Jump to content

Περί πιθανής αναβάθμισης τροφοδοτικού - συμπτώματα...

vgiozo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερίζω την παρέα...

...Τελευταία συμβαίνει αρκετά συχνά να χάνονται δίσκοι απο το σύστημα όχι μόνο κατά την εκκίνηση αλλά και κατά τη λειτουργία του υπολογιστή...

...νομίζω πως δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα που παρατηρείται συχνά με δίσκους Μαξτορ - αφενός δεν συμβαίνει μόνο μ' αυτούς, αφετέρου έχω συνδέσει όλους τους δίσκους πλην ενός στους ελεγκτές Promise/Silicon...

...σήμερα συγκεκριμένα χαθηκαν 2 δίσκοι Seagate απο το σύστημα χωρίς να γίνονται εργασίες στον υπολογιστή...βρισκόταν σε idle κατάσταση...

Το σύστημα μπορεί να το δεί κανείς στην υπογραφή...

Πρόσφατα είχα αναβαθμίσει το τροφοδοτικό μου απο ένα enermax 485W σε ένα Seasonic S12 600W...τελικα μάλλον δεν επαρκεί...

-- Θα ήθελα τη γνώμη σας επι τούτου --

Αν απαιτείται ισχυρότερο τροφοδοτικό εν τέλει, έλεγα να προτιμησω κάποιο εκ των

- Thermaltake ToughPower 750W nvidia SLi certified

- OCZ GameXtreme 700W

- Tagan U25-700W

Σε μια δοκιμή που είχα διαβάσει πρόσφατα το προϊόν της Thermaltake τα πήγε πολύ καλά βγαίνοντας πρώτο σε αποδοτικότητα και μεταξύ των 2-3 πρώτων στη σταθερότητα γραμμών...έχει όμως μόνο ένα έτος εγγύηση...

Το τροφοδοτικό της OCZ λέγεται πως είναι αρκετά καλό, όχι και τόσο ίσως όσο θα περίμενε κανείς, βάσει μιας δοκιμής και αναφορών που είχα διαβάσει στο - δεν είναι και ιδιαίτερα ήσυχο μάλλον...

Για το τελευταίο δεν έχω ιδέα, δεν έχω ψάξει καθόλου, το έχω δεί μόνο στην ιστοσελίδα της εταιρείας...

οσο για την εγγυηση μην ανησυχεις γιατι ο νομος λεει 2 χρονια το ελαχιστο,θα τον υποστουν θελουν δε θελουν!επισης πιστευω πως απο τροφοδοτικο εισαι ενταξει!η mobo sou ti chipset εχει?

Ειναι το NF4 SLi...

...η ανησυχία μου, πριν ακόμη αγοράσω το τροφοδοτικό, ήταν μήπως οι δίσκοι (9 SATA) απαιτούν περισσότερα Watt στις γραμμές 3.3 & 5 από τα 180W που δινει το Seasonic...

To Enermax εδινε 265W στις γραμμές αυτές, αλλά το άλλαξα γιατί συνολικά το σύστημα ήταν βαρυφορτωμένο...

Χθες δύο δίσκοι χάθηκαν απο το σύστημα κατά τις 7 το απόγευμα και στις 12 περίπου τα μεσάνυχτα αναγνωρίστηκαν εκ νέου...

...χωρίς να κάνω τίποτα...

Αυτό πώς εξηγείται;

Πρόκειται περί ανεπάρκειας ισχύος ή περί άλλου τινός πράγματος;

δεν νομιζω να εγταιγε το ρευμα,οι maxtor ειχανε προβλημα me to nf4 μαλλον γι αυτο σου παρουσιαζει αυτα,υπαρχουν κατι patch που διορθονουν το προβλημα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.