Jump to content

2 x RAPTOR 36.7 GB.Nα τους παρω ?

yo_rover

Recommended Posts

Βρηκα 2 raptor 36gb με 150 ευρο, τους θελο για ταχητητα οχι για χωρο,ειναι καλη η να παρω τον 250gb WD που εχει 16mb.O raptor εχει Drive Transfer Rate 150 MBps (external) / 102 MBps (internal) και ο 250 gb εχει Drive Transfer Rate 300 MBps (external) / 93.5 MBps (internal).ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ????

εγώ πάλι θα πω οτι δυσκολα θα βρεις δίσκο να τους πλησιαζει αν τους στησεις σε raid 0, αν ειναι οι παλιοί (σαν τους δικούς μου) από μόνοι τους δε λενε πολλά σε συγκριση με τους σημερινούς 16ΜΒ κλασικούς δίκους (σαν ας πουμε εναν KS).

αν ειναι οι καινουργιοι με τα 16ΜΒ τότε ακόμα καλύτερα.

σε καθε περιπτωση θα πρεπει να πειραματιστεις με το sripe/cluster size για να βρεις αυτο που σε ικανοποιεί περισσότερο.

Εγώ θα έλεγα να πάρεις καλύτερα έναν καινούργιο 74άρη Raptor μιας και θέλεις ταχύτητα (δεν μας είπες όμως τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, σε τι σύστημα θα χρησιμοποιηθεί, με ποιό λειτουργικό κτλ) και μετά βλέπεις.

Εγώ θα έλεγα να πάρεις καλύτερα έναν καινούργιο 74άρη Raptor μιας και θέλεις ταχύτητα

Συμφωνώ απόλυτα, λίγο πιο αργός ή λίγο πιο γρήγορος απο τους 2 παλιούς 36αριδες σε raid 0 ανάλογα με τη διαμόρφωση του raid, και αργοτερα τον ζευγαρώνεις και εχεις θαυμάσια αποτελέσματα.

με μόνο 512ΜB RAM και 4 raptors σε raid να βαλεις, παλι χαλια θα ειναι απο το swaping.

θα έλεγα πρώτα από όλα να προσθέσεις μνημη, αλλά 512 απλά επιβάλλονται, αν και τα 2GB ειναι καλύτερη λύση και θα δώσει άλλο αερα σε οτιδήποτε κάνεις.

εκτος απο WD στης 10000 ηπαρχει κατι αλλο?

Ναι, αλλά μόνο σε SCSI.

σε αλλη μαρκα που να 'λεει' ?

Όλες οι μάρκες 'λένε', σε συνάρτηση με την τιμή βέβαια. Εξ άλλου οι κατασκευαστές δίσκων, που έχουν μείνει στην αγορά, μετρώνται πλέον στα δάκτυλα.

Εν συντομία:

1. Μην στήσεις RAID-0, γιατί δεν θα δεις και καμιά σοβαρή διαφορά στην ταχύτητα.

2. Δύο δίσκοι (στον έναν το σύστημα και τις εφαρμογές και στον άλλο τα δεδομένα) δίνουν σαφώς υψηλότερες επιδόσεις ταχύτητας, σε σχέση με έναν, που θα κάνει όλες τις δουλειές.

3. Δεν αξίζει να πάρεις δύο μεταχειρισμένους 36άρηδες για να γλιτώσεις 55 ευρώ. Πάρε δυό κανούργιους, και βάλε τη διαφορά σε ένα γραμμάτιο, δεν χάλασε ο κόσμος. Αν όμως μπορέσεις να πατήσεις την τιμή στα 110€, τότε πάρτους.

4. Εναλλακτικά, πάρε έναν καινούργιο 36άρη Raptor για να εγκαταστήσεις το σύστημα και έναν 320άρη Seagate σειράς 7200.10 για τα δεδομένα. Αυτό το setup αφήνει πίσω με διαφορά και το RAID-0 και έναν μόνο του 74άρη. Αν σου φτάνουν τα χρήματα, πάρε έναν 74άρη στη θέση του 36άρη. Πάντως, και ο 36άρης είναι τόσο ευρύχωρος για να στήσεις λειτουργικό, εφαρμογές και εικονική μνήμη.

Τα παραπάνω βασίζονται σε λεπτομερειακές μετρήσεις, και όχι απλά στο τρέξιμο ενός bench με το HD Tach. Καλές αγορές. :)

Τότε πάρε δύο καινούργιους 36άρηδες, (εκτός κι αν κρίνεις συμφέρουσα την τιμή των 150€ γι' αυτούς τους δύο μεταχειρισμένους). Στον ένα βάλε το σύστημα και στον άλλο τα δεδομένα.

Νομίζω ότι με το υπάρχων σύστημα ότι και να βάλει πάνω θα δει διαφορά στην ταχύτητα (και συμφωνώ ότι ΔΕΝ χρειάζεται το RAID 0), οπότε η μέση λύση του 74 καινούργιου και αργότερα προσθήκη ενός μεγαλύτερου για δεδομένα είναι η καλύτερη για την περίπτωσή του (με επιπλέον RAM φυσικά).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.