asky Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4, 2006 Καλησπέρα. Αγόρασα το Mustec PowerMust 600 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Το UPS έχει σύλονο 3 εισόδους που είναι "θυλικοί" με τρεις τρύπες (δεν ξέρω πως ονομάζεται η είσοδος).Το κουτί έδεινε 2 καλώδια που έμπαιναν εκεί -- Δηλαδή το έβαζα το Κουτί ή στην οθόνη και το σύνδεα στο UPS. Έτσι η Οθόνη και το Κουτί έμειναν καλυμένα. Το πρόβλημα είναι το ρούτερ μου, Fritz λέγεται, το οποίο και αυτό θέλει ρεύμα.Θέλω να ρωτίσω λοιπόν αν υπάρχει τρόπος να συνδέσω και το router στο UPS. Υπάρχει adapter που απο απλή πρίζα γίνεται "τριπλό θυλικό" ?
varelasj Νοέμβριος 4, 2006 #2 Νοέμβριος 4, 2006 Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο τετοιο πολυπριζο ή ανταπτορας αλλα προσωπικα πηρα αλλα ενα καλωδιο σαν αυτα που συνδεσες στο κουτι και την οθονη με το ups, πηρα κι ενα πολυπριζο εκοψα τα καλωδια (φυσικα κρατησα απο το καλωδιο του που συνδεεται στο ups τη μερια που παει στο ups και απο το πολυπριζο τη μερια που συνδεεις συσκευες.) και μετα την καταλληλη εργασια μπορουσα να συνδεσω και οτι αλλη συσκευη οπως router, stereo και αλλα. Η διαδικασια ειναι παρα πολυ απλη μιας και πρεπει να ενωσεις 3 καλωδια μονο. Επισης εχουν το ιδιο χρωμα τα καλωδια οποτε ειναι δυσκολη η περιπτωση λαθους. Και φυσικα με την καταλληλη μονωση δεν υπαρχει προβλημα κανενα.
yanni Νοέμβριος 4, 2006 #3 Νοέμβριος 4, 2006 @varelasj Μία από τα ίδια και εδώ. Κάποιος από τους δυό μας αντιγράφει τον άλλο!!!
varelasj Νοέμβριος 4, 2006 #4 Νοέμβριος 4, 2006 Εγω εχω το clopyleft αρα εσυ φταις !! Παντως και σε φιλο που του εφτιαξα ενα τετοιο πολυπριζο και το εβαλε στο 800αρι musket μεχρι τωρα κανενα προβλημα κι αυτος.
geo_hal Νοέμβριος 5, 2006 #5 Νοέμβριος 5, 2006 Εγώ πήρα ένα πολύπριζο έκοψα το φις σούκο που έχει και έβαλα ένα αρσενικό τροφοδοσίας Din. Το σύνδεσα στο ups και έχω όσες πρίζες θέλω. Εαν πας σε ενα μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό θα βρείς και δεν κοστίζει ακριβά. Τώρα το ποιός θα στο φτιάξει είναι άλλο θέμα...Εαν πιάνουν λίγο τα χέρια σου δεν είναι δύσκολο.
alxandros Νοέμβριος 5, 2006 #6 Νοέμβριος 5, 2006 Αυτό που ζητάς το είδα στο Πλαίσιο,έχει κάπου 6-7ευρώ αν θυμάμαι καλα και νομίζω βγάζει 3 υποδοχές για να συνδέσεις κάποια συσκευή. Το είδα στο πλαίσιο της Μεταμόρφωσης, λογικά θα έχουν και τα υπόλοιπα.
sotiris1442169079 Νοέμβριος 5, 2006 #7 Νοέμβριος 5, 2006 Υπάρχουν και έτοιμα καλώδια πάντως. Ρίξε μια ματιά σε πρόσφατη συζήτηση που είχαμε στο awmn: http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?t=25037 Προσωπικά μόνος μου τα φτιάχνω, αλλά αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, κρίμα είναι
Oric1442169126 Νοέμβριος 5, 2006 #8 Νοέμβριος 5, 2006 Αυτό που χρειάζεσαι φίλε μου είναι ένα πολύπριζο με αρσενικό βυσμα τύπου IEC 320 C14, το οποίο συνδέεται στην έξοδο του UPS. Μπορείς να το ζητήσεις με αυτήν την ονομασία σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Εάν αποφασίσεις να το φτιάξεις μόνος σου, όπως έκαναν τα παιδιά, ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις τί ακριβώς θα κάνεις. Αλλιώς παράγγειλέ το σε κάποιον ηλεκτρολόγο.
viper1442169065 Φεβρουάριος 7, 2008 #9 Φεβρουάριος 7, 2008 Παιδιά επαναφέρνω το θέμα γιατί έχω το ίδιο πρόβλημα. Θέλω να συνδέσω το 9107 μου με το MUSTEK μου. Υπάρχει καλώδιο που στη μια άκρη να παίρνει κανονικά τη μπρίζα του 9107 και στην άλλη άκρη να βγαίνει σε
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 7, 2008 #10 Φεβρουάριος 7, 2008 Θωμά αυτό που σου λέω και στα pm, είναι αυτό που έχουν κάνει και άλλοι εδώ, απλά άλλοι βάζουν πολύπριζο για να έχουν πολλές παροχές. Είναι πολύ απλό και θέλει 5 λεπτά εργασία!Δεν ξερω αν υπαρχει καποιο τετοιο πολυπριζο ή ανταπτορας αλλα προσωπικα πηρα αλλα ενα καλωδιο σαν αυτα που συνδεσες στο κουτι και την οθονη με το ups, πηρα κι ενα πολυπριζο εκοψα τα καλωδια (φυσικα κρατησα απο το καλωδιο του που συνδεεται στο ups τη μερια που παει στο ups και απο το πολυπριζο τη μερια που συνδεεις συσκευες.) και μετα την καταλληλη εργασια μπορουσα να συνδεσω και οτι αλλη συσκευη οπως router, stereo και αλλα. Η διαδικασια ειναι παρα πολυ απλη μιας και πρεπει να ενωσεις 3 καλωδια μονο. Επισης εχουν το ιδιο χρωμα τα καλωδια οποτε ειναι δυσκολη η περιπτωση λαθους. Και φυσικα με την καταλληλη μονωση δεν υπαρχει προβλημα κανενα.
yanni Φεβρουάριος 7, 2008 #11 Φεβρουάριος 7, 2008 Ο ξάδερφος μου, μου είπε ότι είχε βρει τέτοιο καλώδιο στο Πλαίσιο. Κάπου 7-8 € νομίζω. Βέβαια ένα απλό πολύπριζο και ένα καλώδιο τροφοδοσίας Η/Υ συνολικά βγαίνουν κάπου στα 3-4 € + λίγη φασαρία όπως αυτή περιγράφεται ποιο πάνω.
viper1442169065 Φεβρουάριος 8, 2008 #12 Φεβρουάριος 8, 2008 Την έχω καταλάβει τη λύση που προτείνετε, αλλά προϋποθέτει την αγορά και καταστροφή ενός πολύμπριζου συν το χρόνο που χρειάζεται για την αγορά και το κόλλημα των καλωδίων.Οπότε μου ακούγεται πιο απλό να πάω να πάρω το έτοιμο καλώδιο, ιδιαίτερα από θέμα χρόνου.Αν είχα κάποιο πολύμπριζο σπίτι που δε το χρειαζόμουν, ίσως και να το επιχειρούσα, αλλά δεν...
samplist Φεβρουάριος 8, 2008 #13 Φεβρουάριος 8, 2008 ρε παιδιά υπάρχει πολύπριζο έτοιμο τι λέτε? Σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών (μη σου πω και στο super market) μπορείς να το βρεις. Κόστος 3-8 ευρώ...
yanni Φεβρουάριος 8, 2008 #14 Φεβρουάριος 8, 2008 ρε παιδιά υπάρχει πολύπριζο έτοιμο τι λέτε? Σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών (μη σου πω και στο super market) μπορείς να το βρεις. Κόστος 3-8 ευρώ... Και παίρνει τροφοδοσία από της έξοδο ενός UPS? Δεν θεωρείς ότι θα ήταν λίγο... γκάου να ψαχνόμαστε για απλά πολύπριζα? john_dr added 5 Minutes and 36 Seconds later... Λοιπόν. Μάλλον το βρήκα http://www.axd.gr/product_info.php?manufacturers_id=111&products_id=3198
sonic1442169079 Φεβρουάριος 8, 2008 #15 Φεβρουάριος 8, 2008 Στο APC που είχα είχε τέτοια έξοδο και είχα αγοράσει από το Πλαίσιο πολύμπριζο 4 θέσεων έξτρα για αυτή.Δεν θυμάμαι αν ήταν θηλυκή ή αρσενική η θέση βέβαια αλλά σίγουρα υπάρχουν επιλογές.
samplist Φεβρουάριος 8, 2008 #16 Φεβρουάριος 8, 2008 πάντως όσα ups έχω δει έχουν έξοδο το θηλυκό και εσύ πρέπει να τους βάλεις το αρσενικό. Έχω το mustek το 800 στο htpc μου, λες να έχει άλλες εξόδους απο το 600? Δε νομίζω. Χθές πήγα στο κατάστημα ηλεκτρονικών της γειτονιάς και τα είχε αυτά τα πολύπριζα 3 ευρώ το ένα....
sotiris1442169079 Μάρτιος 26, 2008 #17 Μάρτιος 26, 2008 Στο APC που είχα είχε τέτοια έξοδο και είχα αγοράσει από το Πλαίσιο πολύμπριζο 4 θέσεων έξτρα για αυτή.Δεν θυμάμαι αν ήταν θηλυκή ή αρσενική η θέση βέβαια αλλά σίγουρα υπάρχουν επιλογές. Έξοδος ρεύματος αρσενική δεν υπάρχει για προφανείς λόγους
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.