Jump to content

Προβλημα με 3D γραφικα (artifacts?)...

TaeDoc

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα! Εχω ενα μυστηριο προβληματακι με την καρτα γραφικων μου απο οτι εχω καταλαβει και θα ηθελα να ρωτησω αν καποιο αλλο μελος του forum μας

ειχε η εχει συναντησει κατι παρομοιο. Το προβλημα εντοπιζεται στα 3D graphics (συνηθως το καταλαβαινω απο τον Media Player-Alchemy 3D Graphics η απο

τα 3D games που παιζω). O μοναδικος τροπος για να συνελθει ειναι ενα Reboot!! Παραθετω link για να μην κουραζομαι με περιγραφες: http://img160.imageshack.us/img160/359/92896195994695595195694bq8.png

Καταρχην η καρτα μετραει 2 μηνες ζωη και αρχισε να κανει νουμερα το τελευταιο 15ημερο, ειναι μια 7600GS Gainward-Bliss και το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου. Και ακομη να πω ότι το κανει συνηθως μετα από 8-16 ωρες λειτουργιας του pc.

Τι εχω δοκιμασει: . 1) Εβγαλα τους 92.91 beta και εβαλα τους 91.47 = τιποτα. 2) Εβγαλα τον Nvidia Pure Video Decoder, το ExpertTool της Gainward ετρεξα το Nasty File Remover = τιποτα 3) Εβγαλα τους 91.47, ετρεξα NFR, εβαλα τους 93.71.

Για να προλαβω τυχον ερωτησεις η καρτα δεν ειναι ο/c, η θερμοκρασια στανταρ 43-46 C και ο διαυλος ειναι AGP

Οποιαδηποτε ιδεα για το τι μπορει να φταιει θα με βοηθουσε..

καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα το κακο ειναι 1) οτι ειναι απο e-shop και ολοι ξερουμε το service τους και 2) το κανει μονο μετα πο πολλες ωρες λειτουργιας του pc και παντα συνερχεται μετα απο επανεκινηση. Αντε να τους αποδειξω εγω μετα οτι το κανει αυτο... Θα την βαλουν επανω σε ενα συστημα θα την τρεξουν, θα δουν ολα καλα και τελος, σε δε RMA θα με χρεωσουν και τεχνικα! Καμια αλλη ιδεα?

Εχω τρεξει ολα τα τεστ του 3d mark 2006 και ειναι ολα οκ!!!!

Αν ανοιξεις το κουτι το κανει παλι? Παντως απο την εικονα ειτε η καρτα φταιει ειτε η μητρικη........

Εχω καταληξει στο εξης: πρεπει να περιμενω να καει κατι (μητρικη η καρτα) τελειως και μετα θα καταλαβω τι εφταιγε και θα το αλλαξω! (και ας ελπισουμε να ειναι μεσα στην εγγυηση) :021:

P.S. Αυτο με το κουτι που κολλαει? Απο θeρμοκρασιες ειναι ολα ok: cpu idle 36, load μεχρι 50 και η μητρικη idle 37 και load μεχρι 43.

Καμια αλλα ιδεα?!

Απλα ρωτησα αν το εχεις δοκιμασει με του κουτιου τα πλαινα ανοιχτα ασχετα με το τη λενε οι θερμοκρασιες.......

οχι αλλα θα το κανω, δεν ειναι κοπος..

Απλα θα ηθελα να μου πεις αν θελεις το σκεπτικο σου!

Ευχαριστω οπως και να εχει.:)

απλά σου λεει να αφησεις ανοιχτα τα πλαϊνά για να ψυχεται καλύτερα η κάρτα, διότι ισως το πρόγραμμα που λεει τις θερμοκρασίες, λέει μπουρδες :p

thanks panoc!

Tο προγραμμα για θερμοκρασιες ειναι το nvidia control panel και για μητρικη+cpu το bios. θα τρεξω το pc αυριο χωρις καπακια πλαινα και θα ποσταρω..

παντως (αν εχεις κανει oc στον επεξεργαστη) κανε ενα clear cmos. Παλιοτερα που ειχα msi ειχα επιλεξει στο bios μια επιλογη η οποια εκανε απο μονο του oc σε ολο το συτημα και μου βγαζε το ιδιο prob με εσενα (επαιζε 2D games αλλα στα 3d γεμιζε η οθονη πολυχρωμα ''σπασιματα'' ). Για παν ενδεχομενο...

Λοιπον!!

Εχουμε νεα. Πειραματιζομενος με τον media player ανοιχτο σε μικρο παραθυρο και απο την αλλη σε παραθυρο τις ιδιοτητες της οθονης στην ενοτητα "αντιμετωπιση προβληματων" (windows xp pro),http://img476.imageshack.us/img476/6198/idiotitesothonisax6.png καταφερα να γιατρεψω το προβλημα χαμηλωνοντας την επιταχυνση υλικου αρκετα (default ειναι πληρης)

Το αστειο ειναι οτι στρωνει επι τοπου η εικονα και ακομη και αν επαναφερω την πληρη επιταχυνση υλικου δεν ξαναχαλαει...

Κουφο? Νομιζω, αλλα δεν ειμαι και τοσο ειδικος

Τελοςπαντων ποσταρω για 2 λογους, 1) μπας και βοηθησω κανεναν κακομοιρη ομοιοπαθη και 2) μπας και σκαμπαζει κανεις να μου πει τι σημαινει αυτο? (αν πρεπει να προβω σε καποια ρυθμιση η αλλαγη υλικου πχ.)

κανα benchmark οπως το 3dmark εχεις ''τρεξει'' ?

Μολις τωρα ειδα οτι εχεις τρεξει 3dmark. Εφοσον δεν ειχες προβλημα κατι αλλο παιζει..δεν ειναι θεμα hardware...

αν δεις το 5ο ποστ θα δεις οτι ηδη το εχω αναφερει.. Εχω κανει ολα τα τεστ γραφικων του 3d mark 2006.

και εγω ετσι λεω, γιαυτο κατεβασα τωρα και την october version directx 9.0c.

Ειχα την προηγουμενη 9.0c. (oχι του οκτωβριου)

Eτσι για να μην αφηνουμε δουλειες στη μεση, να πω οτι πειραματιστηκα με οτι μου περασε απο το μυαλο και θα μπορουσε να σχετιζεται με την αποδοση της καρτας και του υπολογιστη γενικοτερα σε σχεση παντα με τα 3D γραφικα και ΤΙΠΟΤΑ!!

Δεν βοηθησε το γεγονος οτι αφησα το κουτι ανοιχτο, και επισης πρατηρησα οτι πλεον το κανει και χωρις να ειναι απαραιτητα τοσες πολλες ωρες το pc σε λειτουργια,

Ευχαριστω για τις αποψεις, αλλα το προβλημα παραμενει! (αν με νευριασει αρκετα θα κανω και ενα "φορμαρισμα" τα "παραθυρια" και εκει πιστευω υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να το στριμωξω..

Αν και δεν θα με εξεπλητε να ειναι καμια ασυμβατοτητα driver μεταξυ mobo chipset (via PT880) και nvidia display driver (nv.4.disp.dll).Who knows...

Παντως αν λυσω το γριφο θα ποσταρω..

Εγώ θα πήγαινα την κάρτα για RMA πάντως.

Και πρίν το κάνω, θα δοκίμαζα μια άλλη κάρτα στο πισι, αφού έκανα και ένα clr cmos + καθαρισματάκι από τους παλιούς οδηγους της μητρικής και της καρτας.

Τώρα που το ανέφερα, ο driver της μητρικής είναι ο πιο τελευταίος ή αυτός που είχε το σιντι?

Mετα απο εξαντλητικο ρεπορταζ στα forum της nvidia βρηκα αναφορες για προβληματα των τελευταιων drivers σε καρτες και συστηματα με agp θυρα. Η λυση που προτεινεται, σημειωστε οτι ειναι γνωστο το προβλημα στην nvidia, ειναι η λειτουργια της καρτας στο 4x agp και οχι στο 8x. Το δοκιμαζω λοιπον μεσα απο το rivatuner-live την ωρα που μου εκανε τα νουμερα και ΒΟΥΑΛΑ!!!!

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η NVIDIA ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ DRIVERS ΤΗΣ..

Το θεμα ειναι οτι υπαρχει απωλεια αποδοσης της καρτας (γιατι η συγκεκριμενη καρτα οταν δουλευει x4 στην πραγματικοτητα δουλευει x2 -ετσι λεει η μαμα - Gainward.

Αυτα προς γνωση και συμμορφωση, ελπιζω τα ποστ να βοηθησουν κανεναν μελλοντικα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.