Jump to content

Τι προτείνεται για καθαρισμό crt monitor?

nix

Recommended Posts

Εχω ενα Lg-F900P monitor και δεν είμαι σίγουρος με τι είναι καλό να την καθαρίζω.

Εδω και κάποιο καιρό χρησιμοποιώ ένα σπρεΰ καθαρισμού απο το πλαίσιο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=502&product=349593

Ποιά είναι η γνώμη σας?Είναι καλό να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ ή κάτι άλλο θα ήταν καλύτερο?

Πρόσεξα οτι στο link που παρέθεσε ο didymos,δίπλα στην περιγραφή του προΐόντος αναφέρει:"Screen cleaner especially for all uncoated glass surfaces"

Τα monitor δεν είναι coated?Τα φίλτρα τους δεν είναι επικάλυψη?

Αν πας στο site της Lg θα δείτε οτι στα specification αναφέρει:"Surface Treatment W-ARAS Coating "

http://www.lge.com/products/model/detail/fb990g.jhtml

Χθές πήρα καινούργια γυαλιά οράσεως και μαζί μου έδωσαν ενα υγρό καθαρισμού.Δεν είναι καποιας επώνυμης εταιρείας για να αναφέρω μάρκα.Μήπως κάτι τέτοιο,απο μαγαζί οπτικών είναι καλύτερο?

Τα CRT δεν εχουν αναγκη εν αντιθεση με τα LCD, μπορουμε να τα καθαρισουμε λοιπον με νερο η οποιοδηποτε καθαριστικο χρησιμοποιουμε για γυαλινες επιφανειες.Απαξ και η επιφανεια καθαρισει απο δακτυλιες,σκονη κτλ δεν χρειαζεται να ψαχνομαστε παραπανω.Δεν προκειται να δουμε καλυτερη εικονα παιρνοντας επωνυμα καθαριστικα κτλ.Η επικαλυψη που εχουν ειναι προστατευμενη και δεν φευγει με τιποτα.

Ajax και πανί!!! :p

Αν και η γυαλινη επιφανεια της οθονης δεν εχει καμια ευαισθησια παραπανω απο τα τζαμια ενος παραθυρου (εκτος εαν ειναι ζεστη) δεν ειμαστε υποχρεομενοι να βαζουμε δυνατα χημικα. Απλα ενα βρεγμενο πανακι αρκει. Το AZAX ισως λενε να το αποφευγουμε γιατι μερικοι ψεκαζαν την επιφανεια και αφηναν το υγρο να τρεχει μεχρι κατω, με αποτελεσμα να κινδυνευει να μπει μεσα στο εσωτερικο της!!

Οταν ενα crt εχει λειτουργησει αρκετες ωρες και του ψεκασεις υγρο επανω λογω του στατικου που θα εχει δημιουργηθει δεν θα μπορεις να κανεις δουλεια.θα σε μαγνητιζει και εσενα και το υγρο.(Δεν τιθεται θεμα ζημιας) Απλα ειναι ενοχλητικο.

ολες οι CRT (απ`οσο ξερω τουλαχιστον) στο γυαλι εχουν μια αντιστατικη στρωση η οποια με την χρηση Azax κλπ κλπ καταστρεφεται.

εγω την καθαριζω με ενα αντιστατικο σπρευ για τα γυαλια (μυωπιας,ηλιου κλπ).εχω να δω σκονη απο το 1821....:033:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.