Jump to content

Πρόβλημα με reserator 1

nix

Recommended Posts

Χαιρετώ όλους τους φίλους του forum.:039:

Πριν απο δύο χρόνια αγόρασα το reserator1 της zalman.

Είχα μόλις πάρει έναν prescot 3Ghz και μόλις τον εγκατέστησα έτρεξα πανικόβλητος στο plaisio για γιατρικό,γιατί έκανε σαν ηλεκτρική σκούπα στις 10000 στροφές:119:

Το πρώτο μου πρόβλημα μου είναι η αντλία του.

Εχει ένα χρόνο τώρα που τραγουδάει έντονα.Θέλω να την αντικαταστήσω.

Σκέφτομαι να πάρω κάποια hydor.

Μήπως ξέρετε κάποιο μοντέλο που να εφαρμόζει τέλεια στην θέση τις παλιάς?

Οταν την αντικαταστήσω,εξαέρωση πως κάνω στο reserator?

Στο manual λέει να ανοιγοκλείνω συνεχώς το reserator ανα 10sec.

Ισχύει ή μήπως είναι καλύτερα να αγοράσω tank εξαέρωσης?

Το άλλο μου πρόβλημα είναι οτι μου έχει κοπεί ένας σωλήνας.

Αυτός ο σωλήνας που έχει το reserator είναι απο σιλικόνη.

Με τι σωλήνα να τον αντικαταστήσω?Οι σωλήνες tygon κάνουν?

Eheim ειναι. Παρε μια ιδιας μαρκας καλυτερα για να ταιριαζει απολυτα.

το reserator ειναι και τανκ εξαερωσης, αφου ειναι ανοιχτο στον αερα.

Απλα ασε το να δουλεψει καναδυο λεπτα για ασφαλεια, πριν ανοιξεις το pc.

Θα ακουσεις τις μπουρμπουληθρες να κυλανε, και μολις πανε ολες στον πυργο, θα ακολουθησει η απολυτη ησυχια.

Το πολυ, σηκωσε λιγο τον πυργο σε ψηλοτερο επιπεδο απο το cpu block, για να εισαι σιγουρος.

Σωληνα, απλως χρειαζεσαι εναν που να ταιριαζει σε διαμετρο στις εισοδους/εξοδους.

Το υλικο δεν παιζει ρολο.

Απλα η σιλικονη ειναι ελαστικη, και σφηνωνει καλυτερα, ενω απο αλλο υλικο πρεπει να προσεξεις μην εχεις διαρροες. Να το σφιξεις καλα.

ε, δεν ξερω και πολυ απο αυτα.

την 300αρα εχουν επανω ολα τα Res. v1.x (πυργος)

Τωρα, αν υπαρχει και αλλη πιο δυνατη στις ιδιες διαστασεις, αναλογα και το θορυβο που θα κανει βλεπεις αν την προτιμησεις.

Πολύ χρήσιμο το Link jim!

Πήγα σήμερα στο extremeshop και αγόρασα μια αντλία της enheim,ακριβώς ίδια με την original της zalman.Θα μπορούσα να βάλω και μεγαλύτερη όπως έκανε και ο φίλος στο link του jim,αλλά θα έκανε περισσότερο θόρυβο.Το σύστημα δουλεύει σε κανονικούς χρονισμούς οπότε και η χαμηλής ροής μικρή αντλία με καλύπτει.Αύριο θα την αλλάξω.

Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι η καινούργια αντλία έχει δικό της καλώδιο ρεύματος χωρίς διακόπτη on/off.Μάλλον θα χρειαστεί να κόψω το καλώδιο,μιας και η αντλία δεν φαίνεται να ανοίγει,ουτως ώστε να το αντικαταστήσω με της παλιάς.Εχετε να προτείνεται κάτι?

Εψαξα και για απεσταγμένο νερό.Σε διάφορα threads διάβασα οτι πρέπει να χρησιμοποιούμε απεσταγμένο και οχι απιονισμένο νερό.

Εγώ χρησιμοποιούσα λανθασμένα απιονισμένο.Παντού έχουν απιονισμένο.Πήγα σε βενζινάδικα,supermarket κ.λ.π.

Τελικά όποιος θέλει απεσταγμένο νερό,πρέπει να πάει σε φαρμακείο που φτιάχνει απεσταγμένο νερό.Στα φαρμακεία δεν υπάρχει έτοιμο σαν προΐον.

Επίσης απο το extremshop αγόρασα και ένα πρόσθετο για την διάβρωση και τα άλγη.Δεν είμαι όμως πολύ σίγουρος αν είναι καλύτερο απο το παραφλού.Ποια είναι η γνώμη σας?

Α! αγόρασα και ενα πολύ ωραίο usb ενυδρείο.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

φιλε θα προτεινα να μην βαλεις καθολου παραφλου.Μετα απο λιγο καιρο γινετε γλιτσα. Το προσθετο μια χαρα κανει την δουλεια γιατι το εχω δοκιμασει. Επισης δεν χρειαζεσε απεσταγμενο νερο. Και το απιονισμενο μια χαρα ειναι.

Ok,θα βάλω το πρόσθετο.

Για το διακόπτη,το σκέφτηκα καλύτερα.

Αυτό που πρέπει να κάνω,είναι να πάρω ενα διακόπτη απο κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό και να κόψω το καινούργιο καλώδιο στη μέση προσθέτοντας ανάμεσα το διακόπτη

Μόλις τελείωσα με την αντικατάσταση της αντλίας.

Πολύ κουραστικό,μου πήρε μια-μισή ώρα!

Είναι αρκετά αυτά που πρέπει να γίνουν για να βγάλεις την αντλία.

Η αντλία είναι όμοια εξωτερικά,αλλά το αυτοκόλλητο επάνω στην παλιά γράφει "Typ 1000-700",ενώ στην καινούργια "Typ 1000-200"

Φαίνεται να είναι πιο δυνατή.Ενω και οι δύο αναφέρουν μετακίνηση νερού 300lt/ώρα,παρατηρώ οτι η επιφάνεια του νερού στο reserator αναδεύεται.Η παλιά δεν το έκανε αυτό ποτέ.Ακόμα και όταν ήταν καινούργια.Φαίνεται και απο την πίεση που αισθάνεσαι αν πιάσεις το λάστιχο.Με την παλιά με το ζόρι καταλάβαινες κάτι,με την καινούργια είναι πολύ έντονο.

Το παραφλού τελικά είναι τελείως ακατάλληλο για πρόσθετο.Αφήνει γλίτσα.

Καθαρίζοντας την,μένει κάτι σαν λεπτή πούδρα.

Εβαλα το ειδικό πρόσθετο.

Δυστυχώς δεν βρήκα λάστιχο σιλικόνης που να μου κάνει.

Βρήκα κάποιο λάστιχο σιλικόνης,αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει το reserator.Του reserator είναι μαλακό,αφράτο και απαλό σαν πωπώς μωρού.Αυτό που βρήκα ήταν σκληρό σαν πέτρα και λείο όπως το πλαστικό.

Μετά απο έξι μέρες χρήσης,μπορώ να πώ οτι το reserator ποτέ δεν δούλευε καλύτερα!

Εχω σταθερά 43 βαθμούς κελσίου στο επεξεργαστή και μόνο οταν το ζορίζω ανεβαίνει έλαχιστα στους 45.

Και το βασικότερο δεν ακούγεται απολύτως τίποτα.Πάει το βράσιμο της φασολάδας!

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Σορυ για την καθυστερημενη απαντηση αλλα δεν είχα καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες.

Επι του θέματος τώρα...

Λοιπόν χρειάζονται δύο άτομα.

Αφού αδειάσεις το ψυγείο θα το γυρίσεις ανάποδα.Θα ξεβιδώσεις την μαύρη βάση μου μοιάζει με στρόφιγγα πρώτα.

Επειτα ο φίλος που θα σε βοηθάει θα κρατάει σταθερό το ψυγείο ενώ εσύ θα γραπώσεις την βάση του με τις δυο σου παλάμες και θα γυρνάς με όλη σου την δύναμη.

Εχουν ειπωθεί διάφορα κατα καιρούς για κατσαβίδια.Δεν νομίζω οτι χρειάζεται.Ο τρόπος που σου περιγράφω θα σου κάνει την δουλειά.

Ως προς την συνδεσμολογία δεν είναι κάτι δύσκολο.

Ανοίγεις τον διακόπτη τις παλιάς αντλίας.Κρατάς το καμμάτι που καταλήγει σε πρίζα.Πετάς το διακόπτη και παίρνεις εναν καινούργιο.

Κόβεις την άκρη της καινούργιας αντλίας που έχει την πρίζα.

Ενώνεις την καινούργια αντλία με το μισό καλώδιο της παλιάς με τον καινούργιο διακόπτη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.