Jump to content

Conro-αδες Help

Iannis

Recommended Posts

καλημερα Γιαννη και μεγεια σου,το ποσο ρευμα θα δωσεις εξαρταται απο το που θες να φτασεις,με default ας πουμε που το εχεις φτασει?στο λεω γιατι εγω με default παντου ειμαι 360*9 και ειμαι ικανοποιημενος!

Vmch ξεκινα με 1.55 ή 1.65V . Πολυ δυσκολο να σου χρειαστει κατι παραπανω.

PCI κλειδωνει στα 33.3Mhz .

Vfsb στη μικροτερη τιμη 1.2V.

Ich Volts 1.20V

Vcore παιξε μεχρι 1.50-1.55V . Απο εκει και πανω οι θερμοκρασιες θα ειναι υψηλες .

Για μνημες δυο επιλογες :

1η) Να παιξεις με timings 3-3-3-8 και με 2.0V πχ να εισαι σε 1:1 (Μεχρι και 400+FSB ανετα με 2.2V).

2η) Να βαλεις διαιρετη 4:5 δηλαδη να παιζουν ψηλοτερα οι μνημες . Εκει να υπολογιζεις οτι με 4-4-4-12 και με 2.1V θα μπορεσεις να δουλεψεις μεχρι και στα 500Mhz . Aρα αν πχ. παιξεις στα 350Χ10 λεμε , τοτε θα σε καλυψει και αυτο .

Hyperpath 3 disable ... Turbo δοκιμασε με enable αρχικα .

Dram thorttling threshold στο disabled

Dram write recovery time στο 2

Ποια αλλη επιλογη θελεις να μαθεις ?

Φυσικα σταθεροτητα θα δοκιμαζεις με orthos prime .

Σημειώσεις:

1) Στο Vcore ( CPU Voltage ) το Auto δεν σημαίνει όπως παλιότερα στα υπόλοιπα mobos "defaults".

Όσο ανεβάζεις FSB/CPU Frequency αυτό δίνει αυτόματα παραπάνω ρεύμα [ Default Vcore = 1.35V for C2D ]

2) Το Write Recovery time επηρεάζει ( λόγω του προγ. του BIOS ) και το tRFC, και καμιά φορά δίνει τρελλές τιμές στο tRFC και οδηγείσαι σε no-boot δίχως να σημαίνει ότι οι μνήμες δεν παίζουνε στα MHz που τις δοκίμαζες.

[ να δούμε πότε στο καλό θα ξεκλειδώσει η Asus το BIOS μπας και ενεργοποιήσουμε και άλλα memory timings controls :( ]

Τωρα ειμαι με

μνημες = 2,4 V τερμα δηλαδη

CPU = 1,5 (τον ατιμο)

(δεν ανεβαινει η CPU μαλλον σε πατατα επεσα)?

Οταν πηρα την μητρικη με το 1304 bios σαν καπου ειδα multi 11-12-13 κλπ

με το 1405 και αυτο που εχει τωρα 1504 beta χαθηκε η επιλογη??

στο Aibooster αλλαζει ο multi και οταν κανω reboot τον παει στο 6 !!!

στο 360 FSB με ολα τα παραπανω ειμαι unstable

αλλοι με την ιδια μητρικη, μνημες και cpu πανε 400-500 FSB?????:(

post-460-1442174492,1175_thumb.jpg

post-460-1442174492,1625_thumb.jpg

post-460-1442174492,2084_thumb.jpg

1) Ποιό revision της motherboard έχεις ? Το γράφει δίπλα από το πρώτο dimm slot ( δίπλα από το cpu socket :D )

2) Για να δείς το max FSB του board σου κάνε το εξής:

BIOS Settings:

Vmch = 1.85V

Vich = 1.20

Vfsb = 1.40V

{ φρόντισε για την temp των NB & SB με ένα ανεμιστηράκι στο καθένα }

CPU Ratio = 10x

Disable HyperPath 3

Configure RAM Timings by SPD = Enabled

Μπες στα Windows, και με το CrystalCPUid πήγαινε στο Function -> Intel Enhanced Speedstep Control και βάλε τον CPU Multiplier @ 6.0x

Έπειτα με το SetFSB for Asus P5WD2 { έχοντας tickάρει το Ultra πρωτού πατήσεις το get clocks } ανέβαζε σιγά σιγά ( προτείνω βήματα των 20 μέχρι τα 400MHz και έπειτα βήματα των 10MHz & test @ SuperPi 1M για αρχικό max benchable FSB )

1) Ποιό revision της motherboard έχεις ? Το γράφει δίπλα από το πρώτο dimm slot ( δίπλα από το cpu socket :D )

2) Για να δείς το max FSB του board σου κάνε το εξής:

BIOS Settings:

Vmch = 1.85V

Vich = 1.20

Vfsb = 1.40V

{ φρόντισε για την temp των NB & SB με ένα ανεμιστηράκι στο καθένα }

CPU Ratio = 10x

Disable HyperPath 3

Configure RAM Timings by SPD = Enabled

Μπες στα Windows, και με το CrystalCPUid πήγαινε στο Function -> Intel Enhanced Speedstep Control και βάλε τον CPU Multiplier @ 6.0x

Έπειτα με το SetFSB for Asus P5WD2 { έχοντας tickάρει το Ultra πρωτού πατήσεις το get clocks } ανέβαζε σιγά σιγά ( προτείνω βήματα των 20 μέχρι τα 400MHz και έπειτα βήματα των 10MHz & test @ SuperPi 1M για αρχικό max benchable FSB )

Καρουλι η cpu ή η mobo

H asus ειναι rev 1.03G

ολα τσιτα τα ρευματα 1,5 Vcore stable sta 355 fsb

Στο 355-370 δουλευει αλλα οχι σταθερα και πανω απο 370 ουτε με 220 Volt δεν παει. Το 400 μου αρεσε οεο

Aποκλείεται να τερματίζει είτε η μητρική,είτε ο επεξεργαστής..

Με λίγο-πολύ ρεύμα θα έχεις τα 3500 σταθερά και την μητρική να παίζει στα 400+..

θα το ηθελα και εγω αλλα τζιφος

μετα τα max ρευματα σε mci fsb vch παμε για 115V στο PCI-E

Λοιπον βαλε ολες τις τασεις για τη μητρικη στο Auto και παιξε μονο με το VCore,στο PCIE βαλε απο 103 μεχρι 105 μεχρι τα 410 φτανει και περισσευει πιστευω οτι εχεις πολυ ταση στις μνημες εγω πανω απο 2.25 δεν εχω δωσει ακομα........

Με το 115 στο PCIe εντυπωση θα μου κανει να μην κανεις corrupt το RAID-0 που εχεις.....

οι ραπτορες δεν εχουν τετοια προβληματα, οι δικοί μου την παλεψαν και με 41 pci :p

@Panos Αλλο το Pci kai αλλο το Pci-e..:)

@Iannis πολλα Bios θα σου δειχνουν οτι ο πολλαπλασιαστης ειναι ξεκλειδωτος αλλα δεν σε αφηνουν να ανεβασεις multi...με το που κανει save and out σε ξαναβαζει απο 6-9..:D

Το cpu σου εχει ισιο HS ή θεοστραβο?:D

Εχω την εντυπωση οτι το TAT ειναι πιο βαρυ απο το orthos και το Prime για να δοκιμαζεις την σταθεροτητα..:)

Δοκιμασε και PCI Latency στα 128..:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.