Jump to content

Προβλημα με γραμματα

willy

Recommended Posts

Καλως σας βρήκα και συγχαρητηρια για την πολύ καλή δουλειά σας.

Εχω ενα προβλημα με τα γραμματα στις σελιδες που ανοιγω και γενικα με καθε τι έγγραφο αφού τα δείχνει καπως θολά (λεπτομέρειες οχι πολύ θολά)με αποτέλεσμα να ζαλίζομαι μετά απο κάποια λεπτα.

Προσπάθησα να κανω ρυθμίσεις απο τους drivers (nvidia τελευταιοι) αλλά τιποτα. Με την οθόνη (sony) βρήκα κατι ρυθμίσεις που αφορούν το phase kai pitch τα εβαλα auto τα εκανα μονος αλλα τιποτα. Έκανα και ρυθμισεις από adobe gamma στον πινακα ελεγχου αλλα παλι τιποτα.

Aναλυση 1024χ768 και ρυθμος ανανέωσης 75ΗΖ

Μήπως υπάρχει καποιος τροπος να κανω τέλεια τις ρυθμίσεις ώστε να μην έχω προβλήματα κυρίως με τα γράμματα?

Παλιότερα είχες αυτό το πρόβλημα?Έκανες κάποια αλλαγή και μετά απέκτησες αυτό το πρόβλημα?

Sorry ξεχασα να πω οτι όλα ήταν καλα πριν απο format.

Παλιά είχα κανει κάποιες ρυθμίσεις και όλα ηταν καλα .....με βοήθεια απο καποια σελίδα στο internet αλλα δεν θυμάμαι.

Όταν το είχα εγώ αυτό το πρόβλημα ανακάλυψα ότι δεν φταίνε οι ρυθμίσεις στο PC αλλά οι ρυθμίσεις της οθόνης. Δοκίμασε να παίξεις με τις ρυθμίσεις (π.χ. Sharpness κτλ).

Ναι φιλε μου δοκιμασα

στο μενου της οθονης εχει επιλογές

blacklight contrest brightness screen auto pitch phase gamma..........

Παιδια σας ευχαριστώ για τις πολυ γρήγορες απαντήσεις σας

Δοδίμασες να ενεργοποιήσεις / απενεργοποιήσεις το clear type?

(δεξι κλικ επιφανεια εργασίας -> ιδιότητες -> εμφανιση -> εφε)

Τωρα που ειπες το δοκιμασα διορθωνει καπως την εμφανιση αλλα γινονται πιο "τετραγωνα" τα γραμματα αλλα παλι νομιζω οτι κατι αλλο ειναι

Τhanks παντως

Sharpness δεν βρήκα ρυθμιση ούτε στην οθονη ουτε στις ρυθμίσεις της καρτας γραφικών.

Η οθονη έχει ρυθμισεις blacklight contrast brightness screen auto pitch phase gamma color 9300/6500

Παιδια νομιζω μπήκα σε chat ........ Μπραβο πολυ γρήγορα βοηθάτε....Συχγαρητηρια και παλι!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...
  • 5 months later...

εχω και εγώ αντίστοιχο πρόβλημα στα win 2000...με οθόνη eizo flexscan S1701...τα γράμματα κάνουν σκιές...έχω δοκιμάσει να αλλάξω τα settings της οθόνης αλλα και πάλι τίποτα...συν τις άλλης το cleartype δεν είναι συμβατό με win2000!! Η ίδια οθόνη σε xp λειτουργεί άψογα!

γενικά αν εχεις tft οθόνη, βαλε την native αναλυση, εκει δεν παιζει ρολο η συχνότητα τοσο πολύ, ειδικα αν ειναι με ψηφικό σημα δε σε νοιάζει..

Αν εχεις crt τοτε ξεκινα με μια συχνότητα 60 αλλα θα σε κουράζει πολυ στα ματια αν και θα καθαρίσουν τα γραμματα, δες μετα αν μπορεις να βαλεις 62 ή 65 Hz

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.