Jump to content

Πρόβλημα με σκληρό

dimisd1442169115

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ο παλιός σκληρός δεν μπαίνει στα windows. Το Βιος τον βλέπει κανονικά και όταν πάω να τον φορμάρω η εγκατάσταση των win2000 μου γράφει άγνωστος δίσκος(δεν υπάρχει κανένας δίσκος σε αυτή τη μονάδα) και αν πατήσω τα βελάκια μου σκάει μπλέ οθόνη με κινέζικα και το μύνημα STOP:0x0000001E (0x0000005,0x80462590,0x00000000,0x00360064), KMODE_EXCEPTION_NOT_HNADLED ***Address 80462590 base at 80400000, Datestamp 3ee650b3 - ntoskrnl.exe. Δοκίμασα και άλλο σκληρό καινούριο τον βλέπει το Βιος σωστά και στην εγκατάσταση αντί για 250άρη τον βλέπει σαν 130άρη. Πώς μπορεί να γίνει να το δεί κανονικά το σύστημα; Μπορώ να προχωρήσω σε εγκατάσταση των win2000 και μετά να φτιάξει;Το σύστημα δεν είναι της υπογραφής. Είναι ένα με μητρική της Gigabyte GA-8knxp με F1 bios και επεγεργαστή Pentium.

Δυστυχώς βρήκα άκρη μόνο κατά το ήμυσι. Έβαλα τελικά τα win2000 για να κάνω τη δουλειά μου και θα δώ κάποια άλλη στιγμή τι θα κάνω.Μήπως τα win2000 δεν μπορούν να δουν δίσκους τόσο μεγάλης χωρητικότητας;

Για να δουν δίσκο άνω των 137GB, (128GiB), πρέπει το BIOS του ελεγκτή του δίσκου να λειτουργεί με ρυθμό LBA 48bit, και στο σύστημα να είναι εγκατεστημένο το service pack 3, ή νεώτερο, (τα WindowsXP χρειάζονται service pack 1 ή νεώτερο). Εάν το CD εγκατάστασης δεν φέρει ενσωματωμένο το service pack 3, τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα, ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία slip streaming, (μεταξύ άλλων, πληροφορίες υπάρχουν εδώ και εδώ).

Πάντως, μου έχει τύχει κι εμένα παρόμοιο πρόβλημα, αλλά σε παλιό μηχάνημα, που δεν άξιζε να ασχοληθώ παραπάνω. Ένα σωστό μηχάνημα, μπορεί να μη βλέπει ολόκληρο το χώρο ενός μεγάλου δίσκου, αλλά μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά βλέποντας τα πρώτα 128GiB του χώρου του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.