panx Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 εχω 2*512 twinmos λειτουργουν 2.5,3,3,8 και θέλω να κάνω overclock!τι πρεπει να κανω για να ανεβουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 Να δείς τι τσιπακια φοράνε. Το πιο πιθανό είναι να φοράνε απλά και να αναιβαίνουν ςτσι όπως είναι μέχρι τα ~220 Αν είσαι τυχερος και είναι BH η κατι παρόμοιο τοτε .... ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ αδερφε... Ηθικό δίδαγμα:Κοιτα τα τσιπακια και πες τι γράφουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panx Οκτώβριος 26, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 η μια μνημη γραφει twinmos 0541D tmd 7608f8e501και η αλλη γραφειpsc A256D30ATP3239LAIDtaiwan Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 Αν είσαι σε 939 ελπίζεις σε 220 @ 3-3-3 μάλλον . Καλή τύχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 28, 2006 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 Δεν δουλευουν με CAS 3 αυτές Αλεξ. Αποκλειστικά με 2,5(το στοκ τους δλδ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Οκτώβριος 28, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 Σε άσροκ 939 dual sataII το είχα βάλει πάντως έτσι για πρόχειρο oc. Αν το λες έτσι θα είναι μάλλον δεν είχα ασχοληθεί και πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 28, 2006 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2006 Εγώ τις δοκίμασα στην P.I. και στην A8Vdlx με winnie. Και δε δουλευαν Cas 3 με κανενα χριστό. Iσως να είναι λόγω του rev των chipaκίων ή λόγω του IMC...Aλλά και έτσι να είναι τα powerchips που φοράνε δεν είναι OC friendly ICs Link to comment Share on other sites More sharing options...
panx Οκτώβριος 29, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2006 δηλ δεν μπορω να κανω overclock στις μνημες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 29, 2006 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2006 Μπορείς. Αλλά δεν έχει νοημα να αλλάζεις τα timings. Ετσι όπως είναι, με ~2,7-2,8 βολτ θα τις πάς στα 220 περίπου. Μονο με πολλές δοκιμές θα βγαλεις ακρη. Εγώ όταν δοκίμαζα με τα δικά μου, το ένα, που ήταν Twinmos® πήγαινε μέχρι τα 235 και το άλλο που ήταν Mtec πήγαινε λίγο πιο κάτω. Μαζί όμως, με το Τwinmos στο πρώτο σλοτ και το άλλο στο δευτερο πήγαιναν μέχρι 210 ενώ όταν τα έβαζα αντιθέτως δουλευαν στα 220άνετα. Αν έχεις όραξη για πειραματισμούς τοτε σιγουρα θα ανταμειφθείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
panx Οκτώβριος 30, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2006 μπορεις να μου πεις σε πρωτει φαση πως θα ξεκινησω τα πειραματα?απο το bios η απο καποιο προγραμμα οπως το memset30? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 30, 2006 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 30, 2006 Εγώ τα κάνω όλα απ το BIOS. Αν θες με κάποιο πρόγραμμα δοκιμασε.Σε πρώτη φάση βάλε 2,7v και ξεκινα να ανεβάζεις HTTΚαθε φορά ανέβαζε πχ5-6 ΜΗζ και αφου κάνεις γρηγορους ελεγχους για λάθη (με όποιο προγραμματακι προτιμάς) Συνέχιζε να ανεβάζεις μεχρι να μην είσαι σταθερος. Απο αυτό το σημειο πας ξανα πισω στο αμεσως προηγουμενο σταθερο σημειο και ξεκινα stability testing σε βαθος. Και αν δεν είσαι σταθερος καταβενε 1-2 ΜΗζ μεχρι να βρείς πού είσαι rock solid.Eγώ αυτην την διαδικασία ακολούθησα.Να υπολογιζεις πάντως καπου στα 220 οπως είπα και πρίν.(Σημείωση :Και μην πειράζεις αδικα τα timings δε νομιζω να σε βοηθησουν πολύ...)Αφου το κάνεις αυτό, μπορείς να αλλάξεις θέσεις στα modules και να ξαναδοκιμάσεις μηπως και πάνε παραπάνω μερικά ΜΗζ.Υ.Γ.Αν έχεις Α64 συστημα θα χρειαστεί να κάνεις και κάποιες άλλες ρυθμίσεις.Αναλυτικά μπορείς να δείς στους οδηγους για υπερχρονισμό του φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panx Οκτώβριος 31, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2006 πες μου ενα προγραμμα για λαθη γιατι πρωτη φορα θα ασχοληθω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 31, 2006 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 31, 2006 Μemtest, s&m, spi. Γουγλαρε τα ονοματα και θα βρείς λινκ για κατεβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.