Jump to content

overclock memory

panx

Recommended Posts

Να δείς τι τσιπακια φοράνε.

Το πιο πιθανό είναι να φοράνε απλά και να αναιβαίνουν ςτσι όπως είναι μέχρι τα ~220

Αν είσαι τυχερος και είναι BH η κατι παρόμοιο τοτε .... ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ αδερφε...

Ηθικό δίδαγμα:Κοιτα τα τσιπακια και πες τι γράφουν. :)

Εγώ τις δοκίμασα στην P.I. και στην A8Vdlx με winnie. Και δε δουλευαν Cas 3 με κανενα χριστό. Iσως να είναι λόγω του rev των chipaκίων ή λόγω του IMC...

Aλλά και έτσι να είναι τα powerchips που φοράνε δεν είναι OC friendly ICs

Μπορείς.

Αλλά δεν έχει νοημα να αλλάζεις τα timings.

Ετσι όπως είναι, με ~2,7-2,8 βολτ θα τις πάς στα 220 περίπου.

Μονο με πολλές δοκιμές θα βγαλεις ακρη.

Εγώ όταν δοκίμαζα με τα δικά μου, το ένα, που ήταν Twinmos® πήγαινε μέχρι τα 235 και το άλλο που ήταν Mtec πήγαινε λίγο πιο κάτω. Μαζί όμως, με το Τwinmos στο πρώτο σλοτ και το άλλο στο δευτερο πήγαιναν μέχρι 210 ενώ όταν τα έβαζα αντιθέτως δουλευαν στα 220άνετα.

Αν έχεις όραξη για πειραματισμούς τοτε σιγουρα θα ανταμειφθείς ;)

Εγώ τα κάνω όλα απ το BIOS. Αν θες με κάποιο πρόγραμμα δοκιμασε.

Σε πρώτη φάση βάλε 2,7v και ξεκινα να ανεβάζεις HTT

Καθε φορά ανέβαζε πχ5-6 ΜΗζ και αφου κάνεις γρηγορους ελεγχους για λάθη (με όποιο προγραμματακι προτιμάς) Συνέχιζε να ανεβάζεις μεχρι να μην είσαι σταθερος. Απο αυτό το σημειο πας ξανα πισω στο αμεσως προηγουμενο σταθερο σημειο και ξεκινα stability testing σε βαθος. Και αν δεν είσαι σταθερος καταβενε 1-2 ΜΗζ μεχρι να βρείς πού είσαι rock solid.

Eγώ αυτην την διαδικασία ακολούθησα.

Να υπολογιζεις πάντως καπου στα 220 οπως είπα και πρίν.

(Σημείωση :Και μην πειράζεις αδικα τα timings δε νομιζω να σε βοηθησουν πολύ...)

Αφου το κάνεις αυτό, μπορείς να αλλάξεις θέσεις στα modules και να ξαναδοκιμάσεις μηπως και πάνε παραπάνω μερικά ΜΗζ.

Υ.Γ.

Αν έχεις Α64 συστημα θα χρειαστεί να κάνεις και κάποιες άλλες ρυθμίσεις.

Αναλυτικά μπορείς να δείς στους οδηγους για υπερχρονισμό του φόρουμ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.