Jump to content

ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!!!

anto90202

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παίδες θέλω να αγοράσω ένα UPS αλλά δε γνωρίζω και πάρα πολλά. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποιά είναι η διαφορά των Line Interactive με τα Stand By?Αν έχω καταλάβει καλά το πρώτο είναι και σταθεροποιητής τάσης ενώ το δεύτερο όχι; Και κάτι άλλο, έχω ένα πολύμπριζο της APC το οποίο αναφέρεται ως surge protector. Κάνει τίποτα σχετικά με τη σταθεροποίηση της τάσης ή μούφα το γλυκό;Thanks guys:002:

Για τη διαφορά δεν ξέρω από τεχνικής πλευράς καλά, υποθέτω ότι κάνει και σταθεροποίηση το line interactive. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι αρκετά ακριβότερα τα 1α.

Το πολύμπριζο που λες, σταθεροποίηση δεν κάνει, απλά σε προστατεύει από κάποια μεγάλη υπέρταση.

Υπάρχουν σκέτοιι σταθεροποιητές τάσης, χωρίς μπαταρία δηλαδή. Ένας της APC που έχω δει, 1200VA, κοστίζει κάπου 55 ευρώ.

Τα πολυμπριζα δυστηχως δεν μπορουν να κανουν καθολου σταθεροποιηση. Αλλα ουτε αποτελεσματικη προστασια απο υπερταση παρεχουν.Μονο ενα φιλτραρισμα απο θορυβους και παρασιτα προσφερουν.(Και αυτο μονο απο καλης ποιοτητας).

Λοιπον τα Stand By απλα σου παρεχουν ρευμα σε περιπτωση διακοπης για να τερματισεις με ασφαλεια τις συσκευες σου.

Τα Line Interactive κανουν το ιδιο αλλα με τη διαφορα οτι παρεχουν και σταθεροποιηση.Δηλαδη διατηρουν την ταση σε ενα αποδεκτο επιπεδο σε περιπτωση που ανεβει σε υψηλα η αντιστοιχα σε χαμηλα επιπεδα.

Ψηφιζω το δευτερο

• 4 weeks later...

Εγω ξέρω ότι τα Line Interactive ειναι πολυ καλυτερα ενώ η τιμή τους είναι λιγο παραπάνω απο τα stand by

Υπαρχουν 3 ειδων UPS:

a. Stand-by

b. Line-Interactive

c. Online

Χωρίς να περάσω σε τεχνικές λεπτομέρειες, χονδρικά, συμβαίνει το εξής

όταν πέσει το ρεύμα :

a. το UPS, μετά από ενα χρόνο αποκρισης γυριζει σε λειτουργία μπαταρίας (έχει πρόβλημα στις απότομες διακυμάνσεις, δεν φιλτράρει το ρεύμα).

b. το UPS, ελέγχει συνεχώς το ρεύμα που εισέρχεται στον Η/Υ και λοιπα εξαρτήματα και κατά το δοκούν περνάει σε λειτουργία μπαταρίας.

c. το UPS, είναι μόνιμα συνδεδεμένο, σε σειρά, με το υπόλοιπο σύστημα (σαν ενα περιφεριακο), λειτουργεί ομοια με το Line-Interactive, με μονη διαφορά ότι ο χρόνος απόκρισης του τείνει προς το μηδέν.

Από τα τρία φυσικά το καλύτερο ειναι το online, αλλά η τιμή του ειναι απαγορευτική. Στη σημερινή εποχή, τα ΚΑΛΑ Line-Interactive UPS τείνουν να γίνουν ίδια με τα Online.

Προσωπικά έχω ενα APC BAck-up RS BR1500i, line interactive, το οποίο ελέγχει και γραμμή δικτύου, όλα τα περιφερειακά ειναι συνδεδεμένα πάνω του (σε περίπτωση διακομή ρεύματος δεν κλείνει τίποτα) και έχει πολυ μεγάλη διάρκεια η μπαταρία του, στα 40-45' περίπου. Το έβαλα πριν από 2 χρόνια και ησύχασα... Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Η τιμή του βέβαια τσιμπάει (380-400€), αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις....

Εγω παλι , αν και εχω αρκετα watt πανω του (580w τροφοδοτικο και 60w η οθονη) ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το ups μου " merlin gerin nova 600va " . Μου κραταει με διακοπη ρευματος περιπου 16 λεπτα, χρονος υπεραρκετος για να κανω shutdown , αν κ παλι το κανει μονος του με το software που παρεχεται απ΄το site της mge (συνδεεται σειριακα με το pc ωστε να μην χαραμιζεις θυρα usb). Ειναι οικονομικο (69 εουρος) , δεν πιανει χωρο , δεν ζεστενεται σχεδον καθολου κ εχει εγγυηση 2 χρονια απ'το πλαισιο.

(κ ειναι line interactive)

Για παραπανω λεπτομερειες http://www.mgeups.com/products/pdt120/1ph/nova/charact.htm

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.