WAntilles Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2006 Λοιπόν έχουμε τα εξής δεδομένα:- 1 x motherboard Abit BX6-r2 (Slot-1, Intel 440BX (100MHz FSB)) με τελευταίο BIOS- 1 x κάρτα-αντάπτορα Slot-1->Socket-370 (αγνώστων λοιπών στοιχείων)- 1 x Celeron Coppermine 1.0GHz (Socket-370, 10x100 FSB, 128KB L2 Cache, Volts δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή)Ο παραπάνω συνδυασμός λειτουργεί αψογότατα εδώ και 5.5 χρόνια.Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το παρακάτω κομμάτι:- 1 x Celeron Tualatin 1.3GHz (Socket-370, 13x100 FSB, 256KB L2 Cache, 1.5V)Και ερωτώ, δεδομένης γνωστής "αλητείας" που είχε κάνει τότε (Μάιος 2001) η Intel ν' αλλάξει κάτι απειροελάχιστο στο Socket-370, ίσα-ίσα για να υποχρεώσει τον κοσμάκη να μοσχαγοράσει (τότε) καινούριες motherboard (αν είχα καταλάβει καλά είχε "παίξει" λιγάκι με 1-2 πυκνωτές και pins του Socket και είχε αλλάξει νομίζω λιγάκι τις απαιτήσεις του VCore κλπ.):1. Πιστεύετε ότι θα δουλέψει εκεί πάνω ο Tualatin;2. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του 1, με 2-3 απλές δοκιμές για επιτυχές POST (και ενδιάμεσο σκάλισμα VCore & Multipliers στο BIOS), υπάρχει περίπτωση να προκαλέσω ζημιά;Κάποια περισσότερα δεδομένα-πληροφορίες:Η συγκεκριμένη motherboard και το BIOS της, είναι από τις πλέον overclockable της εποχής της με πρωτοφανείς για τότε επιλογές στο BIOS για ρύθμιση του VCore & των multipliers.Δεν θυμάμαι εάν μπορεί να δώσει multiplier x13, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα μιας και ο Tualatin έχει locked multipliers (πιστεύω) και ότι θα επιβάλλει εκείνος το x13 "ετσιθελικά".Όσο για τα VCore, πάλι δεν θυμάμαι σε ποιά όρια μπορεί να κινηθεί - νομίζω δεχόταν μεταξύ 1.2-2.0 με increments του 0.05, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.Το μηχανάκι είναι headless, και για να τα δω τα 2 τελευταία, πρέπει πρώτα να βγει off-line. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 Όλα εξαρτώνται από τον μετατροπέα slot1->socket 370. Μία περίοδο είχα ασχοληθεί πάρα πολύ με tualatin (και ειδικότερα μάλιστα σε ABIT BH6 slot1 με 440BX και μετατροπέα) και θυμάμαι ότι οι περισσότεροι μετατροπείς του κιλού δεν υποστήριζαν tualatin. Κυκλοφορεί στο internet ένας οδηγός για να modάρεις έναν απλό μετατροπέα για να λειτουργήσει με tualatin αλλά δεν ξέρω τα ποσοστά επιτυχίας.Εγώ είχα καταφύγει σε powerleap τότε και σου προτείνω το ίδιο. Το συγκεκριμένο λειτουργούσε παραπάνω από άψογα. Στο ebay με λίγο κυνήγι θα βρεις ένα τέτοιο σε πολύ καλή τιμή. Είχε και το πλεονέκτημα να έχει δικούς του πυκνωτές για να μην ταλαιπωρούνται αυτοί της μητρικής και γι' αυτό το λόγο ήθελε και ξεχωριστή τροφοδοσία από molex. (Τώρα η εταιρεία έχει βγάλει το διάδοχό του, που δε θέλει molex αλλά βάσει των λεγομένων της για το πλεονέκτημα της πρώτης έκδοσης, δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό).Πολύ πιο εύκολα όμως θα βρεις κάτι σαν αυτό το οποίο πρέπει επίσης να δουλεύει. Πάντως φαντάζομαι ότι μερικές απλές δοκιμές δε θα βλάψουν ούτε τον επεξεργαστή, ούτε τη μητρική, ούτε τον μετατροπέα αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 26, 2006 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 Αν ο αντάπτορας είναι Tualatin ready...και άν η μητρική βλέπει το 13 multi...τότε δέν έχεις κανένα πρόβλημα.Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κάνεις mod στον αντάπτορα.Ολα αυτά ισχύουν...άν η μητρική σου είναι συμβατή με το Tualatin mod.Κάνε ένα check άν υπάρχει στη λίστα της Powerleap.Η αλλαγή ήταν στο VRM.Κάποτε είχα δημοσιεύσει εδώ στο φόρουμ φωτό & σχεδιαγράμματα του Tualatin mod που είχα κάνει τότε σε 2 διαφορετικές μητρικές...αλλά πλέον δέν το βρίσκω το θέμα....μάλλον το έφαγε η μαρμάγκα του Vb update :038: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Οκτώβριος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2006 φιλε μου υπάρχει σχετικό mod.είναι πολύ εύκολο αλλα θέλει λίγο προσοχή όπως όλα τα mod.περίπτωση να χαλάσεις τίποτα δεν υπάρχει αρκεί να είσαι προσεκτικόςhttp://www.overclockers.com/tips965/index.aspεγώ έχω έναν 866 σε μια bh6-2 με το πρώτο mod.φυσικά εμενα υποστηρίζει και ανεπίσημα 133bus και δίνει ρεύμα 1.7καλο θα ήταν να το ψάξεις και αν σου καθίσει ακόλουθα τον οδηγό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.