Jump to content

Βοήθεια με σκληρό - πρόβλημα με $MFT

Γιάννης_84

Recommended Posts

Σε υπολογιστή φιλικού μου προσώπου εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά πρόβλημα στο δεύτερο partition του πρώτου σκληρού ο οποίος είναι ένας ide 160ρης WD.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν πήγα να εγκαταστήσω ένα προγραμματάκι και μου έβγαλε error ο installer και ταυτόχρονα εμφαίστηκε στο tray ένα μήνυμα των xp που έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα στο D:\$MFT και να τρέξω chkdsk. Αρχικά απλά ξανάτρεξα τον ίδιο installer και αφού έγραψε κάποια αρχεία στον D: ξανασταμάτησε με το ίδιο error σε διαφορετικό όμως αρχείο. Τρέχω full chkdsk στην επόμενη εκκίνηση και παρατήρησα τα εξής: σε κάποια σημεία του part 4 αργούσε πάρα πολύ να πάει π.χ. από το 5% στο 6% και το σημαντικότερο: δε βρήκε κανένα λάθος. Τα βρήκε όλα σωστά!

Μπήκε στα windows και τώρα στον D δε μπορεί να γραφτεί ΚΑΝΕΝΑ αρχείο σε οποιονδήποτε φάκελο! Ακόμα και σε απλή δημιουργία ενός txt μου βγάζει μήνυμα για το MFT. Βέβαια όλα τα αρχεία στον D από μία γρήγορη ματιά είδα ότι είναι αναγνώσιμα, τουλάχιστο προς το παρόν, οπότε τα δεδομένα ελπίζω ότι θα διασωθούν.

Επόμενο βήμα κατέβασα trial του hddlife και μου βγάζει το δίσκο 56% health και υψηλή θερμοκρασία επίσης. 47 βαθμοί βέβαια, δε νομίζω ότι είναι και τραγικό. Το θέμα είναι ότι στο C partition του ίδιου δίσκου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά τη δημιουργία αρχείων.

Για πείτε ρε παιδιά, τι γίνεται κινδυνεύουν άμεσα τα δεδομένα; Μιλάμε για εργασίες, πτυχιακή, χαμός.

Επόμενο βήμα όταν θα ξαναέχω πρόσβαση στον υπολογιστή να τρέξω και κανά memtest γιατί πήγε και εκεί το μυαλό μου και είχα τρέξει πρόσφατα και ήταν οκ. Επίσης στον υπολογιστή υπάρχει και ένας maxtor 120ρης στον οποίον δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα αλλά το hddlife αναφέρει επίσης χαμηλό health.

Επεξεργαστής sempron 3100+, μητρική abit KV8pro με τελευταίο bios και μνήμη μία transcend 1GB με τσιπάκια jetram.

1η δουλειά σώσε όπως και ότι μπορείς. Αν καποια δεν μπορείς, δοκίμασε κανα recovery tool. Είχα κάποτε χρησιμοποιήσει 1, easy recovery κάπως έτσι λεγόταν. Και κατόπιν στην WD έχει εφαρμογή που σου τσεκάρει δίσκο και βγάζει report με το πρόβλημα, (life guard tools νομίζω) αν είναι αναστρέψιμο, ή αν πάει για rma.

Έχει πολύ πράμα αυτός ο D:\ και που να μπούνε όλα αυτά. Θα ξαναπάω αύριο από εκεί και θα αρχίσω να τα γράφω σε DVD. Ελπίζω να μη μου ψοφίσει ο σκληρός στα χέρια γιατί θα χρειαστούν και αρκετά dvd και αρκετή ώρα μέχρι να γραφτούν όλα αυτά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.