Jump to content

A new kid on the block :-)

zer0cool

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Πριν από λίγες μέρς ανακάλυψα αυτό το φόρουμ και με χαρά είδα ότι είναι αρκετά ενεργό!!! Τεσπά, ας περάσουμε στο θέμα. Θέλω να αρχίσω να modάρω το case και θα ήθελα καμιά ιδέα, καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ πριν με dremel, κοπές και τα σχετικα... :p Παρακάτω θα κάνω ποστ μερικές φωτό (το case είναι αισχρό, εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά δεν θέλω καινούργιο καθώς έχω φτιάξει μόνος μου το σύστημα ελέγχου για τους ανεμιστήρες και θέλω να το κρατήσω). Όποια κριτική είναι καλοδεχούμενη... :D

EDIT: Μιας και νόμιζα ότι θα ήταν απλό, αλλά τελικά δεν τ κατάφερα, μπορεί κάποιος να μου πει πως βάζουμε εικόνες στο ποστ;;; Σορρυ για το πρήξιμο...

Kαλως μας Βρηκες

Απαντηση στο θεμα και επισηναψη... ελα περιμενουμε φωτο ..... οπως ακριβως κανεις και με τα ε-μαιλ...

Ελπιζω να εχεις διαβασει τους κανονες για το μεγεθος των Φωτο....

Τελικά δεν κατάφερα να κάνω επισύναψη, αλλά τα ανέβασα σε ένα website... Πάμε λοιπόν:

Μπροστά:

pcfront.jpg

Πίσω:

pcrear.jpg

Πλάϊ;

side.jpg

Front fans:

frontfans.jpg

Rear fans:

rearfans.jpg

Το σύστημα για τους ανεμιστήρες (αυτό το κόκκινο που προεξέχει από το μαύρο κουτί μετράει τη θερμοκρασία):

thermistormodpsu.jpg

Το τροφοδοτικό για τους έξτρα ανεμιστήρες:

modpsu.jpg

Όπως βλεπετε επικρατεί ΧΑΟΣ από καλώδια!!!! Η σκόνη btw έχει μαζευτεί λόγω εξεταστικης... :D Περιμένω προτάσεις.

Παντως στη θεση των εμπρος ανεμιστηρων αλλα και στους πισω (ισως οριακα) χωραει ενα ψυγειο μουρλια!

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 16:52]

Welcome to thelab.gr :D

Thanx. Btw Αρίστο κι εγώ ΤΕΙ Πειραιά είμαι! Τμήμα Αυτοματισμου...:D Εσύ;

Αρχική απάντηση από gfa3

Παντως στη θεση των εμπρος ανεμιστηρων αλλα και στους πισω (ισως οριακα) χωραει ενα ψυγειο μουρλια!

Μπα, για νερό δεν το βλέπω, γιατί καλά είμαι και με τους ανεμιστήρες. Δεν με ενοχλει και ο θόρυβος (ιδιαίτερα...:D ), θέλω να κρατήσω και το σύστημα για τους ανεμιστήρες (handmade γαρ...), οπότε σκέφτομαι να κάνω κάτι για να δείχνει πιο όμορφο το κουτί απλά. Έχω μερικές ιδέες, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα!

To κουτι σου ειναι λιγο:sick:....

Τωρα αν δεν θες να πεταξεις αλλα χρηματα με αρκετη δουλεια κατι μπορει να γινει....

1.Βαψιμο

2.Παραθυρα - Φωτα

3.extensions για καλωδια - sleeving....

Αρχική απάντηση από blade_pan

To κουτι σου ειναι λιγο:sick:....

Τωρα αν δεν θες να πεταξεις αλλα χρηματα με αρκετη δουλεια κατι μπορει να γινει....

1.Βαψιμο

2.Παραθυρα - Φωτα

3.extensions για καλωδια - sleeving....

Τσαμπα χρονος και δουλεια...καλυτερα να παρει ενα καλυτερο με 50-60 και να εχει σαν βαση εκεινο...

Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 18:44]

Τσαμπα χρονος και δουλεια...καλυτερα να παρει ενα καλυτερο με 50-60 και να εχει σαν βαση εκεινο...

Χμμμ.. Πιστεύω ότι με περίπου 100 ευρω και αρκετή, ομολογουμένως, δουλειά θα το συμμμαζέψω...

Κατ' αρχήν σίγουρα θα γίνει sleeving και καλύτερη διάταξη των καλωδίων. Τα καλώδια για τους έξτρα ανεμιστήρες είναι δύσκολο πάνως να συμμαζευτούν, αλλά κάτι θα κάνω.

Σκέφτομαι επίσης να κόψω στο πλαϊνό αστεράκια σε μια κάπως καμπύλη γραμμή και διαφορετικά μεγέθη και όχι κάποιο μεγάλο παράθυρο και να του βάλω πλέξι (που πιστεύω ότι θα είναι και λίγο δύσκολο να το κάνω) και ΦΥΣΙΚΑ να το βάψω, μαζί και τα drives (χρώμα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μάλλον μαύρο). Επίσης κάποιος φωτισμός (μπλε μάλλον) θα ήταν καλός για μέσα.

Το μεγάλο πρόβλημα μου είναι τί να κάνω με την μπροστινή μεριά και ειδικά εκεί που είναι το μαύρο κουτί!! Σκέφτομαι να το έχωνα εντελώς μέσα και να περίσσευαν μόνο τα ποδαράκια στα οποία θα έμπαινε και κάποιο κάλυμα... Αλλά πάλι δεν έχω άλλα προστατευτικά για 5,25" :mad: :mad:

Α και σόρρυ για το μακρόσυρτο κείμενο... :)

Υ.Γ Την οθόνη μπορώ να την βάψω;

monitor.jpg

Φιλε μην κανεις το λαθος να ριξεις λεφτα σε αυτο...ξεκινας με λαθος βαση!!

Παρε ενα καλο κουτι με 50-60 και ξεκινα με εκεινο...θα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο, και θα καλυπτει τις συγχρονες σου αναγκες μιας κ το κουτακι σου χωρις να ειμαι σιγουρος ειναι καπως παλιο..

Δλδ αν με 50-60 παρεις ενα εξ'αρχης μαυρο κουτι, και κανεις εκε τα παραθυρα σου κλπ κλπ, πιστευω δεν θα εχεις προβλημα..

Για την οθονη καπου ειχα δει φωτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος να σου πω αν μπορεις να το κανεις κ τι προβλημα δημιουργηθει..

Αρχική απάντηση από fANiS_K [Σήμερα, στις 20:36]

Φιλε μην κανεις το λαθος να ριξεις λεφτα σε αυτο...ξεκινας με λαθος βαση!!

Παρε ενα καλο κουτι με 50-60 και ξεκινα με εκεινο...θα ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο, και θα καλυπτει τις συγχρονες σου αναγκες μιας κ το κουτακι σου χωρις να ειμαι σιγουρος ειναι καπως παλιο..

Δλδ αν με 50-60 παρεις ενα εξ'αρχης μαυρο κουτι, και κανεις εκε τα παραθυρα σου κλπ κλπ, πιστευω δεν θα εχεις προβλημα..

Για την οθονη καπου ειχα δει φωτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος να σου πω αν μπορεις να το κανεις κ τι προβλημα δημιουργηθει..

Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα η αγορά κουτιού είναι must.

Αλλά όλη η χαρά του modding δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η προσπάθεια.

:D :D :D

Αν είναι να σφάξεις ένα κουτί για πρώτη φορά καλύτερα να μην το έχεις πληρώσει.

:tomato:

[ Και εγώ στην πρώτη μου απόπειρα δούλεψα με ένα ελεεινό midi. ]

Αρχική απάντηση από zer0cool [Σήμερα, στις 20:30]

Σκέφτομαι επίσης να κόψω στο πλαϊνό αστεράκια σε μια κάπως καμπύλη γραμμή και διαφορετικά μεγέθη και όχι κάποιο μεγάλο παράθυρο και να του βάλω πλέξι (που πιστεύω ότι θα είναι και λίγο δύσκολο να το κάνω) και ΦΥΣΙΚΑ να το βάψω, μαζί και τα drives (χρώμα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αλλά μάλλον μαύρο). Επίσης κάποιος φωτισμός (μπλε μάλλον) θα ήταν καλός για μέσα.

Δοκίμασε να διαβάσεις το PC Magazine Ιανουαρίου. Έχει σχετικό άρθρο και θα σε βοηθήσει στην αρχή.

Εγώ για το πλαϊνό χρησιμοποίησα σεγα. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις περίπλοκα σχέδια. Αλλά είναι μια χαρά για ένα απλό side window.

Τζάμι θα βρεις εύκολα σε μαγαζιά με ακρυλικά ή και στο μοναστηράκι

Και μετά με ένα τρυπάνι κάνεις και δύο blow holes στο τζάμι κ θα είναι :T:

Αρχική απάντηση από zer0cool [Σήμερα, στις 20:30]

Υ.Γ Την οθόνη μπορώ να την βάψω;

Αν καταφέρεις να την ανοίξεις, κάτι θα μπορέσεις να κάνεις.

Αλλά θέλει πολύ προσοχή

Λοιπον,αρχιζουμε

Εχεις ενα απο τα πιο :sick: :woot: pc που εχω δει!

Αλλα εφοσον εχεις διαθεση για μοντ θα σου ελεγα να ασχοληθεις με το ασχημοπαπο σου με την ελπιδα να το μεταμρφωσεις σε κυκνο!!

1ον ψεκασε με αεροξολ κ βαλε ποντικοπαγιδες για να προστατεψεις τα μπροστα bay.

2oν αντικατεστησε με καποιον τροπο τα ατυχα bays με plexy αλουμινιο,σιτες ή ακομα κ με πολυεστερικη ρυτινη

3on στοκαρισμα κ βαψιμο

4ον sleevαρε τα καλωδεια

5ον λαμπιτσες φανακια της αρεσκειας σου

6ον οτι αλλο μπορεις να σκεφτεις help

Για την οθονη μπορεις να παρεις μια χαρτοταινια κ να καλυψεις οτι δεν πρεπει να βαψεις,για τις τρυπουλες στη πανω μερια μπορεις να χρησιμοποιησεις βατονετες για τα αυτια....!

καλο μονταρισμα,κ καλως ηρθες!:flower:

Απλα πρεπει να εχεις αρκετη ορεξη,γιατι πραγματικα θελει δουλεια...θα σου ελεγα να παρεις και καμια οθονη μπροστα για να ρυθμιζεις τους ανεμιστηρες αλλα εχεις φτιαξει δικο σ'....

Μροστα εκει που εχει μεγαλο κενο μπορεις να κανεις τρυπα και να βαλεις σιτα και μεσα φωτιζομενο ανεμιστηρα....

το κουτί σου μια χαρά μου φένεται!

είναι μεγάλο και ευρύχωρο.

εγώ στη θέση σου δεν θα παιρνα άλλο,

αν ήθελα κάτι παραπάνω θα προσπαθούσα να το φτιάξω,

ούτος ώστε να μάθω κιόλας;)

καλές εγχειρήσεις:D

1) @fantacid: πολυεστέρα είχα βάλει στο νου μου στην αρχή, αλλά δεν είδα να αναφέρεται πουθενά στο φόρουμ και φοβήθηκα μην φάω τομάτες ---> :tomato: . Είναι πάντως μια καλή λύση γιατι έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις το κομμάτι όπως το θέλεις.

Επίσης, όταν λες στοκάρισμα, τί εννοείς; Είναι ίδιος με τον κοινό στόκο που χρησιμοποιούμε;;;

2) @Battosai: σκέφτομαι να γίνει η δουλειά με dremel. Αυτό που δεν ξέρω είναι τι εξαρτήματα να αγοράσω... Διάβασα λίγο το σχετικό θέμα στο φορουμ, αλλά δεν κατάλαβα γρι από την ορολογία... :help:

Συμφωνώ ότι καλύτερα να πειραματιστώ σε αυτό που έχω, μιας και είναι η πρώτη φορά και μάλλον θα τα κάνω π*****α όλα, οπότε...

3) @fANiS_K & sotiris: ...ούτως ή άλλως, μετά την "εγχείρηση" με βλέπω να αγοράζω καινούριο μιας και θα μου χρειάζεται όπωσδήποτε!! :p

Υ.Γ1: Ελπίζω αύριο ή μεθαύριο να έχω σχέδια για upload για το πώς σκέφτομαι την πλαϊνή πλευρά και το μπροστά, άν και το όλο project θα πάει μετά την εξεταστική μάλλον :(

Υ.Γ2: Καλώς σας βρήκα όλους!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.