Jump to content

7900 Gs- 7800 gtx

Darkus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εψαξα λιγο στο ιντερνετ και στο εδω φορουμ και εχω βγαλει καποια συμπερασματα.Ποια απο τις 2 καρτες θα προτιμουσατε μια 7900 gs η μια 7800 gtx στα ιδια λεφτα?Εχω βρει αμφοτερες τις 2 καρτες 200 ευρω!!

Θα προτιμουσα τη πιο αθορυβη και λιγοτερο θερμη αλλα μονο αν η διαφορα στις επιδοσεις δεν ειναι μεγαλη.

Ευχαριστω

Ενδιαφέρεσαι για overcloking?

Αν όχι..τότε νόμίζω πως η Asus(*δεν ειμαι σίγουρος για την εταιρία) έχει βγάλει μια 7900 Gs Silent με παθητική ψύξη ..κάνεις και ένα Sli με μία ίδια αργότερα και έχει 2 κάρτες που δεν προσθέτουν καθόλου θόρυβο στο PC σου

Αυτη τη στιγμη οχι ιδιαιτερα.Στο μελλον ισως μονο και μονο για τη φαση.Δε πιστευω πως το oc σε καρτες γραφικων βοηθαει παρα πολυ γιατι σε καθε νεο μοντελο δεν βρισκεις μονο καλυτερες επιδοσεις αλλα και νεα ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα.Συνεπως εαν καποια στιγμη η καρτα δε με καλυπτει σε επιδοσεις ειναι πολυ πιθανο να μη με καλυπτει και σε χαρακτηριστικα,αρα παμε για αλλαγη.Θεωρω πως για ενα χρηστη σαν και μενα που δε παιζει fps παιχνιδια μια καρτα γραφικων εχει διαρκεια ζωης 2-3 χρονακια.Αυτο που θελω να μαθω για τις 2 παραπανω καρτες γραφικων ειναι την δυναμη τους και το θορυβο που παραγουν.Η 7800 gtx ειναι της evga σε συσκευασια ac3 knock out 256 mb και η 7900GS της GAINWARD BLISS 7900GS.Και οι 2 εχουν το κατι παραπανω οσον αφορα το συστημα ψυξης.Για τη GAINWARD BLISS 7900GS γνωριζω πως παραγει περιπου 49 db επιπεδα θορυβου.Για την evga δυστυχως δεν εχω καποια στοιχεια πλην του οτι ανεβαζει αρκετα σε oc(πραγμα που δε με πολυενδιαφερει οσο ο θορυβος που παραγει)

σε αποδοση 7800GTX 512MB>7900GT>7800GTX 256MB>7900GS

αν ειναι η 512, χωρις σκεψη.

Αν ειναι η 256, ειναι λιγο καλυτερη απο την GS, ισως με οverclock η GS να τη φτανει

Απο θορυβο δεν ξερω να σου πω.

ΥΓ

οι 7800-7900-7950 δεν εχουν καμμια διαφορα στην αρχιτεκτονικη, παραμονο στα nm (110 vs 90) , αλλα βεβαια ο θορυβος εξαρταται απο το εκαστοτε cooler.

Στις επιδοσεις τους λοιπον, αυτο που μετραει ειναι τα pipelines και τα MHz

σε αποδοση 7800GTX 512MB>7900GT>7800GTX 256MB>7900GS

αν ειναι η 512, χωρις σκεψη.

Αν ειναι η 256, ειναι λιγο καλυτερη απο την GS, ισως με οverclock η GS να τη φτανει

Απο θορυβο δεν ξερω να σου πω.

ΥΓ

οι 7800-7900-7950 δεν εχουν καμμια διαφορα στην αρχιτεκτονικη, παραμονο στα nm (110 vs 90) , αλλα βεβαια ο θορυβος εξαρταται απο το εκαστοτε cooler.

Στις επιδοσεις τους λοιπον, αυτο που μετραει ειναι τα pipelines και τα MHz

το γεγονός όμως πως είναι στα 90nm οι 76/79ΧΧ, σημαίνει καλύτερες θερμοκρασίες, και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως όπως και να το κάνεις, η 7900 είναι νεότερη τεχνολογία, θα έπαιρνα την 7900GS

οταν λες νεοτερη τεχνολογια, ακουγεται καπως.

νεοτερο μεγεθος κατασκευης, τεχνολογια για τα γραφικα ολοιδια ειναι.

υποψιν οτι τα 90nm καιγονται και ευκολοτερα απο το o/c (ειδικα αν ανεβασεις ταση),

μιλαω για την ιστορια των o/c 7900GT...

Οι 7900gs-gt ομως παιζουν σε συχνότητες [χωρις ρευμα και με αέρα] που η 7800 256 τουλάχιστο δεν πιάνει ουτε στην καλύτερη

']Οι 7900gs-gt ομως παιζουν σε συχνότητες [χωρις ρευμα και με αέρα] που η 7800 256 τουλάχιστο δεν πιάνει ουτε στην καλύτερη

Αυτο ακριβως ηθελα να πω και εγω

Συμφωνω 100%

ας μιλησουμε με γεγονοτα..

χαρακτηριστικα σε συγκριση:

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=310&card2=443

οσο για το αν η 7800gtx 256 πιανει τα ρολογια της 7900GS πληροφορω το φιλοθεαμον κοινο οτι τα πιανει κ τα παραπιανει με στοκ ψυξη κ απλη ανιχνευση μεγιστων ρολογιων απο το πανελ της nvidia..

δεν ειναι δα και τοσο μεγαλη η διαφορα στα ρολογια..ελεος..

post-409-1442174484,2846_thumb.jpg

Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις ? 450 εχει default η δικιά μου και με autodetect κανει 650@αέρας [670 νερό] ενω μπενκάρει στα 710..... . 200mhz ειναι λίγα ? Και οι μνήμες κανα 800ρι... Για κάνε τις πράξεις σου καλύτερα

Αναλυτικά http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=31004

']Οι 7900gs-gt ομως παιζουν σε συχνότητες [χωρις ρευμα και με αέρα] που η 7800 256 τουλάχιστο δεν πιάνει ουτε στην καλύτερη

αυτο που καταλαβα εγω απο το ποστ σου ειναι οτι σε default ρολογια υπαρχει τεραστια διαφορα..κατι που δεν ισχυει..

ο Darkus που ανοιξε το θεμα δεν ενδιαφεροταν για o/c,οποτε υπεθεσα αναφεροσουν σε default καταστασεις..οπότε η διαφορα μεταξυ των καρτων ειναι μικρη κ καλυπτεται απο ενα υποτυπωδες o/c στη 7800.. mea culpa!

και προφανως δεν ειχα καμια διαθεση να σου "κανω πλακα"..

Λάθος κατάλαβες λοιπόν . Δεν γίνεται σε default ρολογια γιατί απλά η 7800gtx εχει 24πίπες. και η gs 20... Αλλά οι gs εχουν καλύτερες μνήμες και διαφορετικό [ανεβαινει πιο πολύ] πυρήνα.

Απλά και ωραία. Αυτο ειπα και πιο πάνω

εδιτ :)

Αφού λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το OC, σαφώς 7800gtx, γρηγορότερη και με καλύτερο σύστημα ψύξης.

δεν νομίζω να έχει καλύτερη ψύξη, ενώ τα 90 nm της 7900 κάνουν τη διαφορά όσον αφορά τις θερμοκρασίες

'] 450 εχει default η δικιά μου και με autodetect κανει 650@αέρας [670 νερό] ενω μπενκάρει στα 710..... . 200mhz ειναι λίγα ? Και οι μνήμες κανα 800ρι...

ποσο καιρο εχουν κυκλοφορησει οι gs ?

κατσε να δουμε αν θα αρχισουν κι αυτες να σκανε σαν τα αυγα στο παπακι στη διαφημιση του joker

οπως εγινε με τις o/c gt

Δεν σκάνε όλες. Το πρόβλημα είναι με παρτίδα μνημών samsung που κλάταραν ακόμα και με νορμάλ χρήση

Aθελα μου ανοιξα μια αντιπαραθεση.Απο χαρακτηριστικα γνωριζω περι χρονισμων/pipelines και τα σχετικα και για τις 2.Γνωριζω επισης πως μιλαμε για 2 περιπου ισαξιες στην αποδοση καρτες.

Μιλαω για την 7800 gtx με 256 mb μνημη η οποια ναι ειναι και χαμηλοτερα χρονισμενη απο αυτη της 7800 gtx 512(μαλλον μιλαμε για καλυτερα τσιπακια στη 512 ) αλλα και η 7900 gs παρολο τα 4 λιγοτερα pipelines λογω χρονισμων φτανει πολυ κοντα σε αποδοση σε σχεση με τη 7800 gtx 256 mb.

Αυτο που καταλαβα και συγχωρεστε με αν κανω λαθος ειναι πως παρολο τους υψηλους χρονισμους η 7900 gs ειναι ψυχροτερη της 7800 gtx λογω λιθογραφιας.Αρα ενδεχομενως και πιο αθορυβη.(αν και οπως σωστα επισημανε και ο sakattack ειναι και θεμα ανεμιστηρα)

Παραθετω τις καρτουλες που εχω υποψιν μου για να ειμαι και πιο σαφης.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=834661

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512611

Η 7800 gtx κοστιζει 189 ευρω και η 7900 gs 210 περιπου.

Για τη συγκεκριμενη 7900 gs δειτε καποιο σχετικο αρθρο.

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34406

Αν και το inquirer δε μου πολυγεμιζει το ματι εντουτις υποστηριζει πως με λιγο πουσαρισμα η καρτα φτανει και ξεπερναει μια 7900 gt.Τωρα οπως ειπα δε με πολυενδιαφερει να τη πειραξω τωρα.Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να παρω μια καλη και αθορυβη (οσο το δυνατο γινεται) καρτα.Και οι 2 καρτουλες εχουν το κατι παραπανω οσον αφορα τη ψυξη τους και ειναι και ενας λογος που τις προτιμησα σε σχεση με αλλες υλοποιησεις.Ο λογος ειναι απλος.Επειδη τα πηρα με τα svista τα drm ,2 το πολυ εγκαταστασεις των βρ@μ@παραθυρων το οτι θα αποδιδουν στα γραφικα λιγοτερο σε σχεση με τα ΧΡ και αλλα πολλα ειπα να μη περιμενω αλλο και να παρω μια καρτα το πολυ 200 ευρω ουτως ωστε αν καποια στιγμη δεν υποστηριζονται εφαρμογες , παιχνιδια, μπιχλιμπιδια και τα σχετικα λογω dx10 να μη κλαιω πολλα λεφτα αν και απο οτι βλεπω το κοβω να περναει ενας χρονος και μετα να κατακλειστουμε απο το dx10.

Tερμα πια με τα ντ@β@ντζιλικια στη τσεπη μας.Εγω το παιζω αναχρονιστης και θα μεινω με τα ΧΡ και το <<αρχαιο dx9>> που μαλλον θα υποστηριζεται ουτως η αλλως.....νομιζω.

Συγνωμη για το εκτενες του ποστ αλλα θα ηθελα να ειμαι σαφης για να σας βοηθησω να με βοηθησετε :042: :017:

δεν νομίζω να έχει καλύτερη ψύξη, ενώ τα 90 nm της 7900 κάνουν τη διαφορά όσον αφορά τις θερμοκρασίες

Έχει καλύτερο reference σύστημα ψύξης, αφού έχει μεγαλύτερη ψύκτρα, με πυκνότερα fins, που πιάνει και μνήμες. Της GS είναι σαν της 7600GT, περίπου.

Η Gainward βέβαια φοράει καλή ψύκτρα από τη μάνα της, και για 10-20 ευρώ παραπάνω από μια "απλή" GS, εγώ θα τα έδινα. Γιατί άμα είναι να ανεβάσεις τάσεις και ρολόγια GS με τη reference ψύκτρα, θα τα σκάσεις έτσι κι αλλιώς για aftermarket. Απλά με αυτή την κάρτα, χάνεις όχι 2 αλλά πιστεύω 3 θέσεις στη μητρική, διότι άμα βαλεις καμια pci δίπλα να εφάπτεται, πάει και η ησυχία και η ψύξη.

Αφού σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις χωρίς OC Darkus, η GTX είναι φτηνότερη και γρηγορότερη, απλά πιο ενεργοβόρα, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Και οι 2 μια χαρά είναι. Εγώ πάντως θα έπαιρνα GTX.

Έχει καλύτερο reference σύστημα ψύξης, αφού έχει μεγαλύτερη ψύκτρα, με πυκνότερα fins, που πιάνει και μνήμες. Της GS είναι σαν της 7600GT, περίπου.

Η Gainward βέβαια φοράει καλή ψύκτρα από τη μάνα της, και για 10-20 ευρώ παραπάνω από μια "απλή" GS, εγώ θα τα έδινα. Γιατί άμα είναι να ανεβάσεις τάσεις και ρολόγια GS με τη reference ψύκτρα, θα τα σκάσεις έτσι κι αλλιώς για aftermarket. Απλά με αυτή την κάρτα, χάνεις όχι 2 αλλά πιστεύω 3 θέσεις στη μητρική, διότι άμα βαλεις καμια pci δίπλα να εφάπτεται, πάει και η ησυχία και η ψύξη.

Αφού σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις χωρίς OC Darkus, η GTX είναι φτηνότερη και γρηγορότερη, απλά πιο ενεργοβόρα, οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Και οι 2 μια χαρά είναι. Εγώ πάντως θα έπαιρνα GTX.

Εχει δίκιο ο nicksoti, η κοινή λογική λέει 7800gtx, γιατί όπως και να το κάνουμε ήταν η ναυαρχίδα της nvidia, και είναι πιο φθηνή. Εγώ όμως λόγω

-65nm

- Κια πιο πρόσφατης ημερομηνίας κυκλοφορίας

διαλέγω 7900GS

7800gtx και απο μενα οχι μονο λογο πρωην ναυαρχιδας της nvidia αλλα κυριως επειδη εχει παρα πολυ καλες επιδοσεις με χαμηλη σχετικα τιμη!

Παντα κατε με κοιταω ποσο συμφερει σε αποδοση/τσεπη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.