Capone1442169151 Οκτώβριος 21, 2006 Author #21 Οκτώβριος 21, 2006 Το εχω δοκιμασει.Δεν εχει και τοσο δυναμη να βγαλει την ΄΄κολλημενη΄΄ σκονη.
apoulakos Οκτώβριος 21, 2006 #22 Οκτώβριος 21, 2006 Εγώ το πάω σε ένα βανζινάδικο κάθε 3-4 μήνες, του ρίχνω λίγο αέρα και είμαι μια χαρά.
mefistofelis Οκτώβριος 21, 2006 #23 Οκτώβριος 21, 2006 Με πεπιεσμενο αερα και σε 2 λεπτα εισαι κομπλε!Μονο την πρωτη φορα καντε το εξω απο το σπιτι γιατι μετα δεν σας ξεπλενει ουτε ο νιαγαρας
graphist83 Οκτώβριος 21, 2006 #24 Οκτώβριος 21, 2006 Η σκονη σε προχωρημενο σταδιο πρεπει να αφαιρειται απο το pc για πολλους λογους. καταρχαςι με λιγο υγρασια γινεται καλος αγωγος του ηλεκρισμου (σπανιο βεβαια να δημιουργησει προβλημα) και το κυριοτερο ανεβαζει πολυ την θερμοκρασια στα σημεια που επικαθεται. Προσθετω οτι καταστρεφει τα πηνια των coolers, φραζει τα σημεια εισοδου - εξοδου του αερα και μειωνει την αποδοση των ψυκρων. Τελος δεν θελει και τεχνη για να αφαιρεθει απλα λιγο προσοχη. Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ενα πινελο σε συνδιασμο με σπρει πεπιεσμενου αερα.Η ηλ σκουπα δεν δημιουργει προβλημα εαν ειμαστε προσεκτικοι απλα οταν ο αερας που ρουφιεται δεν καθαριζει τοσο καλα γιατι δεν εχει την ιδια πιεση. (απλα δεν σκορπιζουμε σκονη στο δωματιο). Συνιστω να παιρνουμε τα πολλα με σκουπα και πινελο και μετα ενα καλο φυσιμα με σπρει. Τα βενζιναδικα ειναι θεωρω ακαταλληλα γιατι το κομπρεσερ φυσαει πολυ δυνατα και μπορει να γινει ζημια.
Capone1442169151 Οκτώβριος 22, 2006 Author #25 Οκτώβριος 22, 2006 Ποτε κανεις δεν εχει κανει ζημια με κομπρεσερ!Απο οσους γνωριζω.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 22, 2006 #26 Οκτώβριος 22, 2006 +1 κι από εμένα στο σπρέυ. Στα "δύσκολα" βοηθάμε με ένα κομματάκι χαρτόνι (το πινέλο το φοβάμαι για στατικό ηλεκτρισμό). Και επειδή είναι κάτι πολύ εύκολο, δεν αφήνεις και το pc έτσι να φτάσει ποτέ στο σημείο να θέλει κομπρεσέρ. Προσοχή μόνο γιατί υπάρχουν και κάποια που περιέχουν και λαδάκι μέσα, εσείς ζητήστε καθαρό αέρα κοπανιστό.
SouRLoTeR1442169168 Οκτώβριος 24, 2006 #27 Οκτώβριος 24, 2006 bizimi απο την λεωφορο μαρκοπουλου το πηρες; εχω 2 τετοια...:111:
geo_hal Νοέμβριος 8, 2006 #29 Νοέμβριος 8, 2006 Θα πρέπει να προσέχουμε όταν καθαρίζουμε το σύστημα με κομπρεσέρ. 1ον εάν δεν προσέξουμε και φυσήξουμε με πολύ δύναμη μπορεί να ξηλώσει κάτι και 2ον μερικά κομπρεσέρ μαζί με τον αέρα περνάει και λαδάκι με ότι αυτό συνεπάγετε. Πινέλα, ηλεκτρικές σκούπες sweefer κλπ απορρίπτοντε λόγω στατικού ηλεκτρισμού... Για μένα η καλύτερη λύση που ακολουθώ είναι αυτή που προτείνει και ο bizimis και το σπρέι αέρα. :038: :038:
tsif Νοέμβριος 9, 2006 #30 Νοέμβριος 9, 2006 Εγώ βασικά τον πάω στη δουλιά μου (βαφές επίπλων) και με το μπιστολάκι του αέρα γίνετε αστέρι....Τον τελευταίο χρόνο δεν τον καθάρισα καθόλου με αέρα μια και φρόντισα να τον "καθαρίσω" με συνοπτικές διαδικασίες :098: για να πάρω το συστηματάκι της υπογραφής μου :046: :046: :046:
Neptune Νοέμβριος 10, 2006 #31 Νοέμβριος 10, 2006 Το εν λόγω εξάρτημα που μπορώ να το βρω? Πως το ζητάω? Πόσο περίπου κοστίζει? Αξίζει ο κόπος να το πάρω ή όχι? Πετάει τον αέρα με δύναμη ?
Neptune Νοέμβριος 10, 2006 #32 Νοέμβριος 10, 2006 Με πεπιεσμενο αερα και σε 2 λεπτα εισαι κομπλε!Μονο την πρωτη φορα καντε το εξω απο το σπιτι γιατι μετα δεν σας ξεπλενει ουτε ο νιαγαραςΌσον αφορά τον πεπιεσμένο αέρα: Πόσο περίπου κοστίζει η κάθε φιάλη ? Πόσο διαρκεί ? Ρίχνει τον αέρα με μεγάλη πίεση ή τρίχες ?Mπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό των πληκτρολογίων ?Σας ρωτάω γιατί στη δουλειά έχουμε 5 pc και θέλω να δω τι συμφέρει καλύτερα ... :001:
geo_hal Νοέμβριος 10, 2006 #33 Νοέμβριος 10, 2006 Όσον αφορά τον πεπιεσμένο αέρα: Πόσο περίπου κοστίζει η κάθε φιάλη ? Πόσο διαρκεί ? Ρίχνει τον αέρα με μεγάλη πίεση ή τρίχες ?Mπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό των πληκτρολογίων ?Σας ρωτάω γιατί στη δουλειά έχουμε 5 pc και θέλω να δω τι συμφέρει καλύτερα ... :001:Άμα έχεις 5 pc τότε σε συμφέρει το μηχανηματάκι. Εάν σκεφτείς ότι κάνεις από έναν καθαρισμό το εξάμηνο + του ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το αυτοκίνητο, και άλλες συσκευές. Εάν δεν κάνω λάθος το είδα τελευταία φορά στο PRAKTIKER με κανα 40αρι -50αρι νομίζω ότι το παίρνεις.
graphist83 Νοέμβριος 10, 2006 #35 Νοέμβριος 10, 2006 Ρε παιδια, απλη σκονη ειναι, και το καναμε υπερβολικα συνθετο.Δεν ξερω καποιον που να κατεστρεψε το pc του αφαιρωντας την σκονη με οποιοδηποτε τροπο.Απλα επειδη ειναι ευαισθητος εξοπλισμος θελει λιγο πιο προσοχη.Το πινελο που χρησιμοποιω χρονια στα κυκλωματα και στα PC δεν μου εχει δημοιουργησει ποτε προβλημα.Το κομπρεσερ ειναι το πιο αποδοτικο και το συνιστω απλα αμα ειναι πολυ υσχυρο και καποιος το χρησιμοποιησει χωρις συνεση πχ να φυσιξει πολυ κοντα στη mobo μπορει να ξεκολλησει καποιος ηλεκτρολυτικος πυκνωτης η ραγισει καποια καρτα που ειναι ηδη πανω.Τωρα τα περιττα εξοδα για ειδικο εξοπλισμο ειναι για επαγγελματιες τεχνικους που καθαριζουν pc καθε μερα.
Neptune Νοέμβριος 10, 2006 #36 Νοέμβριος 10, 2006 Άμα έχεις 5 pc τότε σε συμφέρει το μηχανηματάκι. Εάν σκεφτείς ότι κάνεις από έναν καθαρισμό το εξάμηνο + του ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το αυτοκίνητο, και άλλες συσκευές. Εάν δεν κάνω λάθος το είδα τελευταία φορά στο PRAKTIKER με κανα 40αρι -50αρι νομίζω ότι το παίρνεις.Πως ονομάζεται αυτό το μηχάνημα? Ρίχνει τον αέρα με αρκετή πίεση ή όχι?
Neptune Νοέμβριος 10, 2006 #37 Νοέμβριος 10, 2006 Στην επιχείρηση μας έχουμε 5 pc (συν ένα στο σπίτι) τα οποία και υποφέρουν από τη σκόνη. Εάν πάρω κάτι τέτοιο: http://www.tool-shop.gr/tools/product_info.php?products_id=345&osCsid=99ab190d25118edf46419c47d899f428το θεωρείτε υπερβολή ?
sigeris Νοέμβριος 10, 2006 #38 Νοέμβριος 10, 2006 Νόμίζω ειναι υπερβολή αν και δεν ειναι και πολύ ακριβό Η σκονη όπως αναφέρθηκε και καπου νωριτερα στο thread δεν βλάπτει το pc απλα οι περισσότεροι το κάνουμε γιατι ''κολάνε'' τα χνουδια στα ανεμηστήρια. Αμα πάλι θες να ξεφορτωθεις την σκόνη και επειδη μιλάμε για επιχειρηση , θα σκονίζονται καθε τρεις και λίγο ,σε συμφέρει αυτο ,απο το να αγοράζεις συνέχεια σπρέι αέρα.
Neptune Νοέμβριος 10, 2006 #39 Νοέμβριος 10, 2006 Αμα πάλι θες να ξεφορτωθεις την σκόνη και επειδη μιλάμε για επιχειρηση, θα σκονίζονται καθε τρεις και λίγο ,σε συμφέρει αυτο ,απο το να αγοράζεις συνέχεια σπρέι αέρα.Για αυτό ακριβώς το λόγο κοίταξα κάτι τέτοιο ...6 pc, 6 keyboards ... :001:
sigeris Νοέμβριος 10, 2006 #40 Νοέμβριος 10, 2006 Για αυτό ακριβώς το λόγο κοίταξα κάτι τέτοιο ...6 pc, 6 keyboards ... :001:ε τότε μην το σκεφτεσαι συμφέρει.Τα σπρέι αέρα έχουν κανα 10ευρω:022:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.