Jump to content

ASUS P5W-DH plz Help

Iannis

Recommended Posts

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

καλημερα!

σας ευχαριστω και τους δυο αλλα πιο πολυ τον billpeppas,μιας και τους drivers τους ειχα ηδη Στελιο ;)

συνεπως τωρα για να ειμαι 100% σιγουρος απλα integrate και τελος ετσι?δεν χρειαζεται κατι αλλο για RAID 0 σωστα?αντε για να βαλω τα ραπτορια πανω αμα προλαβω τωρα

και κατι τελευταιο.για cluster size κτλ τι προτινεται?στους Raptors μεσα 8α ειναι μονο το λειτουργικο-προγραμματα και τα παιχνιδια.οποτε τι τιμες να δωσω για να εχω την μεγιστη αποδοση απο το RAID μου?

λοιπον παιδες need your help once more!

προσπα8ω να κανω RAID 0 σε 2 ραπτορες.αυτη τη στιγμη εχω πανω στο μηχανημα μονο τους 2 raptors (στο συστημα της υπογραφης) και το προβλημα ειναι το εξης.

μπαινοντας στο RAID manager οπου 8α δημιουργησω τη συστοιχια,ολες οι επιλογες μου δινουν δυνατοτητα επιλογης εκτος του "Select Disks"

υποψιαζομαι οτι εχει κανει

1)ειτε με τις σατα 8υρες που εχω τοπο8ετησει τους δισκους (στην περιπτωση μουσ τις 1+3) που ειναι το πιο πι8ανο μαλλον

ειτε

2) με την εκδοση του manager σε σχεση με τους RAID drivers.οι drivers ειναι η εκδοση 6.1.μπλα μπλα και ο manager 5.1.μπλα μπλα

8α πρεπει να βαλλω τους δισκους στις 8εσεις 3+4? και μετα στην 8εση 1 να βαλλω τον 320αρη?(για τους 2χ250 ακομα ειναι αγνωστο το μελλον τους)

δοκιμασα ολους τους συνδοιασμους 1+3/1+4/3+4 και το αποτελεσμα ειναι κα8ε φορα το ιδιο...

η μονη φορα που μπορεσα να "δω" δισκους στο RAID manager ηταν οταν ειχα πανω και τον Seagate 320 (δλδ 3 δισκους ενω τις αλλες φορες δοκιμαζα μονο με τους ραπτορες πανω),οπου ορισα τους ραπτορ για RAID αλλα κατα την εγκατασταση των win που εβγαινε μνμ οτι δεν εντοπιζει κανενα δισκο οποτε πατουσα F3 για ακυρωση της διαδικασιας...

απο το γεγονος αυτο υποψιαζομαι οτι δεν εγκα8ιστανται οι SATA/RAID drivers...

εαν οταν μου ζητησει drivers μεσω F6 βγαλω το CD των win και βαλλω αυτο της μητρικης 8α γινει η δουλεια?τουλαχιστον να διαπιστωσω εαν φτεει το cd που εφτιαξα μεσω nlite ή ειναι κατι αλλο..

Όταν έχεις μόνο δύο δίσκους συνδεδεμένους λογικό είναι ( και έτσι πρέπει να κάνει ) να μην εμφανίζει το "Select Disks" αφού το RAID απαιτεί τουλάχιστον 2 δίσκους, και αφού έχεις μόνο δύο, αυτονόητο είναι ότι διαλέγει/ς αυτούς τους 2 :D

p.s. Εφόσον ρύθμισες σωστά το RAID σου, και έκανες αυτό που σου είπα με το nLite δεν τους βρίσκει, κάτι έκανες λάθος στην ενσωμάτωση των drivers.

τελικα απο οτι φανηκε εφτεγε το cd που εφτιαξα αν και ακολου8ησα πιστα τις οδηγιες που μου δω8ηκαν...δεν εκανα κατι διαφορετικο...

πηγα σε ενα φιλαρακι και τους περασα με φλοπυ γιατι εγω δεν ειχα...και πλεον εχω RAID..

το 8εμα ειναι ομως οτι αυτο το CD WIN με το nlite το χρειαζομαι γιατι δεν μπορω να τρεχω κα8ε φορα σε στο φιλαρακι για να κανω το RAID...

• 2 months later...

Επαναφέρω το συγκεκριμένο θέμα για τον εξής λόγο:

Βρήκα από το γραφείο 2 ίδιους SAMSUNG 160GB SATA2 και έλεγα να πειραματιστώ στήνοντας ένα RAID0 ώστε να περάσω εκεί τα λειτουργικά μου (DUAL Boot - XP & Vista).

Δεν θέλω όμως να τα ξαναπεράσω από την αρχή. Υπάρχει κανένας τρόπος; Δοκίμασα να το πάρω με Acronis image όλο το δίσκο μου (τον ήδη υπάρχον με τα λειτουργικά - 2 partitions) και να το πετάξω στο RAID0 που το έστησα κανονικά με Ctrl+I, αλλά δεν ξεκινούσαν καθόλου τα Windows. Ούτε XP ούτε τα Vista. Τον MBR τον πέρασε κανονικά, γιατί βλέπω τις επιλογές για το dual boot μου, αλλά με το που ξεκινάει να διαβάσει ας πούμε τα XP, πετάει μιά γρήγορη μπλέ οθόνη (υποθέτω inaccessible boot device) και κάνει restart.

Καμιά ιδέα; Υπάρχει τρόπος να κάνεις inject Intel IDE ή RAID drivers μέσα στα Windows ώστε να τους φορτώσει και να μπεί στα Windows ???

Λοιπόν... για να τα πούμε καλύτερα τα πράγματα... ας τα πάρουμε από την αρχή...

Σαν hardware έχουμε:

M/B: ASUS P5W DH Deluxe (INTEL Sata Controller ρυθμισμένος σαν Standard IDE)

CPU: Intel E6600

HDD1: MAXTOR 6L250S0 250GB SATA1 (άλλοι αναφέρουν SATA2)

HDD2: MAXTOR 6L300S0 300GB SATA1 (άλλοι αναφέρουν SATA2)

Σαν Software έχουμε:

HDD1: χωρισμένος σε 2 partitions (C,D) όπου στο C: υπάρχουν τα Windows XP SP2 English και στο D: τα Windows Vista Business. Όλα original. MBR των Windows Vista με την επιλογή για τα δύο λειτουργικά.

HDD2: κοινός αποθηκευτικός χώρος που δεν θα πειραχτεί, οπότε τον αγνοούμε.

Ο σκόπός:

Να αντικαταστήσουμε τον 250GB (HDD1) με το RAID0 που θα φτιάξουμε από τους δύο SAMSUNG (2x 160GB=320GB). Δηλαδή να αλλάξει ουσιαστικά ο sata controller σε Intel Raid και στα δύο λειτουργικά.

Πώς μπορούμε να το κάνουμε χωρίς format ???

Λοιπόν... ένα έχω να πώ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ACRONIS UNIVERSAL RESTORE !!!

Λοιπόν... η διαδικασία είχε ως εξής:

1. Backup των driver C: & D: ένα ένα με το ACRONIS TI Workstation 9.1.3887 + Universal Restore.

2. Αλλαγή από το bios του intel σε raid mode και εγκατάσταση των δύο δίσκων SAMSUNG σε RAID0.

3. Boot από το Boot CD της Acronis με universal restore και dump του image του c: + mbr (αφού με το U.R. έκανα "inject" τους intel raid drivers στην εγκατάσταση των XP) στο RAID0.

4. Windows XP --> ΟΚ. Έγινε και η εγκατάσταση του Intel® Matrix Storage Manager 7.5 και όλα μιά χαρά.

5. Windows Vista --> Dead. Πειράχτηκε κάτι μάλλον και μετά από πολλές δοκιμές και bcdedits, δεν τα κατάφερα. Όχι ότι με πείραξε και ιδιαίτερα, γιατί δοκιμαστικά τα είχα βάλει. Θα τα ξαναβάλω.

Βρήκα πολύ χρήσιμο site πάντως...

http://www.multibooters.co.uk/

Καλησπέρα, για να μην ανοίγω άλλο θέμα είπα να γράψω εδώ.

Έχω ένα πρόβλημα με την συγκεκριμένη μητρική, όταν κλείνω το pc και το βγάζω και απο το ρεύμα και μετά το ξανα ανοίγω το bios γυρνάει στις default ρυθμίσεις. Τι μπορεί να φταίει? η version του bios είναι η 2004.

Ευχαριστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.