Jump to content

ASUS P5W-DH plz Help

Iannis

Recommended Posts

πηρα αυτη την μητρικη ASUS P5W-DH DELUXE και χαθηκα plz Help

1- Τα usb αρκετοι τα βγαζουν desable γιατι?

2- Σε ποια νουμερα sata μπαινουν οι 2 δισκοι για raid 0 στον Intel controler? sata 1,2,3,4

Τους αλλους που τους συνδεω?

3- Μπορω να βάλω 3 drives DVD_RW που εχω η εχει μονο ενα IDE?

4- Σε ποια MHz παιζουν οι supertalent 2x1 gb C4 800MHz που πηρα 1:1??

5- Το τελευταιο bios ειναι το 1407??

6- Πως θα φταξω flopy με drivers για RAID Intel?? (κατεβασα την εφαρμογη απο το site της Intel αλλα δεν μπορω να τη στεισω γιατι το PC εχει 865 chipset και οχι 975x

7- max Volt για

FSB

MCI (αυτο ειναι το NorthB?)

ICH και αυτο το southB?)

CPU

PCI-E

To συστημα θα ειναι E6700-ENERMAX 620- 2RAPTOR 74GB RAID 0- με νερό απο 11 και στα chipset θα μπει AS5

Ευχαριστώ προκαταβολικά

PS

desable θα ειναι:

-το WiFi (εγβαλα την πλακετα απο την μητρικη)

-infrared

-FireWire (Θα βαλω σε PCI 1394b 800αρι)

-Sound (PCI sound bl. XFi elite pro)

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Έχω την ίδια μητρική.

1)Γιατί να τα κάνεις disable? Δεν βρήσκω λόγο, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

2) 3 - 4 sata για raid 0 σύμφωνα με το manual.

3)Λογικά μπορείς αφού τα ΙDE είναι 2, ένα δεξιά στη μέση και ένα κάτω αριστερά.

4)Στα 800ΜΗΖ παίζουν αλλά θα πρέπει να βάλεις της ρυθμίσεις χειροκίνητα. (Έχω και τις ίδιες μνήμες.)

5)Ναι αυτό είναι το τελευταίο bios.

6)Δεν γνωρίζω.

πηρα αυτη την μητρικη ASUS P5W-DH DELUXE και χαθηκα plz Help

1- Τα usb αρκετοι τα βγαζουν desable γιατι?

2- Σε ποια νουμερα sata μπαινουν οι 2 δισκοι για raid 0 στον Intel controler? sata 1,2,3,4

Τους αλλους που τους συνδεω?

3- Μπορω να βάλω 3 drives DVD_RW που εχω η εχει μονο ενα IDE?

4- Σε ποια MHz παιζουν οι supertalent 2x1 gb C4 800MHz που πηρα 1:1??

5- Το τελευταιο bios ειναι το 1407??

6- Πως θα φταξω flopy με drivers για RAID Intel?? (κατεβασα την εφαρμογη απο το site της Intel αλλα δεν μπορω να τη στεισω γιατι το PC εχει 865 chipset και οχι 975x

7- max Volt για

FSB

MCI (αυτο ειναι το NorthB?)

ICH και αυτο το southB?)

CPU

PCI-E

To συστημα θα ειναι με νερό απο 11 και στα chipset θα μπει AS5

Ευχαριστώ προκαταβολικά

PS

desable θα ειναι:

-το WiFi (εγβαλα την πλακετα απο την μητρικη)

-infrared

-FireWire (Θα βαλω σε PCI 1394b 800αρι)

-Sound (PCI sound bl. XFi elite pro)

1)Γιατί δεν τά χρειάζονται μήπως?

2)Μπαίνουν στα sata 1,3,4(δεν υπάρχει 2).

3)Έχει ένα ide controller στο ich7+1 controller jmicron,άρα μπορείς να βάλεις μέχρι 4 ide συσκευές.

4)Φοράνε D9 κι ανεβαίνουν όσο δίνεις τάση.Λογικά έχεις άνετα 500+ με 5-5-5(μπορεί και 4-4-4).Πειραματίσου.

5)Το τελευταίο official είναι το 1407..το τελευταίο beta είναι 1502.Διαφορές δεν πρόκειται να δείς..

6)Μπορείς με το cd της asus.Είτε μέσα απ'τα windows,είτε αν bootάρεις απ'το cd.

7)fsb<=1.4

mch=north, όσο μπορείς με θερμοκρασίες σε λογικά επίπεδα.Θα συνιστούσα να βάλεις και ceramique στα nb,sb αν δεν το έκανες ήδη κι όχι as5.

ich=south, Βοηθάει το 1.2ν σε υψηλό fsb.

cpu εξαρτάται απ'την ψύξη σου.Λογικά με νερό μπορείς να δώσεις 1.55-1.6ν

pci-e δώσε μέχρι 120(θα βοηθήσει στο Max fsb),αλλά όχι πολύ παραπάνω,γιατί μπορεί να έχεις προβλήματα με τους sata.

Ευχαριστω παλικαρια

Φοβασαι τη AS5 μηπως ειναι αγωγιμη? 120 στο PCI-E πολυ δεν ειναι? ποσο ειναι το default MHz ?

Ναι γι'αυτό το λέω.Επίσης εγώ έβαλα ceramique στα mosfets(σ'αυτά που έχουν την ψυκτρα).Aν το κάνεις με as5 πιθανόν να δούμε πυροτεχνήματα!:)

120 σου είπα σαν maximum,αλλιώς άφησέ το στα 100.

Default PCI Express Frequency ( PCI-SIG Specs ) = 100MHz

Μια χαρά είναι τα 120MHzια στο PCI-E με την P5W :)

Η AS5 δεν είναι ακριβώς αγώγιμη, αλλά μπορεί να γίνει λίγο αγώγιμη κάτω από κάποιες συνθήκες.

Γενικώς να προτιμάς την Ceramique έναντι της AS5 :)

Ο δεύτερος IDE Controller ( JMicron ) [ μαύρο PATA connector ] θυμάμαι πως έχει προβλήματα με τα optical drives.

Οπότε τα Optical Drives χώνε τα στον Intel [ μπλέ PATA connector ]

Για τους RAID Drivers, κατέβασε το nLite ( www.nliteos.com ) κάνε copy-paste τα περιεχόμενα του Windows CD σου σε έναν φάκελο στο Desktop.

Κατέβασε τον τελευταίο Intel Matrix Storage Driver ( iata61_enu.exe ) και με δεξί κλίκ και επιλογή Extract Here ( πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το WinRAR ) κάνε extract τα περιεχόμενά του σε έναν φάκελο.

Έπειτα άνοιξε ένα command prompt ( Start -> Run -> cmd ) και πήγαινε στον φάκελο που έκανες extract τα αρχεία του Intel Matrix Storage Driver.

π.χ. αν έκανες extract τα αρχεία στον C:\Temp

στο Command Prompt θα γράψεις:

CD C:\Temp

Έπειτα αφού είσαι στον σωστό φάκελο, γράφεις

setup -A -A -PC:\RAID

{ όπου RAID ένας φάκελος στον δίσκο όπου θα μπούνε τα αρχεία που χρειαζόμαστε να ενσωματώσουμε στα windows για να βλέπουν το RAID μας κατά το Setup }

[ θα σου βγάλει το Setup Wizard, αλλά θα το κάνεις κανονικά, αλλά δεν θα κάνει όντως setup κάτι, απλά extract τα files που θέλουμε στον φάκελο που ορίσαμε στην εντολή setup -A -A -PC:\RAID ]

Έπειτα ανοίγεις το nLite.

Κάνεις open τον φάκελο που έκανες copy-paste τα αρχεία ( όλα ) του CD των Windows σου.

Διαλέγεις τις επιλογές Integrate Drivers & Make Bootable ISO.

Στο Integrate Drivers, πατάς Insert, βρίσκεις τον φάκελο C:\RAID, και διαλέγεις ένα από τα 2 αρχεία ( όποιο και να διαλέξεις το ίδιο μας κάνει :) )

Στο πλαίσιο διαλόγου διαλέγεις Text-Mode Driver, και από κάτω με Shift & Mouse τα διαλέγεις ( επιλέγεις ) όλα.

Πατάς ok, και Next.

Στο τέλος, πατάς το κουμπί Make ISO.

Διαλέγεις το όνομα καθώς και που να το αποθηκεύσει.

Μόλις τελειώσει είσαι έτοιμος.

Ανοίγεις το .iso που φτιάξαμε με το Nero ( δεξί κλίκ στο .iso αρχείο και διαλέγεις Open With, έπειτα πατάς browse και διαλέγεις το C:\Program Files\Ahead\Nero\Nero.exe ) , βάζεις ένα δισκάκι ( CD/DVD ) και πατάς burn :)

Ο δεύτερος IDE Controller ( JMicron ) [ μαύρο PATA connector ] θυμάμαι πως έχει προβλήματα με τα optical drives.

Οπότε τα Optical Drives χώνε τα στον Intel [ μπλέ PATA connector ]

Δεν έχει πρόβλημα,απλά όταν πρωτοβγήκε η μητρική δεν υποστήριζε καθόλου optical στον jmicron(το γράφει και το Manual).Πλέον είναι οκ..

@Iannis:Τα usb ίσως τ'απενεργοποιούν για να μη βρίσκει την κάρτα wifi(γιατί ουσιαστικά η κάρτα είναι usb2.0).Άλλο λόγο δε βρίσκω..:017:

Μόλις τελειώσει είσαι έτοιμος.

Ανοίγεις το .iso που φτιάξαμε με το Nero ( δεξί κλίκ στο .iso αρχείο και διαλέγεις Open With, έπειτα πατάς browse και διαλέγεις το C:\Program Files\Ahead\Nero\Nero.exe ) , βάζεις ένα δισκάκι ( CD/DVD ) και πατάς burn :)

Καλε ε φοβερο αυτο το nLite

Ευχαριστώ bill:)

Ετοιμο το integrated CD winXp me Raid drivers θα πατησω παλι F6 στο install των Win?

• 2 weeks later...

To PC ειναι ετοιμο και τρχει stable στα 3,6 GHz

To FSB εκει τερματιζει στα 360-370 παρα τις φυλοτιμες προσπαθειες μου

Αλλα παλι καλα νομιζω οτι ειναι 1000 MHz πανω δεν με χαλανε

Παιδες επειδη σκεφτομαι να χτυπησω την συγκεκριμενη μητρικη και για να μην ανοιγω νεο θεμα.. εχω μια ερωτηση:

Καπου ακουσα και διαβασα πως ειχε βγαλει καποιο προβλημα σχετικα με τις θερμοκρασιες, συγκεκριμενα στο chipset, ειχε καποιος το αντιστοιχο προβλημα?

Υπαρχει ακομα?

• 4 months later...

να επαναφερω λιγο το 8εματακι στην επιφανεια :p

προκειται να κανω RAID με 2 Raptors 36.7 και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα

παω να δημιουργησω ενα CD εγκαταστασης XP με το n-lite.το προβλημα ειναι οτι οταν παω και κανω δεξι κλικ στο αρχειο .exe των sata-raid drivers δεν μου βγαζει την επιλογη extract here,οπως αναφερεται στο ποστ #6 απο τον billpeppas

να σημειωσω οτι το αρχειο .exe των drivers δεν ειναι σε ζιπαρησμενη μορφη

και εννοειται οτι εχω εγκατεστημενο το winrar.δοκιμασα να κανω το extract με το 7zip πρωτα (το οποιο μου εβγαζε την επιλογη extract here),αλλα μου εβγαζε σφαλμα και δεν εκανε τπτ...

καμια ιδεα?

το CD της μητρικης εχει μεσα τους παλιους drivers ομως ετσι δεν ειναι?και απο οσο εχω ψιλοψαξει πανω στο 8εμα εβγαζαν κατι κουλα (?).

για αυτον τον λογο και μιας και υπαρχει τροπος να βαλω τους τελευταιους drivers μεσα στο CD εγκαταστασης των ΧΡ ειπα να το δοκιμασω.απλα μου κανει αυτο το κουλο τωρα και εχω τους ραπτορες στο γραφειο πανω και τους κοιταζω :(

κατι ακομα.

εκτος απο τους drivers,8α πρεπει να εγκαταστησω και κατι αλλο κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης ή μετα το τελος της εγκαταστασης των Win?καποιο utility για raid management ή κατι τετοιο?ρωταω γιατι ειχε παρει το ματι μου κατι σχετικο οσον αφορα την εκδοση του utility σε σχεση με την εκδοση των drivers

edit:

ξεχασα επισης να αναφερω οτι ο βασικος λογος που 8ελω να ακολου8ησω τη διαδικασια αυτη ειναι οτι δεν εχω φλοππυ (ουτε στο 2ο PC) και δεν 8ελω τωρα να τρεχω να παιρνω+να χαλαω το cable management για να δουλεψω με δισκεττα...υπαρχει εξαλλου και το προγραμματακι που κανει την δισκετα και στο σιτε της Ασους.δεν ειναι δλδ απαραιτητο να το κανω καν μεσω του CD της μητρικης

ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση μιας και γνωριζω κιολας οτι για την συγκεκρημενη μητρικη εχεις PHD :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.