Jump to content

Dual Core CPUs & VirtualDub

KostasThLB

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω μία ερώτηση για τους κατόχους των διπύρηνων επεξεργαστών (X2 & Core Duo).

Έχει κανένας δοκιμάσει να ανοίξει δύο παράθυρα VirtualDub ή VirtualDubMod και να κάνει ταυτόχρονη κωδικοποίηση; Στην περίπτωση αυτή γίνεται πλήρης εκμετάλλευση του δεύτερου πυρήνα;

Απο οσο εχω παρατηρησει το virtuadub οταν ανοιγει απο 3α προγραμματα (Auto GK ή Gordian Knot) τραβαει μεταξυ του 70-99% του διπυρηνου. Ηδη δηλαδη εκμεταλλευεται και τους 2 πυρηνες και σε X2 και σε PentiumD και σε Core2.

Αρα γιατι να ανοιξεις και 2ο virtuadub?

Απο οσο εχω παρατηρησει το virtuadub οταν ανοιγει απο 3α προγραμματα (Auto GK ή Gordian Knot) τραβαει μεταξυ του 70-99% του διπυρηνου. Ηδη δηλαδη εκμεταλλευεται και τους 2 πυρηνες και σε X2 και σε PentiumD και σε Core2.

Αρα γιατι να ανοιξεις και 2ο virtuadub?

Kαι σωστα εχεις παρατηρησει Σολωνα. Δεν ειναι και 100% αλλα παιζει στα ορια που λες.

Έχω κάνει διπλό encoding με 2 virtual-dub σε X2 4400+. Γίνεται κανονικότατα.

Με ένα virtual-dub είχα 50% cpu utilization όταν έκανα one-pass xvid encoding.

Το vitrualdub χρησιμοποιει αμφοτερους τους πυρηνες. Το flaskmpeg ομως οχι. Ξερει κανεις κατι αντιστοιχο που να χρησιμοποιει και τουσ 2?

Δεν ξέρω πως μου είχε κολλήσει η ιδέα πως το VirtualDub δουλεύει μόνο με ένα πυρήνα και σκέφτηκα αυτή τη πατέντα (τα δύο παράθυρα) για να εκμεταλλευόταν και τον δεύτερο. :017:

Από ότι λέτε όμως λάθος νόμιζα :075: οπότε δεν χρειάζονται τίποτα τρυκ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.