Jump to content

H νέα μου βάση για τον φορητό

manolis1442169134

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετά απο ψάξιμο και μια αποτυχημένη αγορά βάσης για 15'' φορητό κατασκευάσαμε μια βάση με τον Iannis στα μέτρα μας. Παραθέτω τις φωτογραφίες.

Με δυο γωνιές στις κάτω άκρες για να μην γλυστρήσει και έχουμε κλάμματα

attachment.php?attachmentid=13041&stc=1&d=1161117644

Απο κάτω ενας 12αρης και ενας 9αρης 12volt με τροφοδοσία απο την μπρίζα με μετασχηματιστή ( ακριβώς στις γρύλιες του υπολογιστή και όχι στο κέντρο : attachment.php?attachmentid=13040&stc=1&d=1161117644

Στο πλάι

attachment.php?attachmentid=13037&stc=1&d=1161117644

Και απο πίσω

attachment.php?attachmentid=13039&stc=1&d=1161117644

Πολλά ευχαριστώ στον Ιanni :023: :023: για την βοήθεια του (βεβαια και εγώ βοήθησα στην υδρόψηξη του έτσι για να μην έχει και παράπονα)

post-3528-1442174483,5155_thumb.jpg

post-3528-1442174483,6188_thumb.jpg

post-3528-1442174483,7217_thumb.jpg

post-3528-1442174483,8008_thumb.jpg

Υλικά :

Ενα plexy , ενα παλιο ράφι ( για τα πόδια) , ενας 12αρης , ένας 9αρης, ενα κάρο βίδες :p , ένα λαμάκι για νέυρο , 2 γωνίες ,4 τσοχάκια για τα ποδια και ένας μετασχηματιστής 12volt. Η δουλειά έγινε με dremel κατα το μεγαλύτερο μέρος σε χαμηλές στροφές για να μην σπάσει το plexy glass.

Tώρα τα στάδια:

Ανάποδα το pc , περίγραμμα των ανεμιστήρων πάνω απο τις γρύλλιες και μετά κόψιμο και τρύπες για τις βίδες. Μετα κόψιμο του ξύλου για τα πόδια , βίδωμα, μονωτική πανω απο τις βίδες για να μην εξέχουν και έτοιμη. Α και βάλαμε και τον φρεζαδορο για να μην εξέχει το κεφάλι της βίδες και γεμίσει σημάδια το pc

Που είναι η φόρμα παραγγελίας μιας τέτοιας βάσης???? Θέλω κι εγώ!!!!

Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά. Καλορίζικη Μανώλη!

Λες να κάνουμε μαγαζί τώρα που πήραμε το κολάι? Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

2 ιδέες για να το κάνετε πιο όμορφο.

Αντί για μετασχηματιστή πάρτε ένα-δύο usb καλώδια και χρησιμοποιήστε το ρεύμα τους για τους ανεμιστήρες. Θέλετε τα 2 καλωδιάκια (μαύρο-κόκκινο) απ'τα 4. Η usb βγάζει 5V και 0.5A. Ένας ανεμιστήρας τραβάει κάπου 0.2Α

Επίσης με ένα dremmel και υπομονή μπορείς να χαράξεις σχέδιο πάνω στο plexy και με μερικά led να δώσεις φως (ή και να μην χαράξεις τίποτα και να φωτίζεις μόνο το περίγραμμα).

Eυχαριστώ πολύ emnezia για τις προτάσεις σου. Τα led θα μπούν σίγουρα απλώς δεν είχαμε, το είχα σκεφτεί και εγώ. Τώρα για τα usb αφού δίνει 5βολτ πώς θα δουλέψει σωστά ο ανεμιστήρας που είναι 12άρης? Επίσης ήθελα με ρεύμα για να μην τρώω τσάμπα Usb ports εξάλλου η βαση δεν είναι και για όπου πάει ο φορητός, στα σταθερά του σημεία θα μένει περισσότερο(σπίτι Ηράκλειο-Κοζάνη)

Τώρα για τα usb αφού δίνει 5βολτ πώς θα δουλέψει σωστά ο ανεμιστήρας που είναι 12άρης?

Θα δουλεύει σε λιγότερες στροφές και θα είναι πιο ήσυχος :025:

Μην τον ακουτε βρεεεεεεε

Βαράτε τον

Μου εβγαλε την πιστη :) και ολα αυτα για ενα καφε.

Μελοντικα updates:

-1 ροοστάτης για την ρυθμηση στροφών

-2 LED (thanks amnezia)

-3 φραπεδιερα :)

και βαση απο ανθρακονημα ή τιτανιο για να σηκώνει το μπαουλο sorry VAIO TOY Μανόλη

Μειον της κατασκευής

1- Φασαρια

2- κρυώνει το φαϊ του διπλανου (το επαθα χθες)

Μην τον ακουτε βρεεεεεεε

Βαράτε τον

Μου εβγαλε την πιστη :) και ολα αυτα για ενα καφε.

Μελοντικα updates:

-1 ροοστάτης για την ρυθμηση στροφών

-2 LED (thanks amnezia)

-3 φραπεδιερα :)

και βαση απο ανθρακονημα ή τιτανιο για να σηκώνει το μπαουλο sorry VAIO TOY Μανόλη

Μειον της κατασκευής

1- Φασαρια

2- κρυώνει το φαϊ του διπλανου (το επαθα χθες)

Μπαούλο?? οχι και μπαούλο.......:040: :040: :040: :040: :040:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.