Lotv Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2006 Υποθέτω ότι το ερώτημα είναι μάλλον χαζό, αλλά παρόλα αυτά, η onboard 6κάναλη κάρτα ήχου σε ένα σύγχρονο mb είναι καλύτερη από μια παλιά κάρτα όπως η sb live 5.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Οκτώβριος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2006 Πιό βολική πάντως είναι σίγουρα και σου μένει και ένα pci slot ελεύθερο. Για την Creative υπάρχουν και κάποιες "γνωστές" αντιπάθειες βεβαίως. Δοκίμασε στον εξοπλισμό που έχεις και τις δύο λύσεις και θα βγάλεις συμπέρασμα μόνος σου ποιος ήχος-συμπεριφορά σου αρέσει καλύτερα. Εγώ έχω κρατήσει το on-board πάντως παρότι έχω και μία Creative στον πάγκο να σκονίζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Οκτώβριος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2006 Την Realtek καλύτερα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο : Latency, Driver bugs, blue screens, Θόρυβο στο Out και στο In κ.α. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lotv Οκτώβριος 18, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2006 Την Realtek καλύτερα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο : Latency, Driver bugs, blue screens, Θόρυβο στο Out και στο In κ.α.blue screens? εγώ άμα θέλω να γίνει μπλε η οθόνη τι βάφω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. μάλλον δε χρησιμοποιείς καλο λειτουργικό ή κάτι τέτοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitewolf1442169066 Οκτώβριος 18, 2006 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2006 καλη η onboard αλλα δεν εχει asio drivers και ετσι αν ακομα και ερασιτεχνικα θες να ηχογραφησεις κατι...τοτε ακομα και μια live 5.1 ειναι αρκετα καλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Οκτώβριος 19, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 εγω χρησιμοποιω τη live 5.1 αρκετο καιρο ξεχασα και ποτε την εβαλακαι μου δινει και πολυ καλο digital out σε ψηφιακο ενισχυτηαν και drivers εχουν σταματησει να βγαινουν επισημα δεν ειχα ποτε προβλημαελπιζω να βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Οκτώβριος 19, 2006 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 blue screens? εγώ άμα θέλω να γίνει μπλε η οθόνη τι βάφω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. μάλλον δε χρησιμοποιείς καλο λειτουργικό ή κάτι τέτοιο.Αναφέρομαι σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.. π.χ. σε κάτι συγκεκριμένα παιχνίδια και προγράμματα.. είχαν αναφερθεί προβλήματα και στο παρελθόνBTW ASIO έχει η X-Fi.. η SB δεν νομίζω.. εκτός αν βάλεις drivers της EMU και έχει πάνω ένα συγκεκριμένο (π.χ. EMU10k1-JFF) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 19, 2006 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2006 Την Realtek καλύτερα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο απο : Latency, Driver bugs, blue screens, Θόρυβο στο Out και στο In κ.α.Αναφέρομαι σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.. π.χ. σε κάτι συγκεκριμένα παιχνίδια και προγράμματα.. είχαν αναφερθεί προβλήματα και στο παρελθόναρα αυτο που ειπες στην αρχη εφοσον δεν ειναι γενικός κανόνας δεν ισχύει, και αρα δεν ειναι αποτρεπτικός αραγοντας.αλήθεια τη ποιότητα των εκαρτηματων των μητρικών τι σκεφτεται κανεας?το ίδιο πχ ειναι τα επιχρυσα βυσματα μιας καρτας και το ίδιο τα βυσματα από τον made ουτε η μανα του τον ξέρει? (παραδειγμα ήταν και όσοι ξερουν από ήχο καταλαβαίνουν τι εννοώ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Οκτώβριος 22, 2006 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2006 αλήθεια τη ποιότητα των εκαρτηματων των μητρικών τι σκεφτεται κανεας?το ίδιο πχ ειναι τα επιχρυσα βυσματα μιας καρτας και το ίδιο τα βυσματα από τον made ουτε η μανα του τον ξέρει? (παραδειγμα ήταν και όσοι ξερουν από ήχο καταλαβαίνουν τι εννοώ)Καλα βεβαια ο θεος να τα κανει επιχρυσα (βαμμενα χρυσα για ψαρωμα).Αλλα σιγουρα ειναι ποιοτικοτερα.Μην ξεχναμε το βασικοτερο οτι μια on board καρτα απαιτει πολυ περισσοτερους πορους απο το συστημα μας.Τελος αυτο με το θορυβο στο In - Out που αναφερθηκε πιο πανω μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση. Πως γινεται μια Live να βγαζει περισσοτερο hiss απο μια On board.Εγω παντως περισσοτερα προβληματα σταθεροτητας και ποιοτητας ειχα με ενσωματωμενες εως και τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Οκτώβριος 22, 2006 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2006 Μην ξεχναμε το βασικοτερο οτι μια on board καρτα απαιτει πολυ περισσοτερους πορους απο το συστημα μας.Το συγκεκριμένμο δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό μάλιστα. Είχε κάνει και ένα συγκριτικό το RAM (τον καιρό που το αγόραζα ακόμη) και δεν είχε βρει διαφορές. (Κάτι αμελητέες που παίζανε στο όριο του στατιστικού λάθους).Δεν ξέρω αν τα πράγματα για τις αυτόντομες κάρτες έχουν βελτιωθει από τότε στον τομέα αυτό πάντως από ότι έχω διαβάσει και σε ξένα sites το όλο κόλπο παίζει στην ποιότητα και όχι στην απόδοση.Για αυτό λέω ότι κριτήριο είναι η ποιότητα (προσωπική αίσθηση βάσει και του υπόλοιπου εξοπλισμού) και η συμπεριφορά (drivers και βοηθητικά που φορτώνει κατά το startup καθώς και συνεργασία με υπόλοιπα προγράμματα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.