Jump to content

Γνώμες για αγορά TV-Tuner

nikan1442169085

Recommended Posts

Θέλω να μου πείτε γνώμες για τα παρακάτω tuners με προτεραιότητα στην ποιότητα της εικόνας, πράγμα που σημαίνει πόσο καλό δέκτη φοράνε.

Αν γίνεται μην αναφέρετε άλλα tuner, περιοριστείτε σε αυτά.

ASUS MY CINEMA P7131 DUAL DVB-T ANALOGUE TUNER PCI (SAA7134)

HAUPPAUGE WINTV HVR-1100 HYBRID DVB-T & ANALOGUE TV+FM (CX2388x)

HAUPPAUGE WINTV PVR 150 PCI (CX2388x)

TERRATEC CINERGY 250 PCI (SAA7134)

Είχα ένα avermedia και το τώρα το cinergy 400 Terratec. Γενικά δεν μπορώ να πω οτι είμαι ικανοποιημένος με τον συνδυασμό pc & tv. Θέλουν περισσότερο σήμα για να δείξουν καθαρά και για μένα έχουν πολλά κουσουρια. Εαν θα έπρεπε να πάρω κάτι από τα παραπάνω θα σου έλεγα μακριά από terratec γιατί είχα πολλά προβλήματα με drivers και software..

Δεν θα παρεις καλα αποτελεσματα,αν θελεις καλη εικονα παρε ενα βιντεο (αρκει να δουλευει ο δεκτης του αρα και μεταχειρισμενο με ελαχιστα ευρω) και μια συσκευη συλληψης βιντεο (aver).Θα παρεις πολυ καλυτερο σημα.

Μετά από αρκετό ψάξιμο για τους δέκτες και από προσωπική εμπειρία έχω καταλήξει ότι οι δέκτες της Philips είναι οι καλύτεροι.

Οπότε θα πάρω την ASUS λόγω του δέκτη Philips που φοράει (μάλλον είναι silicon αν κρίνω από το μέγεθος). Επίσης πιάνει και ψηφιακά κανάλια που είναι ένα συν και αυτό.

Για τα άλλα tuner δεν μπόρεσα να βρώ τι δέκτες φοράνε.

Συμπεράσματα για την ASUS MyCinema-P7131 Dual (Hybrid).

Πολύ καλή εικόνα με ελάχιστο χιόνι.

Πολύ καλά χρώματα.

Τα ψηφιακά κανάλια έχουν πολύ καλή εικόνα και χρώματα.

Έχει δύο υποδοχές για κεραία, η μία είναι για αναλογικό σήμα και η άλλη για ψηφιακό και FM. Αν θέλω να δω ψηφιακή πρέπει να βγάλω το καλώδιο από την αναλογική υποδοχή και να το βάλω στην ψηφιακή.

Δέν έχει δικό της πρόγραμμα για τηλεόραση και ραδιόφωνο και αναγκαστικά χρησιμοποιώ το PowerCinema της Cyberlink που έχει μαζί η κάρτα, το οποίο όμως είναι αρκετά καλό.

Είναι συμβατή με Media Center αλλά χρειάζεται το Media Center Remote.

Οι εγγραφές video είναι πάρα πολύ καλές.

• 3 weeks later...

Εγω λέω να πάρω την Hybrid TV Card [GT-PTV-TAF-RH]

της Gigabyte http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=2420&v_Item=4181 με συγκριση την ASUS MyCinema-P7131 Dual (Hybrid) τι λέτε?αξίζει?τα ίδια λέφτα κάνουν.Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα για τις κάρτες αυτές έχετε να πείτε?Θα με βοηθούσε πολύ στο να αποφασίσω ποια να πάρω.

Εγώ έχω την Terratec 250 & Terratec 2400i...

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος

...πάντως νομίζω πως δεν δίνουν την καλύτερη εικόνα...για κάποιο περίεργο λόγο, η πρώτη πιάνει πολύ χάλια το κανάλι Αλφα εδώ στη Μυτιλήνη (ή και καθόλου), ενώ μια Avermedia USB το πιάνει άψογα...η τελευταία όμως έχει κατώτερη εικόνα σε 1-2 κανάλια...

...μόνο παράπονο πως όταν εγγράφω κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα με το Intervideo WinDVR που συνόδευε την κάρτα η οθόνη του υπολογιστή σκοτεινιάζει πολύ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να παρακολουθήσω...

...αυτό όμως μάλλον οφείλεται είτε σε σφάλμα του ίδιου του προγράμματος της Ιντερβιντεο είτε στον αποκωδικοποιητή που χρησιμοποιεί (windvd) προκειμένου να γράψει σε mpeg2...αν δεν έχω το windvd εγκατεστημένο γράφει μόνο σε mpeg1...

άλλο κουσούρι του WinDVR είναι ότι δεν λαμβάνει ήχο εσωτερικά, όπως κάνει το πρόγραμμα της Terratec, το CinergyTV, αλλά απαιτεί τη σύνδεση μέσω line-in...

...αυτό με τη σειρά του προκαλεί πρόβλημα στο CinergyTV όταν "δεί" ότι λαμβάνει ήχο μέσω line-in κι όταν επιλέξω την ίδια τη κάρτα ως πηγή ήχου, τελικά δεν έχω ήχο...αλλά κι αλλιώς να γίνει, 1 στις 3 δεν έχει ήχο όταν ανοίγει...

πρέπει να ενεργοποιήσω την επιλογή "audio preview" αλλά αμέσως μετά να την απενεργοποιήσω γιατί για κάποιο λόγο όταν είναι ενεργοποιημένη "μικροφωνίζει"...

Αν απομακρύνω το καλώδιο που συνδέει την κάρτα με την είσοδο της κάρτας ήχου, όλα καλά με το CinergyTv, αλλά τότε δεν λαμβάνει ήχο το WinDVD που βολεύει καλύτερα για την εγγραφή τηλεοπτικών προγραμματων...αλλά δεν βολεύει για την παρακολούθηση γιατί όπως είπα παραπάνω σκοτεινιάζει η οθόνη...οπότε αν θέλω να παρακολουθώ ταυτόχρονα, χρησιμοποιώ το CinergyTv και γραφω σε ασυμπίεστη μορφή, γεμίζοντας τον δίσκο που μου έχει μείνει...

...το παράξενο είναι εν συνεχεία πως ενώ όταν αναπαράγω το εγγεγραμμένο αρχείο ο συγχρονισμός εικόνας-ήχου είναι άψογος, όταν πάω να κάνω κωδικοποίηση ΠΑΝΤΑ η φωνή καθυστερεί...

έχω δοκιμάσει και με το AutoGK και το MediaCoder και Η264 κ΄Xvid, lame κ΄ogg vorbis...

Τα ίδια *****...οπότε είτε καταλήγω να κρατάω τεράστια αρχεία αρκετών δεκάδων γίγα στον δίσκο, είτε τα σβήνω και τσάμπα πάει ο κόπος...

Τι έλεγα; Ααα, ναι....είμαι πολύ ευχαριστημένος...

• 6 months later...

Θα πρέπει να επιλέξεις να σώζει το αρχείο σε partition του δίσκου που είναι NTFS. Εκεί που σώζεις έχει γίνει format σαν FAT32, υποθέτω, το οποίο FAT32 υποστηρίζει max μέγεθος αρχείου τα 4GB.

Μια χαρά δουλεύει η κάρτα σου.

Ένα πολύ καλό προγραμμα που δουλεύει με όλες τις κάρτες tv tuner είναι το Chris TV.

Ειδικά η full έκδοση έχει απίστευτες δυνατότητες ρυθμίσεων. Κάνει πολύ καλή δουλειά σε μία παλιά Aims που έχω με philips bt878 chip.

Δείτε το. http://www.chris-tv.com/download.html

Θα πρέπει να επιλέξεις να σώζει το αρχείο σε partition του δίσκου που είναι NTFS. Εκεί που σώζεις έχει γίνει format σαν FAT32, υποθέτω, το οποίο FAT32 υποστηρίζει max μέγεθος αρχείου τα 4GB.

Μια χαρά δουλεύει η κάρτα σου.

Παιδια ο δισκος μου είναι Maxtor 200GB SATA και είναι φορμαρισμενος σε NTFS.

Γιατί να μου το κάνει αυτο;

Εχω τρελαθει ,χρειαζομαι μεχρι αυυριο το πρωι μια λυση και ηδη πεδευομαι απο το χθες μεσημερι :022:

Ίσως στο πρόγραμμα να έχει επιλεγεί να κόβει στα 4GB ώστε κάθε αρχείο να μπορεί να γραφτεί άνετα σε DVD. Απλά ψάξε τις επιλογές του προγράμματος. Κοίτα στο manual.

για να μην ανοιγω αλλο θεμα ας καταχραστω το θεμα αυτο και να θεσω ενα προβληματισμο μου σχετικα με καρτες TV.

την προηγουμενη εβδομαδα αγορασα απο το πλαισιο την AzureWave Hybrid PCI επειδη ηταν σχετικα φτηνη κ ειχε κ υποστηριξη DVB-T

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=846341

προηγουμενη εμπειρια απο καρτα TV δεν ειχα,αλλα απο ποιοτητα ληψης ισως να περιμενα κατι καλυτερο σε σχεση με την 14αρα TV που ειχα.το προγραμμα αναπαραγωγης της καρτας ειναι ολιγον χαλια,με συχνα κολληματα κ παγωματα.επισης το τηλεκοντρολ δεν δουλευει..

σκεφτομαι να την επιστρεψω στο πλαισιο κ να παρω μια αλλη στα ιδια λεφτα..δυστυχως ομως βλεπω μονο μια avermedia στα ιδια λεφτα..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=948446

και μια Pinnacle

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=800333

τι μου προτεινετε να κανω?

για να μην ανοιγω αλλο θεμα ας καταχραστω το θεμα αυτο και να θεσω ενα προβληματισμο μου σχετικα με καρτες TV.

την προηγουμενη εβδομαδα αγορασα απο το πλαισιο την AzureWave Hybrid PCI επειδη ηταν σχετικα φτηνη κ ειχε κ υποστηριξη DVB-T

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=846341

προηγουμενη εμπειρια απο καρτα TV δεν ειχα,αλλα απο ποιοτητα ληψης ισως να περιμενα κατι καλυτερο σε σχεση με την 14αρα TV που ειχα.το προγραμμα αναπαραγωγης της καρτας ειναι ολιγον χαλια,με συχνα κολληματα κ παγωματα.επισης το τηλεκοντρολ δεν δουλευει..

σκεφτομαι να την επιστρεψω στο πλαισιο κ να παρω μια αλλη στα ιδια λεφτα..δυστυχως ομως βλεπω μονο μια avermedia στα ιδια λεφτα..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=948446

και μια Pinnacle

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=800333

τι μου προτεινετε να κανω?

Ο αδερφός μου με την pinnacle έιναι πολύ ευχαριστημένος. Καλή λήψη και καλή υποστήρικη software. Για μένα μακρυά απο Τerratec (παθόν).

• 7 months later...

Για όσους έχουν πρόβλημα με τις υπέρυθρες:

1) Πρέπει να κάνετε εγκατάσταση τους drivers της κάρτας με το setup και όχι από την διαχείριση συσκευών.

2) Το PowerDVD βάζει στo registry το "Remote Control" το οποίο είναι ίδιο με αυτό της κάρτας για το τηλεκοντρόλ και μετά από επανεκκίνηση δεν φορτώνει το αρχείο για remote.

3) Βγάλτε και ξαναβάλτε το βύσμα των υπέρυθρων προσέχοντας να κουμπώσει καλά.

Για όσους έχουν χιόνι στην εικόνα:

1) Αλλάξτε την παλιά κεραία και το καλώδιο.

2) Αν έχετε καινούρια κεραία ή ενισχυτή σήματος θα πρέπει να βάλετε μειωτή σήματος στην είσοδο της κάρτας (ένα μικρό κουτάκι με είσοδο - έξοδο κεραίας και ένα κουμπάκι σαν βίδα για μείωση των db).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.