Jump to content

Core2Duo. Που τον δουλεύετε 24/7 και με τι ψύξη;

yanni

Σε τι συχνότητα έχετε 24/7 τον Core2Duo επεξεργαστή σας και μ  

41 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μια απλή δημοσκόπιση για τους κατόχους του Core2Duo προς ενημέρωση κυρίως όλων των υπολοίπων.

Σε τι συχνότητα λειτουργείτε καθημερινά τον Core 2 Duo που διαθέτετε; Διατηρείται την stock ψύξη ή όχι;

Η παρούσα δημοσκόπιση δεν έχει να κάνει βέβαια με max post ή με 99% stable καταστάσεις. Μιλάμε για την συχνότητα στην οποία έχετε μόνιμα τον επεξεργαστή σας για δουλειά και όχι για την συχνότητα που θα επιλέξετε για benchmarks.

στα 3500 εχω τρέξει πριμε μιση ώρα [γενικα δεν τρέχω πριμε ] με νερό και 1.42~ vcore αλλά επειδή στα 500 θέλουν πολύ ρευμα οι μνήμες και παιζει να τις πάρω στο χέρι δουλευω 3300~ κάθε μερα 24/7 [ειναι και κατεβαστηρι @ δεν εχω 2ρο πι σι ] .

Πριν μια βδομαδα ειχα βγάλει την υδρόψυξη για συντηρηση και με αέρα πάνω κάτω τα ιδια έκανε απλα η στοκ ψύκτρα δεν υποφέρεται απο θόρυβο .

allendale 6300 + pb5 dlx + kingston elpida .

Σε γενικές γραμμές οι allendale 6300 κανουν οτι λέγαμε 2-3 μήνες τώρα... Δλδ περνάνε τα 3g ολοι και ειναι θέμα mobo - rams απο κει και πέρα.

[ΟΤ] Χμμ.... Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν bug, το ότι όση ώρα προσπαθούσα να νοικοκυρέψω την δημοσκόπηση είχε ήδη ανέβει σαν απλό thread, αν κατάλαβα καλά. (noob inside) [/ΟΤ]

']Πριν μια βδομαδα ειχα βγάλει την υδρόψυξη για συντηρηση και με αέρα πάνω κάτω τα ιδια έκανε απλα η στοκ ψύκτρα δεν υποφέρεται απο θόρυβο .

Οι λόγοι χρήσης άλλης μεθόδου ψύξης είναι πάρα πολλοί και με την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών να έχει πάρει την ανηφόρα, η τελική συχνότητα λειτουργίας είναι μάλλον δευτερεύον παράγοντας.

επισης ξεχασα να πω οτι νομιζω την ουλτρα 120 τωρα με τα κρυα θα την εχω passive με τον 12ρη του στακερ απο πισω να κανει ενα απαλο flow .

[ΟΤ] Χμμ.... Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν bug, το ότι όση ώρα προσπαθούσα να νοικοκυρέψω την δημοσκόπηση είχε ήδη ανέβει σαν απλό thread, αν κατάλαβα καλά. (noob inside) [/ΟΤ]

Οι λόγοι χρήσης άλλης μεθόδου ψύξης είναι πάρα πολλοί και με την υπολογιστική ισχύ των επεξεργαστών να έχει πάρει την ανηφόρα, η τελική συχνότητα λειτουργίας είναι μάλλον δευτερεύον παράγοντας.

Κοιτα να δεις αν δίναν μια ' δεν σου λέω καλή , μέτρια έστω ψύκτρα ανετα θα την άφηνα πάνω , αλλα αυτη της ιντελ ειναι σκουπίδι , Εχω και το νερο ετοιμο με 2 μπλοκ , εχω συνηθισει και την ησυχια , [το εχω μονιμως ανοικτο δίπλα απο το κρεβατι και δεν θελω να με ενοχλει το βράδυ] . Οποτε υσηχια vs stock σημειώσατε 1. Τώρα τι με νερό τι με καλό αέρα τις διαφορές τις τρελές δεν τις βλέπεις σε συχνότητα , τα 200- 300 - 400 και τα 500mhz έρχονται απο τα μειον οπου αυτά ειναι άλλο κεφάλαιο . Οπότε το συμπέρασμα μου ειναι πώς για 50+- mhz επιλέγουμε την πρακτικότερη λύση .

6300@3080 (440*7) στοκ ταση με νερο λογω του οτι "αυτο υπαρχει, αυτο στηνουμε" :p

Παραπανω θελουν (αρκετο) ψαξιμο οι μνημες και οι μερες που ξημεροβραδιαζομουν στην μπλε οθονη του memtest εχουν περασει...

Οταν πρωτοπηρα την μητρικη που δεν ηξερα την τυφλα μου και ειχα κατσει 1 ολοκληρη μερα ( :D ) με stock cooler ειχα φτασει μεχρι 2800+ το οποιο φαινοταν ψιλοσταθερο.

6600 retail στα 3240@stock.Παραπάνω δε δουλεύω γιατί παίζει να κλείνει ο υπολογιστής με τη θερμοκρασία που έχει,όταν πάρει ρεύμα.Πραγματικά άθλια η ψύκτρα,αλλά πολύ αθόρυβη.Σύντομα θα "κρυώσει" το τσιπάκι,αφού τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά.Για μητρική αναμένουμε..

Έχω τον 6300 και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, γιατί εδώ και 2 εβδομάδες που τον έχω, κάνω ανάκτηση δεδομένων από έναν WD 500GB που φόρμαρα κατά λάθος! Όταν τον δοκιμάσω θα σας πω...

E6700 . Καθημερινα με το μονοβαθμιο στα 4100Mhz . Orthos stable κλπ κλπ.

Με stock ψυκτρα παιζει στα 3500Mhz orthos stable .

Εν αναμονη του νεου E6700 ... :)

(c2d 6600 B2 retail 625A)

μετα απο υποδειξη του Στελαρα για την αποτελεσματικοτητα του orthos

οσο αφορα το φορτιο και τον ελεγχο σταθεροτητας...

μετα λυπης διαπιστωσα οτι ενω περναγα s&m, 3dMark06 loops & dual spi32M επρεπε να κατεβω στα 3600 (απο τα 3800)

και να ανεβασω το ρευματακι στο 1.45 (απο 1.4125)

για να περασω 12αωρο orthos small ffts & αλλο τοσο σε blend... :079:

καπου εδω βαρεθηκα και το αφησα...

πανω σε μια P5WDG2-WS Pro

(με εντυπωσιασε το ποσο κρυα ηταν σε σχεση με 965 μητρικες

μετα απο μετρησεις με το laser θερμομετρο του goriLLaκου

κατα την διαρκεια 100% load)

με μια ULTRA 120 & silenX Ixtrema 14db να τον ψυχουν αθορυβα

μεσα σε ενα επισης εντυπωσιακα αθορυβο MozartTX...

(τα στοκ ανεμιστηρια της ΤΤ - 4χ12εκ. -

ειναι πραγματικα αποτελεσματικα και απροσδοκητα αθορυβα)

• 3 weeks later...

Γιάννη, μπορείς να μας δώσεις ενα bench boinc 5.2.13 με τα SSE2 που σου έχω στείλει?

και αν ειναι ευκολο ενα χωρίς αυτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.