Jump to content

4200+ dual core VS 3200+ ...Τι εγινε ρε παιδια???

Pats1442169169

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια, ειναι το πρωτο ποστ μου για αυτο μη πυροβολειται!!! :046:

Σημερα απεκτησα εναν AMD dual core 4200+ s939 'Manchester' με αποτελεσμα ο παλιος 3200+ s939 'Winchester' καταληξει bot pc!!! :116: Και τα 2 πσ φορμαρισμενα και με τελευταιους drivers ενημερωμενα και σε defualt ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Τρεχωντας superPI 4fun και στα 2 πσ ταυτοχρονα, στον 3200+ καταπιε καθε mhz της cpu, 100% full load στο perfomance, με χρονο στα 32m - 37mins και κατι. Στον 4200+ χ2 ηρθε η απογοητευση απο τα πρωτα κιολας loops. Ηδη στο 3ο loop o 3200+ εριχνε στον dual core χονδρικα 2mins :012: και το performance του dual εδειχνε 50% της αποδοσης του. Το cpuz καθως και το Α64info τα δειχνουν ολα φυσιολογικα. Υπαρχει καποιο προβλημα στον συγχρονισμο του 2πλου πυρηνα η' σας μυριζει για δικια μου πατατια??? :022:

(Το 'πι' ανταποκρινεται σε dual cpus???)

ΥΓ: Sorry για την 'εκθεση'

Το 50% είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο στον χ2 αφού το pi δεν εκμεταλεύεται τον δεύτερο πυρήνα. Αυτό που δεν είναι και τόσο λογικό είναι το γεγονός ότι ο 3200+ που είναι στα 2000ΜΗz βγαίνει καλύτερος και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά από τον 4200+ ο οποίος αν θυμάμαι καλά είναι στα 2200ΜΗz. Βέβαια στο pi παίζουν καθοριστικό ρόλο και οι χρονισμοί των μνημών, για αρχή κοίτα αυτό.

. Βέβαια στο pi παίζουν καθοριστικό ρόλο και οι χρονισμοί των μνημών, για αρχή κοίτα αυτό.

Single και default χρονισμοι οι μνημες. :017:

Οκ, οποτε οριζουμε μεσα απο το task manager το ΠΙ σε high priority και να δουλευει το συγκεκριμενο process μεσω του affinity και με τους 2 πυρηνες.

Αλλα και παλι, εστω και με τον ενα πυρηνα σε full load, δεν ειναι λογικο τετοια διαφορα. Αυτο ειναι που με κουφανε. :120:

O δικος μου 4200 default Ολα (dual Μνημες παντα 200Mhz 2-2-2-0) 32Μ εβγαζε 32-33 λεπτα.Δε θυμαμαι ακριβως...

Εχεις βαλει το hotfix της m$ για τους dual ?Δε ξερω βεβαια αν αυτο διορθωνε κατι για το SPi αλλα δε χανεις να δοκιμασεις...

O δικος μου 4200 default Ολα (dual Μνημες παντα 200Mhz 2-2-2-0) 32Μ εβγαζε 32-33 λεπτα.Δε θυμαμαι ακριβως...

Εχεις βαλει το hotfix της m$ για τους dual ?Δε ξερω βεβαια αν αυτο διορθωνε κατι για το SPi αλλα δε χανεις να δοκιμασεις...

Υπάρχει timing 0 και αν ναι ποιο είναι ???

Τρέξε το systester με 2 threads 1MB και στους 2 για να δείς διαφορές.

Ουυυυυυυφ!!!!!!! Μετα απο την εγκατασταση του τελεφταιου AMD 64 X2 Dual Core Processor Driver καθως και του Μ$ DUAL CORE FIX, τωρα ολα οκ!!! :023: Στο systester οντως φανηκαν οι διαφορες!!! :047: 1min και κατι ο 4200+ ενω ο 3200+ 2mins 39secs! :064: Ειχα δει απο καποιους print scrn με dual core cpus στο ΠΙ και πιστευα οτι ειναι multithread εφαρμογη.

Εν αναμονη για το Οπτερονοπουλο και αρχιζουμε το νερουλατο o/c :030: και στους τρεις!!! :033: Thanx για τα replies και τη βοηθεια guyz!!! :)

Και μην ξεχνιομαστε, αυτη η γενια επεξεργαστων, οι δυο πυρηνες μιλουσαν μεσω του North bridge, και οχι αμεσα οπως στους core2 duo.

Καποιο αναλογο ειχα και εγω με ενα φιλαρακι, οπου τελικα σε σχεση και με τα λεφτα που εδωσε, εγω που εχω 3500+ βγηκα κερδισμενος!

Και μην ξεχνιομαστε, αυτη η γενια επεξεργαστων, οι δυο πυρηνες μιλουσαν μεσω του North bridge, και οχι αμεσα οπως στους core2 duo.

Καποιο αναλογο ειχα και εγω με ενα φιλαρακι, οπου τελικα σε σχεση και με τα λεφτα που εδωσε, εγω που εχω 3500+ βγηκα κερδισμενος!

Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις....

Και μην ξεχνιομαστε, αυτη η γενια επεξεργαστων, οι δυο πυρηνες μιλουσαν μεσω του North bridge, και οχι αμεσα...

Πού τα διάβασες αυτά τα δήθεν "αξιόπιστα" να μας πεις να διαβάζουμε κι εμείς από εκεί;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.