Jump to content

Ψύχτρα Northbridge

Lotv

Recommended Posts

Έχω ένα mb asus με chipset nforce 4 4x το οποίο στο northbridge έχει ψύχτρα με ανεμιστηράκι. Προκαλεί αρκετή φασαρία-πονοκέφαλο και θέλω να την αντικαταστήσω με παθητική.

Έχω scrap μια παθητική απο northbridge από το προηγούμενο mb που ήταν msi με via k8m800 chipset. Τσιγγουνεύομαι λίγο να αγοράσω αυτές που πουλάει η zalman με μερικά ευρώ... μπορώ άραγε να χρησιμοποιήσω αυτήν που έχω ή το τσιπ τις VIΑ θερμαινόταν πολύ λιγότερο από αυτό που έχω τώρα και θα έχω υπερθέρμανση? Δε χρησιμοποιώ πάντως onboard graphics.

Επειδή το αντιμετώπισα και εγώ το πρόβλημα ΕΑΝ δεν βάλεις ενεργητική ψύξη θα έχεις πρόβλημα.Το ανεμιστηράκι εκτός απο το Northbridge ψύχει λιγο (αλλα το χρειάζεται) και την γύρω περιοχή και αν δεις κατι τρελές θερμοκρασίες που χτυπούσα με παθητική θα πάθαινες πλάκα.

Βρες μια απλη ψύκτρα για NB και βάλε οπωσδήποτε ανεμιστηράκι ζεσταίνεται πολυ.Αν μπορέσεις να κοτσάρεις και κανένα πιο μεγάλο φουρφουρι ακόμα καλύτερα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.