Jump to content

ερωτηση για wireless hotspots στην Αθηνα

n_koul

Recommended Posts

Παιδια εχω την εξης ερωτηση.

Ξερει καποιος που υπαρχουν wireless hotspots στην Αθηνα?

Πως λειτουργουν? Υπαρχει καποια χρεωση? Πχ να πιεις το καφεδακι σου και να κατεβασεις τη μουσικη σου απο το Internet.

Ευχαριστω πολυ.

Ακόμα όχι, τώρα αρχίζουν κάποια βήματα για εγκατάσταση τέτοιων Hotspots σε δημόσιους χώρους (Αεροδρόμια, Λιμάνια, Μετρό κτλ) και έπειτα θα επεκταθούν και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά εδώ η πλειοψηφία του κόσμου δε ξέρει τη διαφορά PSTN με DSL οπότε θα πάρει αρκετό καιρό το όλο θέμα.

Tο pc world έγραφε τα παρακάτω hot spots:

Ελευθ. Βενιζέλος

Ελευθ. Βενιζέλος SOFITEL

Ελευθ. Βενιζέλος BA LOUNGE

ΑΙΓΛΗ- ΖΑΠΠΕΙΟ

HOTEL CORAL- ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 33

DIVANI APOLLON PALACE

DIVANI CARAVEL

ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ

LEDRA MARRIOT

ATHENAUM INTERCONTINENTAL

PRESIDENT

ASTOR

Για Θεσσαλονίκη Αεροδρόμιο και HAYAT REGENCY.

Για χρεώσεις και διαδικασίες δεν ξέρω τίποτα.

ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ STARBUCKS. ΕΠΙΣΗΣ ΗΜΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟ LAPTOP ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ. ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΦΕ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ AWMN ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΡΤΟΥΛΑ WIRELESS. ΕΥΧΑΡΙΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ POST Η PM.

Υπάρχουν κάποιοι κόμβοι του awmn που παρέχουν σύνδεση με hotspots αλλά είναι λίγοι καθώς δεν είναι αυτός ο σκοπός του δικτύου. Επιπλέον πρέπει να συνενοηθείς με τον ιδιοκτήτη για να μην γίνει καμία στραβή.

Η Συγγρού είναι γεμάτη από wireless δύκτια... Εάν το ψάξεις ίσως βρείς τίποτα ενδιαφέρον...

Με λαπτοπάκι και αμαξάκι με οδήγο θα βγάλεις ώραια πράγματα. Εάν σκεφτείς μερικές από πουλίαδης/quest/alpha copy/forthnet που είναι τριγύρω....

Αρχική απάντηση από trendy

Το θέμα είναι ότι οι εταιρίες που αναφέρεις έχουν "κλειστό" δίκτυο, στο οποίο δεν μπορείς να συνδεθείς και καμία φορά έχει και wep.

Πραφανώς και θα έχουν... Διότι οι υπολογιστές είναι το αντικείμενο τους

Ύπαρχουν 10άδες εταιρίες άσχετες με τους υπολογιστές στην ίδια περιοχή που χρησιμοποιούν τα wireless για να συνδεθούν με άλλα δικά τους κτήρια από απέναντι...

Εάν το ψάξεις όμως ίσως βρείς κάτι ανοιχτό

Στο ntua πέρα από το επίσημο wireless του ιδρύματος που θέλει pass υπήρχαν και μερικά ξεκάρφωτα ανοιχτά.

δεν νομίζω κάποιος σε προσωπικό επίπεδο να έχει hot spot και να επιτρέπει στον οποιοδήποτε να το χρησιμοποιήσει για σύνδεση στο internet. αν είναι εταιρία δεν ξέρω, αλλά και πάλι δωρεάν δεν νομίζω.

γενικά n_koul το hot spot τι το θες?

Δυστυχως δεν εχω 2 pc στο σπιτι ουτε dsl ακομα γιατι το θεωρω κοροϊδία να δινεις 50 με 60 ευρω το μηνα για 384kbs. Οποτε δεν με χαλαει μια φορα στο τοσο να πινω καπου το καφεδακι μου με to laptop και να κατεβαζω και κανενα τραγουδακι ή κατι άλλο. Γι αυτο εκανα την ερωτηση. Νομιζω οτι ειναι καλη φαση να εισαι οπου θες και να εχεις παντα internet ( με μια λογικη χρεωση φυσικα, δεν λεω και τελειως τσαμπα ).

Επειδη λοιπον εχω ακουσει διαφορες φημες απο πολλους ειπα να ρωτησω και στο forum που οσο να 'ναι ειναι και ποιο σχετικα τα παιδια

μενω βριλησσια και απο οτι ειδα εχει αρκετους κομβους απο το awmn. ομως απο οτι διαβασα ειναι περισσοτερο φτιαγμενο για επικοινωνια μεταξυ των χρηστων και λιγοτερο για internet sharing.

Είναι φτιαγμένο για να αναπτυχθεί η επικοινωνία μεταξύ ατόμων, να μάθουν κάποια πράγματα παραπάνω σε rf, δίκτυα, linux κλπ, και αν κάτσει να μοιράσουν και μια dsl μεταξύ τους.

γνωριζετε οτι η ελλαδα εκπροσωπει το 70% των wireless δικτυων στην ευρωπη ???

οσο για εξοπλισμο take a look here

Κάποιες ενδεικτικές τιμές από πρόσφατες παραγγελίες είναι:

80άρι Αλουμινίου (GILBERTINI) μαζί με Feeder στα 65 ευρώ

80άρι Σιδερένιο (TRIAX) μαζί με Feeder στα 55 ευρώ

65άρι Σιδερένιο (TRIAX) μαζί με Feeder στα 50 ευρώ

Από ομαδική παραγγελία

Κάρτα PCMCIA: Engenius EL-2011 + ΕΧΤ2: 52

Linksys WRT54g απο εξωτερικο 85-100 απο Ελλαδα 115

PigTail MMCX->Ν :25

Pigtails ολων των ειδων 9

PCI->Cardbus Single Slot bridge: 45 ή ISA->PCMCIA Dual Slot bridge: 17

Κεραία Grid 17 dΒi: 33

Καλώδια Kεραίας: 2 έως 2.6/ μέτρο

feeder γραμμικής πόλωσης : 42

Δορυφορικό πιάτο αλουμινίου με βάση για feeder 30

Συνήθως το κόστος είναι κοντά στα 150 για κάθε κατευθυντικό interface

αυτα μου στειλανε κατι παιδια απο το partas wireless οπου θα μπω σε κανα μηνα γιατι πρωτα προεχει το καινουριο pc

γνωρίζεις ότι η ελλάδα έχει το πιο ακριβό ίντερνετ?

γι' αυτό γίνεται αυτό.

στις τιμές σου:

mmcx->n 10 - 15

grid 24 andrew -> 95

grid 17 dbi με 33 είναι η stella και δεν προτείνεται.

το κόστος εξαρτάται από πολλά.

2011 δεν ξέρω αν υπάρχει διαθέσιμη 2511 μου φένεται παίζουν at the moment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.