Jump to content

reallocated sector count error

d|smal

Recommended Posts

Reallocate ειναι οταν βρισκει ο σκληρος καποιο προβλημα και μεταφερει τα αρχεια απο το χαλασμενο σεκτορα σε καποιον αλλο.

Οι δισκοι εχουν ενα standard max μεγεθος απο spare sectors. Αρα τα reallocated sectors δεν ειναι απειρα . Δε θυμαμαι το ακριβες νουμερα .

Εχω στα χερια μου δισκους με τερματισμενα reallocated sectors αλλα δουλευουν αψογα .

Επισης , οσο περισσοτερα reallocated sectors εχει ενας δισκος , τοσο λιγοτερο ομαλη ειναι η καμπυλη της ταχυτητας του . Ο λογος ειναι πως τα spare sectors βρισκονται στην ακρη του πλατω με αποτελεσμα η κεφαλη να ψαχνει πιο συχνα.

"CRITICAL* Count of reallocated sectors. When the hard drive finds a read/write/verification error, it marks this sector as "reallocated" and transfers data to a special reserved area (spare area). This process is also known as remapping and "reallocated" sectors are called remaps. This is why, on modern hard disks, you can not see "bad blocks" while testing the surface — all bad blocks are hidden in reallocated sectors. However, the more sectors that are reallocated, the more read/write speed will decrease."

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-Monitoring,_Analysis,_and_Reporting_Technology

smart status bad, backup and replace αυτο λεει τωρα στο ποστ...δηλαδη αντιο ο σκληρος??? δεν εχω αποδειξη αν τον δωσω θα μου κοψουν αλλη?

ολα σημερα γινονται ρε φουστη μου... παει η μητρηκη.. παει ο σκληρος... σε λιγο θα στραβωσει κ το κουτι.. ευτυχως για την μοβο εχω αποδειξη...

Αν εχει γινει ονομαστικη αγορα (ή τιμολογιο) τοτε δεν εχεις προβλημα.

αυτος ο κολοσκληρος εχει ιστορια τον ειχε παρει ενας φιλος μου περισυ περιπου τετοια εποχη αλλα αυτος ειναι ασχετος κ δεν του τον αναγνωριζε το pc του ε μου λεει οταν με το καλο ερθεις αθηνα μπλα μπλα.. ε πηρα τον δικο μου σκληρο παλι 80αρη (τοτε 2χρονων τωρα 3) γεματο τραγουδια τσοντες κ αλλες διαφορες βλακειες κ μου λεει δεν μου τον αφηνεις να παρεις το δικο μου να τελειωνουε του λεω οκ... τον πηρα πηγα πλαισιο να τοους κοροιδεψω οτι ειναι χαλασμενος κ να μου δωσουν σατα αλλα μου ειπε οχι κ δεν γινεται κ μπλα μπλα.. να λοιπον που ηρθε η ωρα να παρω το σατα μου αν μου τον δωσουν βεβαια.. χεχε..

μεχρι πριν λιγο εμπαινε στα windows κ με ταραζε στα errors πλεον κολλαει λιγο μετα το ποστ... κριμα ειναι ο πρωτος σκληρος που μου χαλαει..

Είχα ένα παρόμοιο περιστατικό με έναν maxtor 40GB ATA133.

Έκανε ακριβώς αυτά που λες ... στο POST έγραφε SMART status BAD, μετά από μερικές προσπάθειες το γύρισε σε ΟΚ, μετά δούλεψε λίγο ... αρκετά για να πάρω backup και μετά σταμάτησε ολοκληρωτικά να δουλεύει.

Για την ακρίβεια δεν μπορούσε να αναγνωρίσει καν ότι υπάρχει συσκευή πάνω στο καλώδιο στις τελευταίες του στιγμές. (Ήταν ο 2ος ελαττωματικός που γύριζε αντιπροσωπεία μετά απο μερικές χιλιάδες κομμάτια που είχαν΄δώσει ... αν είσαι γκαντέμης ... μη το ψάχνεις :119: )

Αν έχεις εφεδρικό σύστημα είναι ώρα να κάνεις backup. :066:

ευτυχως του εφεδρικου συστηματος σκληρος ειναι.. μονο ενα txt ηθελα απο κει μεσα αλλα κ αυτο τπτ σημαντικο.. αν παθαινε τπτ αυτο που γραφω τωρα θα ετρεχα κ δεν θα εφτανα.. το μονο καλο ειναι οτι τωρα θα κατευω αθηνα οποτε θα περασω μια βολτα απο πλαισιο για rma... κ μολις γυρισω σειρα παιρνει το e-shop να μου κανει κ αυτο το rma του...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.