serpico75 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2006 Όταν ανοίγω τον υπολογιστή παίρνω το μήνυμα λάθους CMOS/GPNV Checksum Bad και μου λέει να πατήσω F1 για να μπω στο Setup ή F2 για να κάνει load τα defaults του BIOS και να συνεχίσει. Το πληκτρολόγιο όμως δεν ανταποκρίνεται. Έχω δοκιμάσει το πληκτρολόγιο σε άλλο υπολογιστή και δουλεύει. Έχω δοκιμάσει άλλο πληκτρολόγιο στον προβληματικό υπολογιστή αλλά και πάλι δεν ανταποκρίνεται.Έχω δοκιμάσει Clear CMOS με το jumper. Τίποτα.Έχω αλλάξει μπαταρία στο motherboard αλλά και πάλι τίποτα.Σημειωτέoν πως το πρωί μπήκε δύο φορές στα Windows μέχρι την επιφάνεια εργασίας αλλά το πληκτρολόγιο και εκεί δεν ανταποκρινόταν. Mouse USB που συνέδεσα δεν ανταποκρίθηκε εξίσου και έτσι έκανα shut down με button hold.Μπορεί κανείς να βοηθήσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Οκτώβριος 10, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Πριν σου βγαλει το προβλημα εκανες μηπως καποιο bios update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evolution_R Οκτώβριος 10, 2006 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Οταν αλλαξες μπαταρια εκανες μετα Clear CMOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Οκτώβριος 10, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Όχι. Πριν βγάλει το μήνυμα δεν έκανα κάποιο BIOS Update.Ναι, όταν άλλαξα μπαταρία μετά έκανα clear CMOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 10, 2006 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Αυτό που μπορώ να πω, είναι οτι μου έδειχνε κι εμένα η μητρική κάποιο μήμυμα με Checksum Bad συχνά-πυκνά, ώσπου έκανα ξανά flash στο τελευταίο bios και όλα οκ. Δεν λέω ότι πρέπει να κάνεις το ίδιο, απλά παραθέτω τη λύση της δικής μου περίπτωσης.(έχω απλό nf4 και πριν του είχα κάνει flash με bios του ultra) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Οκτώβριος 10, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Θα αξιζε η προσπαθεια αναβαθμισης του βios. Ελα ομως που το πληκτρολογιο του φιλου εχει αλλη γνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Οκτώβριος 10, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Πώς κάνω αναβάθμιση στο BIOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 10, 2006 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2006 Εγώ χρησιμοποιώ το πρόγραμμα της Gigabyte(έχω τη gak8nf-9). Δες αν έχεις κάτι αντοίστιχο, είναι το πιο απλό. Επίσης καλό είναι να έχεις κι ένα ups για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Οκτώβριος 11, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2006 Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το M/B της MSI που έχω αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω γιατί δεν παίρνει εντολή απ' το πληκτρολόγιο. Καμία ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 11, 2006 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2006 Δεν χρειάζεται πληκτρολόγιο, το update που σου λέω γίνεται "μέσα" από τα windows. Κοίτα επίσης αν έχεις στο bios απενεργοποιημένη την λειτουργία προστασίας για flash του bios! Αυτά,.... πιστεύω θα σε διαφωτίσουν καλύτερα οι κάτοχοι MSI, δώσε και λοιπά χαρακτηριστικά για να ξέρουν και οι υπόλοιποι (μοντέλο,cpu κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Οκτώβριος 11, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2006 Μα δεν προχωράει. Σταματάει εκεί και δεν μπαίνει Windows. Με προτρέπει να πατήσω F1 για να μπω setup ή F2 για να κάνει load τα defaults και να συνεχίσει να μπει Windows αλλά δε δέχεται εντολή απ' το πληκτρολόγιο. Με το ίδιο σκεπτικό, δε μπορεί να κάνει boot απ' το floppy γιατί σταματάει στο μήνυμα.Μετά το Clear CMOS η default τιμή για Flash BIOS δεν ξέρω ποιά είναι. Δίνω πιό κάτω χαρακτηριστικά BIOS κ.λπ.BIOS: AMI A7043VMS V1.3 070204 (Released date: 07/02/2004)Motherboard: MSI PT8 Neo-V (κάποιος άλλος κωδικός πάνω στο M/B που ίσως σας χρειαστεί: MS-7043)Chipset: VIA P4M890Intel® Pentium® 4 CPU 2.8GHzRAM: 256MBHDD: IDE Seagate 40GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 11, 2006 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2006 Υποθέτω οτι δεν έχεις κάνει flash ακόμα, ρίξε μια ματιά εδώ και περίμενε (αν δεν το έχεις ξανακάνει), συμβουλές από κάποιον εδώ μέσα που έχει MSI και γνωρίζει την διαδικασία. Μην σου πω καμμιά χαζομάρα και κάνεις ζημιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.