Jump to content

Νεο κουβαδάκι!! (7900GT)

Guest

Recommended Posts

τα ειχα πάνω στην Χ700 και τωρα δε λεει να τα ξανακολλησω.

Εχει όμως στο ησοπ αυτα.Και αυτα που ειναι χαλκινα. Ποια ειναι καλυτερα?

Αλλά εχω ακουσει οτι τα sinkακια δε βοηθάνε και πολύ και μερικες φορες "κοβουν". Ισχυει? μηπως να μη βάλω?

Γιατί δεν λέει να τα ξανακολήσεις;

Κατ αρχήν, βγάλε το αυτοκόλητο που έχουν επάνω. Δεν είναι αποδοτικό.

Κατόπιν παίρνεις ένα σωληνάριο υδραυλικής σιλικόνης. Βαζεις πάνω στο ψυκτράκι μια σταγόνα, και μια σταγόνα θερμοαγώγιμης, τα ανακατεύεις με μια οδοντογλυφίδα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, και το κολάς. Ασκείς μια ελαφριά πίεση για κανα 20λεπτο, βάζοντας ένα μικρό αντικέιμενο πάνω, πχ γόμα που έχει επίπεδη επιφάνεια, και κάτι άλλο πάνω της.

Με τον τρόπο αυτό, έχεις καλύτερη θερμοαγωγιμότητα, και το σημαντικό, "στρίβοντας" λίγο το ψυκτράκι βγαίνει εύκολα (παρά το ότι σε κάθετη δύναμη είναι αρκετά ανθεκτικό). Επίσης, τα υπολείματα μετά αφαιρούνται πανεύκολα, κάτι σαν ζελέ γίνεται το μίγμα.

Όλα τα ψυκτράκια που βλέπεις στη φωτό, τα έχω βάλει με αυτόν τον τρόπο.

Φαντάσου ότι μέχρι και ψύκτρα CPU έχω στεριώσει έτσι, επειδή δεν ταίριαζε στο socket, στο κατεβαστήρι που έχω (P4 1.6, ψύκτρα για socket 370).

post-173-1442174480,7274_thumb.jpg

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
Οταν λες υδραυλική? Είναι άλλη από την στανταρ?

Όχι μωρέ, η κλασική γενικής χρήσης που είναι για στεγανωποίηση και κόλληση πχ για παράθυρα, υδραυλικά κλπ. Σε σωληνάριο. Παχύρευστη και διάφανη. Απλά για να μην το μπερδέψεις με τα sticks που είναι για θερμενόμενα πιστόλια, ή τιποτε άλλο ειδικό και ακριβό.

Και από temps, αντέχουν από -50 εως 150 περίπου, οπότε δεν φοβάσαι μην ξεκολήσει εύκολα λόγο θερμοκρασιών.

Α...

Καλή φάση αυτή.

Ομως δε θα ταν πιο καλά να έβαζα με αυτόν τον τρόπο τα χαλκινα, αφου ο χαλκός είναι πιο αγώγιμος. Τι λες?

Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

πειραζει αμα βαλεις μονο σιλικονη, χωρις AS ?

Κοίτα, άμα βάλεις μόνο σιλικόνη, πιστεύω και λιγότερο θερμοαγώγιμη θα είναι, και δύσκολα θα ξεκολάει. Υποθέτω βέβαια (για to 1o). Αλλά αφού με αυτόν τον τρόπο, έχω δουλέψει και τον P4, και είχα αποδεκτά αποτελέσματα, νομίζω θα είναι υπεραρκετό για μνήμες.

Από μόνη της η σιλικόνη είναι θερμοαγώγιμη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο.

Με ελάχιστη θερμοαγώγιμη μέσα, ξεκολάει πολύ πιο εύκολα. Για μικρή επιφάνεια, όπως οι μνήμες, δεν θέλει καν ζέσταμα. Όταν λέω λίγη, εννοώ ίσα-ίσα μια μικρή σταγονίτσα.

Τώρα αν θέλει κάποιος μπορεί να πειραματιστεί με τις αναλογίες, να δει μέχρι πόσο πχ θερμοαγώγιμη μπορεί να προσθέσει στο μίγμα, ώστε να εξακολουθεί μετά η ψύκτρα να κολάει καλά.

Α, θερμοαγώγιμη χρησιμοποιώ της thermalright, παρόμοια με την ceramic. Γενικα με όλες αυτές τις λευκές και παχύρευστες πρέπει να παίζει, δεν ξέρω πχ με τις πιο λεπτόρευστες αν θα "δέσει" καλά. Μια κλασική φτηνή λευκή από ηλεκτρολογείο, πιστεύω θα είναι μια χαρά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.