Jump to content

2 κάρτες;

orenakos

Recommended Posts

JimmyFox: Ρε man, think first... ;-)

ΔΕΝ υπήρχε η 7900 όταν τις πήρα εγώ, φυσικά και είναι πιο γρήγορη αφού έχει 256 memory bus και ταχύτερο GPU. Προφανώς μιλάω για όταν πήρα τις κάρτες όχι για τώρα. Γνωρίζεις ότι η αγορά αλλάζει ραγδαία.

Αν είχα κάνει το upgrade τώρα θα είχα πάει σε Quad SLi με δύο 6600Gt Dual GPU, και θα έβγαζα στο 3D Mark 2005 score 12.000. :-P

Επίσης η 7900GS είναι η "MX" της σειράς, και ποτέ δεν παίρνω "πετσοκομένες" κάρτες. Αν έπαιρνα 7900 θα ήταν τουλάχιστον η GT.

Υ.Γ.Βρε συ, μπας και με καταδιώκεις στο forum; :)

1oν το 3dmark score δεν λέει από μόνο του κάτι.

2ον, την εποχή που την πήρες, μια 6800 ultra εύρισκες με τα ίδια χρήματα, αφού βρήκες 6600GT με 110. Πoυ συνολικά, θα είχες χαμηλότερη κατανάλωση και καλές επιδόσεις ΠΑΝΤΟΥ, όχι σε ορισμένες περιπτώσεις.

3ον, η 7900GS, αν και "MX", δεν έχει σχέση με τις δικές σου σε επιδόσεις, είναι πολύ καλύτερη. Οι "πετσοκομένες" εκδόσεις των μεγάλων μοντέλων, είναι συνήθως καλύτερες από τις μη πετσοκομένες της μικρότερης κατηγορίας, ή για να μιλήσουμε για την εποχή της δικιάς σου, η 6800GS ήταν σαφώς καλύτερη από την 6600GT.

To sli/crossfire λέει κατα τη γνώμη μου, αν έχεις ήδη μια κάρτα, και αργότερα βρεις μια ίδια φτηνή, η αν συνδιάσεις 2 δυνατές κάρτες για τοπ επιδόσεις. Με 2 μέτριες κάρτες, δεν αξίζει. Το έχω διαπιστώσει ο ίδιος. Για 3dmark καλές είναι.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply
nickosoti: Τις GT τις έχω κανά εξάμηνο, τις πήρα από φίλο. Τότε αν θυμάμαι καλά κάναν κανά 200άρι η μία εκεί.. 180...

MUL: Thanx man :)

Οκ μαζί σου τότε. Και το sli όντως συνεργάζεται με τους περισσότερους τίτλους. Απλά επειδή το γενίκευσες λίγο, γι αυτό έγραψα τις αντιρήσεις μου.

nicksoti: Εχω να πω τα εξής.

Για να είμαι και σωστός δεν μπορώ να πώ ότι το SLi είναι και η πιο problem-free τεχνολογία που υπάρχει. Οσοι έχουν κάποια στιγμή αποπειραθεί να το χρησιμοποιήσουν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, μικρό (π.χ. να μην αποδίδει όσο πρέπει το C.o.D. 2) ή μεγάλο (reboots & BSOD's).

Σε απόδοση, θα πώ το εξής. Κάποιοι μιλάνε για ανακριβή στοιχεία στα αποτελέσματα του 3d mark. Οκ συμφωνώ, όταν μιλάμε για σύγκριση μίας Nvidia και μίας Ati. Αλλά όταν το τρέχεις για να δείς απλά τι ψάρια πιάνει το δικό σου σύστημα, είναι μια χαρά. Άλλωστε, το 3d mark παραμένει 3d! Που σημαίνει ότι δεν μπορείς με προγραμματιστικά τρικς να βγάλεις τρελλές επιδόσεις. Επίσης εγώ προσωπικά κοιτάω τα fps (τα οποία εξαρτώνται από την ισχύ του hardware) και όχι το τελικό σκορ.

Απλά όταν αναφέρεσαι σε ένα φόρουμ, δεν μπορείς να λές "ξέρετε, στο Battle of Proxycon έπιασε 40fps max & 18 min" για παράδειγμα, άρα αναφέρεις σκορ. Σωστά;

Οι δύο 6600GT μου επί του πρακτέου παίζουν καλά, π.χ. το FEAR σε 1024x768 χονδρικά να σου πώ, με κάποιες ρυθμίσεις στο max και κάποιες στο medium (έχω soft shadows on παρόλο που κόβει αρκετά την απόδοση, με Α/F 8x και χωρίς Α/Α) παίζει με μέσο όρο 40fps, μιά χαρά δηλαδή για να το ευχαριστιέσαι... To Prey παίζει με όλα στο full και Α/Α.. νερό!

Για μένα το SLi αξίζει, γιατί χρησιμοποιώ και 3D applications, και το SLI σε τέτοιες χρήσεις δείχνει τα δόντια του (σε Open GL 3D apps πάει σχεδόν σαν... αντίστοιχη Quadro).

Από αυτήν την άποψη είμαι ευχαριστημένος.

Αλλά πάντως το SLi σαν τεχνολογία είναι προβληματικό νομίζω, και ιδιαίτερα ο συνδυασμός συγκεκριμένων GPU με συγκεκριμένα chipsets. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει προβληματικό implementation από την Nvidia... Δεν θα επεκταθώ, αλλά γενικά το NF4 σαν να κάνει διάφορες μπεκρίλες από ότι έχω παρατηρήσει (και όχι μόνο στο δικό μου σύστημα).

Ισως με μελλοντικούς drivers τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, ίσως και όχι... θα δείξει.

Για μένα το SLi αξίζει, γιατί χρησιμοποιώ και 3D applications, και το SLI σε τέτοιες χρήσεις δείχνει τα δόντια του (σε Open GL 3D apps πάει σχεδόν σαν... αντίστοιχη Quadro).

Καλά εκεί για σοβαρά πράγματα πας σε Wildcat όμως :D

Χαχαχαχα, σωστά. Αλλά υπάρχει και το θέμα το κόστους. Αλλιώς πας και σε Oxygen VX, ή Wildcat όπως είπες (γενικά σε 3D Labs).

Είχα πριν χρόνια την 3d labs Permedia 2 (που ήταν και DX accelerator) και για την εποχή της έσπερνε, αν και mainstream κάρτα (τώρα βέβαια το τι εννοεί η 3D Labs σαν mainstream, είναι άλλο θέμα). Τα λεφτά να υπάρχουν και τα άλλα.. λύνονται!!! :D

Y.Γ. Και η FireGL 2 καλή είναι δεν θα με χάλαγε πάντως. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.