backgroundman Οκτώβριος 9, 2006 #21 Οκτώβριος 9, 2006 Πάντως για τα 137 GB που βλέπεις τον δίσκο φταίει 100% το ότι δεν έχεις το Sp2.Eίσαι σίγουρος για αυτό, γιατι θέλω να πάρω έναν 250GB και δεν έχω sp2.Έχεις κάποιο link ??
tristeno1416003162 Οκτώβριος 9, 2006 #22 Οκτώβριος 9, 2006 http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/137_winxp.html
stavpal Οκτώβριος 9, 2006 #23 Οκτώβριος 9, 2006 sp1 είναι το απαραίτητο όχι sp2. Και εγω που έχω 2003 server σκέτα τους βλέπουν κανονικά τους μεγάλους δίσκους
Little_John Οκτώβριος 9, 2006 Author #24 Οκτώβριος 9, 2006 Ρε παιδιά, εγώ είχα βάλει από τιν Ιούνη που τον πήρα, win χωρίς SP1&2 και τον έβλεπαν μια χαρά 250gb μέχρι που έκανα το Partition πάντως!
Little_John Οκτώβριος 9, 2006 Author #25 Οκτώβριος 9, 2006 Τα έχει παίξει το filesystem μάλλον επειδή προσπαθούσες να τον πειράξεις (partitioning κτλ) όσο τον έβλεπες σαν 137, όχι ο σκληρός δίσκος.Επαναλαμβάνω, δεν πιστεύω ότι είναι hardware το πρόβλημα. Τα δεδομένα που έχεις τώρα μέσα πιθανόν να έχουν χαθεί, αλλά αν σβήσεις όλα τα partitions που έχεις κάνει και του κάνεις ένα format, μάλλον θα παίζει κανονικά.Εννοείς να του κάνω αυτό το low level format από τα tools της WD, ε?
tristeno1416003162 Οκτώβριος 9, 2006 #26 Οκτώβριος 9, 2006 Το Sp1 είναι απαραίτητο αλλά μιας και περιέχεται στο SP2 καλύτερα κατευθείαν στο 2.Εκδόσεις των win μετά το 2003 έχουν το SP1 ενσωματωμένο οπότε αν βλέπει δίσκους μεγαλύτερους των 13Χ GB τότε είναι ήδη ενημερωμένα.
stavpal Οκτώβριος 9, 2006 #27 Οκτώβριος 9, 2006 απ'ότι θυμάμαι το όριο των 137 (χωρίς sp) είναι για στο Disk management (admin tools) p.x.
Little_John Οκτώβριος 9, 2006 Author #28 Οκτώβριος 9, 2006 Λοιπόν έτρεξα στην αρχή τα LifeGuard Tools της WD και μου εβγαλέ αυτό: πάτησα οκ, έκανε επανεκ. και ολα οκ φανταζομαι. μετα όταν πήγα στις επιλογές για φορματ κλπ ,μου εβγαλε αυτό: για το οποίο δε καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω (αν μπορεί κανεις να μου εξηγήσει) με τα Diagnostic Tools της WD εκανα quick erase στο drive του δίσκου και με το Partition magic έφτοιξα από τον unalocated πλέον χώρο, 3 partitions (40, 99, 99) παντως οταν πάω να χρησημοποιήσω τα LifeGuard Tools μου εμφανίζεται για τον 250αρη δίσκο πάντα η δεύτερη εικόνα! Τώρα δεν ξέρω αν έχει φτοιάξει αφού έχω δημιουργίσει τα παρτισιον! Το απόγευμα θα έχω τα win pro SP2 και θα προσπαθησω να τα εγκαταστήσω!
tristeno1416003162 Οκτώβριος 9, 2006 #29 Οκτώβριος 9, 2006 Κακώς έμπλεξες πάλι το Partition Magic.Κάνε πάλι format και φτιάξε τα partitions μέσα από την εγκατάσταση των win ή με τα εργαλεία της WD.
Little_John Οκτώβριος 9, 2006 Author #30 Οκτώβριος 9, 2006 Κακώς έμπλεξες πάλι το Partition Magic.Κάνε πάλι format και φτιάξε τα partitions μέσα από την εγκατάσταση των win ή με τα εργαλεία της WD.τα εργαλέια της WD μου βγάζουν το πρόβλημα με το DDO της δεύτερης εικονας!Οπότε κάνω πάλι quick erase και όταν πάρω τα winSP2 θα κάνω το παρτιτιον από εκέι!
KostasThLB Οκτώβριος 9, 2006 #31 Οκτώβριος 9, 2006 Εννοείς να του κάνω αυτό το low level format από τα tools της WD, ε?Όχι Low-Level format, ούτε καν κανονικό φορματ. Απλά ένα quick format από Windows με εγκατεστημένο το Sp2, ή με boot από το cd των Windows με ενσωματωμένο το SP2, πριν κάνεις την εγκατάσταση του λειτουργικού που σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις format.Η λέξη κλειδί είναι "SERVICE PACK 2" πάντως. Είτε καινούρια εγκατάσταση κάνεις είτε απλά διαβάζεις από δίσκο, υποχρεωτικά να έχεις μέσα το Sp2 (το καλύτερο είναι να φτιάξεις το slipstreamed cd των Windows με ενσωματωμένο το SP2).Προσφέρει μεγάλη σταθερότητα, USB2.0 υποστήριξη, DirectX9c, υποστηρίζει δίσκους πάνω από 137 GB, μεγαλύτερη ασφάλεια... και η λίστα συνεχίζεται...
backgroundman Οκτώβριος 9, 2006 #32 Οκτώβριος 9, 2006 Όχι Low-Level format, ούτε καν κανονικό φορματ. Απλά ένα quick format από Windows με εγκατεστημένο το Sp2, ή με boot από το cd των Windows με ενσωματωμένο το SP2, πριν κάνεις την εγκατάσταση του λειτουργικού που σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις format.Η λέξη κλειδί είναι "SERVICE PACK 2" πάντως. Είτε καινούρια εγκατάσταση κάνεις είτε απλά διαβάζεις από δίσκο, υποχρεωτικά να έχεις μέσα το Sp2 (το καλύτερο είναι να φτιάξεις το slipstreamed cd των Windows με ενσωματωμένο το SP2).Προσφέρει μεγάλη σταθερότητα, USB2.0 υποστήριξη, DirectX9c, υποστηρίζει δίσκους πάνω από 137 GB, μεγαλύτερη ασφάλεια... και η λίστα συνεχίζεται...Είπαμε οτι χρειάζεται μόνο το sp1. Επίσης το usb 2.0 και το directx 9.0c υποστοιρίζονται απο το sp1. Στην ουσία το sp2 δεν έχει κάτι καινούργιο οσον αφορα την υποστηριξη. Το sp2 αφορά κατα κύριο λόγο την ασφάλεια (που ασφάλεια με τα windows δε θα έχεις ποτέ) και η ασφαλεια αυτή λίγο μύθος είναι με το sp2 (σε ρωτάει αν θες να τρέξεις το τάδε πρόγραμμα και άλλες τέτοιες αηδίες). Εγώ προσωπικά δε το έχω βάλει σε κανένα pc και όλα δουλεύουν μια χαρά.Θυμήθηκα οτι στη σχολή έχουμε ένα pc με WindowsXP Pro + SP1 και δίσκο WD 250GB/16MB και τρέχει μια χαρά (αναγνωρίζει ολόκληρο το δίσκο). Επιπλέον έχουμε directx 9.0c + usb 2.0 υποστήριξη.
KostasThLB Οκτώβριος 9, 2006 #33 Οκτώβριος 9, 2006 Συμφωνώ ότι και το Sp1 τα έχει αυτά που λες, ωστόσο το σωστό είναι να έχεις το λειτουργικό σου όσο γίνεται πιό ενημερωμένο. Οπότε προσωπικά προτείνω το sp2 μιάς και θα γίνει εγκατάσταση εξαρχής. Αν κάποιος έχει το sp1 μόνο και δεν θέλει να αναβαθμίσει προσωπική του επιλογή είναι και δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό βεβαίως.
Little_John Οκτώβριος 11, 2006 Author #34 Οκτώβριος 11, 2006 Εγκατέστησα τα win+SP2 και κατά την εγκατάσταση φόρμαρα και τον δίσκο. μετά με το τούλ της WD έφτιαξα 2 πατρισιον ένα 25αρι για τα windows και ένα 210αρι για αποθήκευση και... όλα μια χαρά! Ευχαριστώ πολύ όσους συνέβαλαν στην ανάνηψη του δίσκου μου! (Είμαι σίγουρος ότι αν μιλούσε θα σας ευχαριστούσε και ο ίδιος που του δώσατε μία ...δεύτερη ευκαιρία! ) :023:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.