Jump to content

WD250 ...gone BAD! Ηelp!!!!

Little_John

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα τον Ιούνη έναν υπολογιστή και ο δίσκος από τη αρχή μου έκανε νερά (κάτι έλεγχους δίσκων ενώ είχα κλείσει σωστά τα windows κλπ)

Προχθές πήρα να φτιάξω ένα partition 100gb για να το γεμίσω με αρχεία που ήθελα να σώσω και να κάνω format στο άλλο! (partition magic)

Κατά τη διαδικασία δημιουργίας του partition κόλλησε για αρκετή ώρα και έκανα restart!

Μετά μου έβγαζε μια μπλε οθόνη που έλεγε, εν ολίγοις, ότι υπάρχει hardware πρόβλημα και κάντε restart αν είναι η πρώτη φορά που το βλέπετε κλπ κλπ.

Αυτό το έκανε συνέχεια! (το CHCKDSK έβγαλε ότι υπάρχουν λάθη)

Τον έβγαλα κούνησα και λίγο όλα τα εξαρτήματα του pc, και... δούλεψε!

έκανα κανονικά το partiton και οταν έβαλα το cd των win και έκανα το format, έβαλε τα αρχεία εγκατάστασης αλλά στην επανεκκίνηση φόρτωνε πάλι το cd και αν το έβγαζα απλά έκανε συνεχώς restart!

Το Repear τον win μου έβγαλε ότι έχει corrupted bootsector (τον οποίο επιδιόρθωσε αλλά πάλι τίποτα)

Βάζω μέσα έναν άλλο σκληρό με τα win και κοιτάω τον WD250 μέσα από το partition magic και το partition με τα αποθηκευμένα 100gb είχε ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ενώ το άλλο είχε την ένδειξη BAD! :( (ούτε convert του κάνει, ούτε τίποτα)

Ερώτηση: Αφού, προφανώς ο δίσκος τα έπαιξε, μπορώ με κάποιον τρόπο να βρω το χαμένο partition και να σώσω τα δεδομ. πριν τον πάω στο πλαίσιο για αλλαγή? (η εγγύηση αυτό δεν είναι? αλλάγη! δεν νομίζω να μου κάνουν καμία... "κουτσουκέλα"?)

-αυτοί θα μπορούν να τα βρουν αν τους το ζητήσω?

Άμα μπεις στο site της WD θα βρεις κάποιο προγραμμα που θα μπορεί να αναγνωρίσει αν όντως έχει πρόβλημα ο σκληρός και θα σου βγάλει και κωδικό προβλήματος. Έτσι ουσιαστικά επιβεβαιώνεις ότι έχει πρόβλημα. Αυτό το πρόγραμμα τρέχουν και τα καταστήματα πριν γυρίσουν πίσω τον δίσκο.

Αν όντως έχει πρόβλημα, όπως λες ότι έχει και σε πιστεύω, και δεν τον πάρουν για αλλαγή από το πλαίσιο μπορείς να στείλεις στην αντιπροσωπία της WD στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι μάλλον σε αυτήν την περίπτωση θα χρεωθείς εσύ τα μεταφορικά. Το είχα πάθει εγώ με έναν maxtor. Επειδή τον είχα πάρει από γερμανία, τον επέστρεψα ουσιαστικά μέσω του σαιτ της maxtor στην αντιπροσωπία στην Ελλάδα. Περίπου 10€ τα μεταφορικά με courier εντώς Αθηνών.

Εγώ όταν το είχα πάθει αυτό, είχαν καταστραφεί μόνο αρχεία των win. Οπότε έβαλα έναν δεύτερο δίσκο πάνω, του πέρασα τα win και έκανα backup αυτά που ήθελα. Σίγουρα υπάρχουν και κάποια ειδικά προγράμματα για backup αλλά εγώ δεν τα γνωρίζω. Απλά ο δεύτερος δίσκος είναι μια πρακτικά καλή λύση άν δεν θες να σώσεις τα αρχεία που κατασράφηκαν αλλά όσα απέμειναν

Τρέχε το spinrite 6.0 για να δείς αν έχει ζημιά ο δίσκος και αν μπορεί να ανακτήσει κανα bitάκι (level 5). Αν σου βγάλει λάθος το spinrite τότε έχει πρόβλημα ο δίσκος. Μετά αν θες τρέξε και το tool της WD για επιβεβαίωση του λάθους. Αν έχει πρόβλημα και δε μπορεί να σου ανακτήσει δεδομένα το spinrite τότε είναι μάλλον δύσκολο να πάρεις δεδομένα απο το δίσκο, αλλα μπορείς να δοκιμάσεις με το getdataback (για ntfs ή fat ανάλογα τι fs είχες) απο άλλο δίσκο με windows.

Το πλαίσιο έχω την εντύπωση οτι τους δίσκους τους φέρνει το ίδιο απο την Ιταλία (οπως και πολλά άλλα) και δε περνάνε απο την αντιπροσωπεία της Ελλάδας. Αν ο δίσκος έχει πρόβλημα επιβεβαιωμένο απο το tool της WD τότε δε γίνεται να μην στον αλλάξουν. Κάνε φασαρία (πάντα πιάνει στο Πλαίσιο...).

Το Lifeguard Diagnostics Tool της WD ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!!

Αλλά στο physical drive το capacity λέει 250gb αλλά στα logical ειναι μόνο το 138gb partition!!!

Δηλαδή τι θα μου πούνε???

"Ο δίσκος σας είναι μία χαρά! απλά είναι 138 αντί για 250 που αγοράσατε και δε μπορείτε να εγκαταστήσεται τα win!"

(Το spinrite 6.0 δεν το βρίκα! θα ψάξω κι άλλο!)

Μπορεί να είναι λίγο άκυρο αυτό που θα πω. ΑΛλά αυτό 138GB αντί για 250 το είχα δει στο συγκεκριμένο σκληρό όταν τον έβαλα σε SATA I υποδοχή. Απλά άλλαξα το jumper του σκληρού και ήταν οκ. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα σε σένα;

Μπορεί να είναι λίγο άκυρο αυτό που θα πω. ΑΛλά αυτό 138GB αντί για 250 το είχα δει στο συγκεκριμένο σκληρό όταν τον έβαλα σε SATA I υποδοχή. Απλά άλλαξα το jumper του σκληρού και ήταν οκ. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα σε σένα;

Οχι, όχι! Κατ΄αρχήν ο δίσκος δεν έχει jumper και κατα δεύτερο εγώ είχα φτοιάξει 2 παρτισιον στο δίσκο, ενα 138 και ενα 100 (που χάθηκε --> στο οποίο είχα και τα δεδομένα μου).

WinXP χωρίς SP2 θα βλέπει τον δίσκο ως 138GΒ.

Μπορείς να δοκιμάσεις και το HDTune που είναι πολύ μικρό πρόγραμμα (link έχει στον τομέα για επιδόσεις φορητών υπολογιστών του forum). Μπορείς να τρέξεις το διαγνωστικό και να δεις το SMART που θα σου δώσει πληροφορίες για το αν ο δίσκος είχε δώσει σημάδια ότι ετοιμαζόταν να απεβιώσει.

Σε τελική ανάλυση μπορεί και να μην έχει πρόβλημα ο δίσκος αλλά απλά να έχεις corrupted win.

WinXP χωρίς SP2 θα βλέπει τον δίσκο ως 138GΒ.

Μπορείς να δοκιμάσεις και το HDTune που είναι πολύ μικρό πρόγραμμα (link έχει στον τομέα για επιδόσεις φορητών υπολογιστών του forum). Μπορείς να τρέξεις το διαγνωστικό και να δεις το SMART που θα σου δώσει πληροφορίες για το αν ο δίσκος είχε δώσει σημάδια ότι ετοιμαζόταν να απεβιώσει.

Σε τελική ανάλυση μπορεί και να μην έχει πρόβλημα ο δίσκος αλλά απλά να έχεις corrupted win.

Μα είχα του είχα βάλει πριν 3 μήνες που τον πήρα XP χωρίς SP2 και τον έβλεπε κανονικά!

Εννοείς ότι το γεγονός ότι τρέχω τα win XP χωρίς SP2 από έναν δίσκο WD 20gb και προσπαθώ να διαβάσω τον 250 gb σαν δέυτερο δίσκο φταίει?

Σορρυ! 131gb όχι 138gb έιναι το παρτιτιον που βλέπει!

Αυτό που έμεινε όταν έφτοιξα το 2ο με 100bg!

Αυτό μου βγάζει το Partition Magic:

4.jpg

Και αυτό το HDTune:

1.jpg

2.jpg

Health status: failed

3.jpg

Στον έλεγχο για λάθη δεν βγάζει κανένα αλλά ελεγχει μόνο τα 131gb!

Πιστεύω οτι μ'ένα format(ή έστω low level format) θα φτιάξει.Κάτι δεν πήγε καλά στην δημιουργία του partition και τα windows έχουν πρόβλημα να δούν τον σκληρό.

Τσέκαρε κάποιο Utility σε dos κι όχι μέσα στα windows..

Πιστεύω οτι μ'ένα format(ή έστω low level format) θα φτιάξει.Κάτι δεν πήγε καλά στην δημιουργία του partition και τα windows έχουν πρόβλημα να δούν τον σκληρό.

Τσέκαρε κάποιο Utility σε dos κι όχι μέσα στα windows..

ΠΡΟΣΟΧΗ : το low level format το απαγορεύει η εταιρία. Μπορεί να χάσεις την εγγύηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ : το low level format το απαγορεύει η εταιρία. Μπορεί να χάσεις την εγγύηση.

Ενδιαφέρον αυτό..δε το γνώριζα.Τότε γιατί υπάρχει στα Utilities της εκάστοτε εταιρίας?:017:

Χμμ... ναι!

Μου το είπαν! Γι' αυτο θα τους το πάω μάλλον αυριο στο πλαίσιο να τους ρωτήσω και αν το είναι να το κάνουν αυτοί ώστε να ισχύει η εγγύηση, αλλίως... να μου δώσουν άλλο δίσκο!

Έτσι κι αλλιώς από ότι βλέπω πρέπει να απόχαιρετίσω τα 100 μου γκίγκα!

Χμμ... ναι!

Μου το είπαν! Γι' αυτο θα τους το πάω μάλλον αυριο στο πλαίσιο να τους ρωτήσω και αν το είναι να το κάνουν αυτοί ώστε να ισχύει η εγγύηση, αλλίως... να μου δώσουν άλλο δίσκο!

Έτσι κι αλλιώς από ότι βλέπω πρέπει να απόχαιρετίσω τα 100 μου γκίγκα!

Αν πας τον δίσκο μη τους αφήσεις να κάνουν low level format θα έχει προβλήματα ο δίσκος μετά. Να απαιτήσεις να σου δώσουν καινούργιο δίσκο με εγγύηση το υπόλοιπο της εγγύησή σου. Πρόσεχε γιατι είναι "κοράκια" στο πλαίσιο.

Πρόσεχε γιατι είναι "κοράκια" στο πλαίσιο.

Εγώ με παρομοια προβλήματα με ιδιο δίσκο απο πλαίσιο, δεν είχα προβλημα να τον αλλάξω πάντως. Πήγα εκει, είπα πως έχει προβλημα με το SMARΤ και μεσα σε 10 λεπτάκια είχα αλλον δισκο.

Υ.Γ.

Μάλλον δε πρέπει να κάνεις φασαρία, γιατί και ο υπάλληλάκος δε φταίει και αμα τον πιέζεις μουλαρώνει και αρχίζει να σου σπάει τα νευρα τότε...

EDIT: Τωρα είδα οτι τον έχεις FAT16, μηπως αυτό είναι το πρόβλημα?

EDIT: Τωρα είδα οτι τον έχεις FAT16, μηπως αυτό είναι το πρόβλημα?

Aπό μόνο του έγινε!

Τα 3-4 φορματ που του έκανα κατα την προσπάθεια εγκατάστασης των win ήταν σε NTFS!

Μέσα από το part. magic γράφει ότι δεν μπορεί τον κάνει convert σε NTFS!

Αν πας τον δίσκο μη τους αφήσεις να κάνουν low level format θα έχει προβλήματα ο δίσκος μετά. Να απαιτήσεις να σου δώσουν καινούργιο δίσκο με εγγύηση το υπόλοιπο της εγγύησή σου. Πρόσεχε γιατι είναι "κοράκια" στο πλαίσιο.

Θα πάω να τους ζητήσω να μου τον αλλάξουν!

Δε με νοιάζουν τα δεδομένα (λέμε τώρα...), θέλω όμως άλλο δίσκο!

Αυτό που με νοιάζει είναι να έχει μια κάποια αξιοπιστία!

Δε μπορώ να αποθήκευω εκατοντάδες γκίγκα κάπου όπου την επόμενη στιγμη δε θα ξέρω αν θα μπορέσω να τα βρώ!

Πάντως για τα 137 GB που βλέπεις τον δίσκο φταίει 100% το ότι δεν έχεις το Sp2.

Κάνε ένα slipstreamed cd με το sp2 και μετά με boot από το cd και φορμάρισμα από την οθόνη εγκατάστασης του slipstreaned cd ξανά εγκατάσταση των Windows.

Αν τα Windows από τα οποία "βλέπεις" τον 250άρη ΔΕΝ έχουν SP2 δεν θα μπορέσεις να δεις πάνω από τα 137 και πάντα θα βλέπεις τα δεδομένα ως corrupted. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα hardware το πρόβλημα.

Πάντως για τα 137 GB που βλέπεις τον δίσκο φταίει 100% το ότι δεν έχεις το Sp2.

Κάνε ένα slipstreamed cd με το sp2 και μετά με boot από το cd και φορμάρισμα από την οθόνη εγκατάστασης του slipstreaned cd ξανά εγκατάσταση των Windows.

Αν τα Windows από τα οποία "βλέπεις" τον 250άρη ΔΕΝ έχουν SP2 δεν θα μπορέσεις να δεις πάνω από τα 137 και πάντα θα βλέπεις τα δεδομένα ως corrupted. Δεν νομίζω ότι είναι θέμα hardware το πρόβλημα.

Δηλαδή αν βρώ ένα δίσκο με win SP2 και δω τον άλλο δίσκο μέσα από αυτόν, θα "δει" και το χαμένο partition???

Λοιπόν έβαλα ένα δίσκο με win+SP2 και βλέπω τον χαλασμένο δίσκο πλεον κανονικά ως 238mb αλλά με την ένδειξη BAD, όπως προηγουμένος!

Αρα τα έχει παίξει όλος ο δίσκος και... θα δούμε τι θα γίνει αύριο!

Τα έχει παίξει το filesystem μάλλον επειδή προσπαθούσες να τον πειράξεις (partitioning κτλ) όσο τον έβλεπες σαν 137, όχι ο σκληρός δίσκος.

Επαναλαμβάνω, δεν πιστεύω ότι είναι hardware το πρόβλημα.

Τα δεδομένα που έχεις τώρα μέσα πιθανόν να έχουν χαθεί, αλλά αν σβήσεις όλα τα partitions που έχεις κάνει και του κάνεις ένα format, μάλλον θα παίζει κανονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.