Jump to content

Ανεμηστιρακι της μητρικης

Chaleas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας.Έχω ένα πρόβλημα.Υπάρχει ένα ανεμιστηράκι στην matherboard το οποιο δεν ξέρω τι είναι και γιατί είναι.Αλλα κάτι θα κάνει.Σαν να είχα ακούσει ότι είναι του chipset αν σας βοηθάει αυτό.Έκανε κάτι θορύβους παλιά και το καθάρισα.Μετά από καιρό(6-8 μήνες) κόλλησε. Το έβγαλα το λάδωσα λιγάκι(άλτης από το καλο :025: ) κι όλα ok.Μετά ξανακολλησε ξαναβαλα κτλ κτλ.Τώρα πια τα παίξε.Δεν κόλλησε αλλα δεν γυρνάει κι όλας.Αν με έναν στυλο το γυρίσεις λίγο παίρνει φορα αλλα μετά από λίγο σταματάει.

Ερώτηση:

1) τι κάνω??

2) θα πάθω ζημια τώρα που δεν δουλεύει?

3) πουλάνε τέτοια γιατί στο pl@..o μου πάνε ότι δεν(αν μπόρεσε και κατάλαβε ο άνθρωπος)

4) υπάρχει περίπτωση να κατάλαβε κανεις εδώ μέσα τι του λέω?

Να στε καλά

Οχι καρτας γραφικων.Ειναι πανς στην μητρικη αυτο που λεω.Και πιο σιγκεκριμενα κατω απο τον επεξεργαστη και πανω απο την καρτα γραφικων.

Soltek series SL-75FRN2 ειναι η μητρικη μου.Αν βοηθαω μαυτο.

Δεν διαβάζεις καλά, είναι και για το chipset δηλαδή για εκεί που το θες

Εχεις δικαιο.Sorry. Μηπως αυτο μας λυσει την απορια μου πιο σιγουρα.

post-2225-1442174475,2355_thumb.jpg

Ναι αυτό είναι

Κατι απο πλαισιο μπορεισ να δεις αν κανει?Εψαξα αλλα δεν καταλαβα.Εχω κανει παραγγελια απο εκει και την περιμενω.Αν ειναι να παραγγηλω κι αυτο.

Σας ευχαριστω πολυ.

Δεν μαπαντησατε στο τι μπορει να παθω αν δουλευει το μηχανημα.

Και παλι ευχαριστω.Ειναι σιγουρο οτι κανει?Επειδη το ειδα λιγο μεγαλουτσικο.

και δεν ειδα ανεμηστηρα. :102: .Δεν θα μπλεχτει με τα καλοδια?Αυτο που εχω συνδεεται με ενα καλοδιακι το οποιο εχει στην ακρη 3 τριπουλες(συνδεετε σε αν δεν κανω λαθος την ονομασια σε 3 πιν ) αλλα απο το ανεμηστηρακι φευγουν 2 καλοδιακια.Ολα ετσι ειναι???

Sorry αν στα ζαλιζω αλλα........ καταλαβαινεις

Aπλά είναι παθητικό δεν θα έχεις πρόβλημα

Τοποθετητε ευκολα? (Δηλαδη απο εμενα)

Και αν το παραγγειλω και μετα ζητησω να μου πειτε (βημα-βημα) τι να κανω θα με :067: ? Να ξερω να παρω τις :066: προφυλαξεις μου αν ειναι

Ευχαριστω πολυ παιδες.Να στε καλα.

Xμ, θέλει λίγο προσοχή γενικά η αφαίρεση-πρόσθεση ψύκτρας στο Northbridge. Εκεί που βγαίνει το 1ο ελατήριο και μένει το 2ο, είναι επικίνδυνο να σπάσει καμιά γωνία του chip. Αν δεν το έχεις ξανακάνει, θέλει πολύ προσοχή, πάτημα στο κέντρο για να είναι παράλληλα με το chip η ψύκτρα σε όλη τη δειάρκεια της διαδικασίας.

Kαλύτερα, αφαίρεσε μόνο το ανεμιστηράκι από πάνω, αγόρασε από ένα ηλεκτρολογείο ένα παρομοίων διαστάσεων, κάνε μια μικρή "μόντα" στο βυσματάκι και βάλτο. Φτηνό, απλό και ακίνδυνο.

Για στήριξη του ανεμιστηρακίου, αν δεν ταιριάζουν ακριβώς τα βιδάκια, αυτοσχεδίασε. Ιδέες:

1) Tαινία 2πλής όψης στις 4 γωνίες. Από αυτήν την "αφράτη" για καθρέπτες αν έχεις, είναι δυνατή.

2)Κόβεις 2 κομμάτια μήκους 2 εκ από καλαμάκι. Το ένα τους άκρο το "διπλώνεις" και το σφυνώνεις στις τριποπούλες του fan. Το άλλο ως έχει, "σφηνώνει" στα φινς της ψυκτρούλας.

Α, επειδή το ανεμιστήρι θα έχει μόνο 2 καλώδια αντί 3, μην σε νοιάζει, συνέδεσε μόνο κόκκινο και μαύρο, το κίτρινο δεν χρειάζεται εκεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.