Jump to content

Ποιές μνήμες κάνουν για laptops;

OutOfTheBox

Recommended Posts

Γεια.

Δεν ξέρω αν είναι "βλακεία" αυτό που θα ρωτήσω, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αναβάθμιση μνήμης RAM σε φορητό, οπότε έχω την παρακάτω απορία:

Πάω στις σελίδες των ηλεκτρονικών καταστημάτων να δω διαθέσιμες μνήμες και δεν τις διαχωρίζουν σε αυτές για desktop και αυτές για laptop.Είναι διαφορετικές;Και πώς τις ξεχωρίζω;

Απ' ότι κατάλαβα εγώ, είναι διαφορετικές και ενδεικτικό είναι τα pins τους.Αν είμαι λάθος πάσο και εξηγήστε μου πως ακριβώς πάει.Αν όμως είναι κάπως έτσι, γιατί δεν κάνουν σαφή το διαχωρισμό και ταλαιπωρείσαι να ψάχνεις;

Ευχαριστώ.

Πραγματι αυτου του τυπου ειναι για τα laptop αλλα το εχω ξαναπει και θα το επαναλαβω γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου.

Προσοχη στην επιλογη μνημων εκτος αντιπροσωπιας για τα laptop σας.

Υπαρχει περιπτωση καποια μνημη που αγοραζετε απο καταστημα λιανικης να μην ειναι συμβατη με το μηχανημα σας.

Εχω δει μαλιστα αρκετες φορες μηχανημα να μην αναβει καν εξαιτιας μη συμβατης μνημης.

Γι' αυτο λοιπον σε περιπτωση που δε θες να πας στην αντιπροσωπια και να την χρυσοπληρωσεις, στο καταστημα που θα απευθυνθεις θα εχεις μαζι σου ακριβως το μοντελο του laptop που διαθετεις ετσι ωστε να ψαξουν αυτοι στον καταλογο που ενδεχομενως εχουν ωστε να σου παραγγειλουν τη μνημη που ειναι καταλληλη για το μηχανημα σου.

Το δικό μου έχει πάνω μία των 256MB που τρέχει στα 266.Λογικά δύσκολο να βρεις σήμερα κάτι σε αυτή την ταχύτητα.Υποθέτω ότι απλά μπορώ να βάλω μια 333 ή 400 και να δουλεύει και αυτή στα 266 έτσι;

Και επίσης, συμφέρει να έχω 768MB που θα τρέχουν στα 266 ή 512 που θα τρέχουν στα 333, εφόσον θα υποστηρίζει την ταχύτητα αυτή το laptop;Μήπως συμφέρει να βγάλω εντελώς την παλιά δηλαδή...;

Δεν θα δεις καμμία διαφορά γιατί απλά το φορητό σου δουλεύει τις μνήμες με διαιρέτη (σταθερός) και θα συνεχίσει να τις δουλεύει με τον ίδιο ότι μνήμη και να βάλεις επάνω. Όλες θα δουλεύουν στα 266. Οπότε να προσθέσεις καλύτερα ακόμα 512. Επιπλέον επειδή το laptop που έχεις είναι σχετικά παλιό (>1 έτος λογικά αν κρίνω από την μνήμη) δεν έχει σημασία να έχεις ίδια dimm για dual channel οπότε μπορείς να τα ανακατέψεις όπως θέλεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.