Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #21 Οκτώβριος 5, 2006 Jimmyfox θα μπορούσεςς να δοκιμάσεις το far cry ή το cod2;Νίκο κατάλαβα. Θέλει δουλίτσα το θέμα ακόμα...
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #22 Οκτώβριος 5, 2006 Jimmyfox όσο έγραφα απάντησες. Όπως είπα και παραπάνω, είναι να σου κάτσει ο συνδιασμός. Εμένα ας πούμε 2 1600άρες saphire, έδειχναν να παίζουν καλά, αν και δεν τις τέσταρα πολύ. Στην DFI του Γιάννη, έπαιξαν οι Gecube, που εμένα μου είχαν βγάλει την πίστη. Βέβαια δεν δοκιμάσαμε για lag κλπ, απλά δεν "ξεσυγχρόνιζαν" όπως σε μένα. Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, σαν η μία κάρτα ξαφνικά να πήγαινε 2-3 καρέ πίσω, και μετά από λίγο γινόταν το έλα να δεις....Καλό είναι όποιος έχει/δεν έχει προβληματα να το αναφέρει, να έχει κάποιο δείγμα αυτός που θέλει να τα "σκάσει" για CF.Edit: τέτοια λέγε μου, ακριβώς το ίδιο setup έχουμε, απλά μου λείπει η 2η 1900GT! Για δοκίμασε αδελφέ και πες, μην κάνουμε καμιά πατάτα στο μέλλον....
JimmyFox Οκτώβριος 5, 2006 #23 Οκτώβριος 5, 2006 Απλά δεν έχουμε δει ακόμα τι μπορεί να κάνει το CF.Γιατί πολύ απλά τα παιχνίδια δεν είναι optimized για multi-gpu setups.Όπως έγραψα, το Call of Juarez έγινε πλέον playable! Στο Oblivion πάλι, τα αποτελέσματα είναι χαμηλότερα του αναμενόμενου. Δε μπορεί εκεί που τη μια στιγμή σου δίνει 50fps, στο ίδιο σημείο να σου δίνει 20fps. Αυτό για μένα δείχνει ένα πράγμα. Οτι η δύναμη υπάρχει. Αλλά υπάρχει αδυναμία στην αξιοποίησή της.Αλλά εγώ μεταθέτω το πρόβλημα στο software. Και όχι στο hardware όπως είναι το πνεύμα αυτού του thread. __Το CF για μένα αξίζει. Είναι καλή φάση. Και έχει πλεονεκτήματα που το SLi δεν έχει. Αλλά για να το κάνεις να αξίζει θα πρέπει να μη δώσεις μια περιουσία για τις κάρτες και να έχεις ένα ήδη δυνατό και στιβαρό σύστημα.
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #24 Οκτώβριος 5, 2006 Για πρόβλημα στο hardware είναι όντως πιο δύσκολο να το πούμε. Το γεγονός ότι χρειάστηκες 2 accelero δε λέει κάτι και για το hardware όμως;
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 6, 2006 Author #25 Οκτώβριος 6, 2006 Για ψάξε για Oblivion, νομίζω μετονομάζοντας το εκτελέσιμο σε κάτι άλλο, άλλου game, κερδίζεις πολύ σε επιδόσεις! Υπάρχουν ολόκληρες λίστες στο διαδίκτυο, με προτεινόμενες "μετονομασίες". Δοκίμασε επίσης "afr-friendlyd3d.exe"Όσο για το θέμα software-hardware, είναι και τα 2, αυτό βγαίνει από τα γραφόμενά μου νομίζω. Τώρα για σύγκριση CF/SLI τι να πω, στις διάφορες μετρήσεις, το sli φαίνεται δυνατότερο, περισσότερο "δουλεμένο" σε επίπεδο υποστήριξης games από την Nvidia.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 6, 2006 Author #26 Οκτώβριος 6, 2006 Για πρόβλημα στο hardware είναι όντως πιο δύσκολο να το πούμε. Το γεγονός ότι χρειάστηκες 2 accelero δε λέει κάτι και για το hardware όμως;Γιάννη επειδή την έχω την κάρτα, 1 μόνη της με την stock ψύκτρα, είναι φουρνάκι άμα την "τσιμπήσεις"- και όχι μόνο, πόσο μάλλον 2 πλάι-πλάι. Κι εγώ άλλαξα ψύκτρα. Τώρα πάμε σε άλλο θέμα κατανάλωσης/θερμοκρασιών με CF, αλλά νομίζω όποιος θέλει να τολμήσει, αυτά τα έχει κατά νου και έχει σκεφτεί λύσεις. Αλλού είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα....
JimmyFox Οκτώβριος 6, 2006 #27 Οκτώβριος 6, 2006 Για πρόβλημα στο hardware είναι όντως πιο δύσκολο να το πούμε. Το γεγονός ότι χρειάστηκες 2 accelero δε λέει κάτι και για το hardware όμως;Ναι λέει. Οτι ο R580 είναι πολύ ζεστός πυρήνας. Και? Αυτό δεν το εμπόδισε να το παίξει αμέσως σε CrossFire.Δε βλέπω που είναι το πρόβλημα όσον αφορά το CF.Τώρα για σύγκριση CF/SLI τι να πω, στις διάφορες μετρήσεις, το sli φαίνεται δυνατότερο, περισσότερο "δουλεμένο" σε επίπεδο υποστήριξης games από την Nvidia.Δε έκανα άμεσα σύγκριση CF/SLi ούτε για το ποιό είναι πιο γρήγορο στα games. Δεν είναι αυτό το θέμα του thread.Τα πλεονέκτηματα του CF στα οποία αναφερόμουν ήταν οτι ωφελεί οποιαδήποτε 3d εφαρμογή (όχι μόνο τα παιχνίδια δηλαδή) και το οτι δεν χρειάζεται "επίσημη" υποστήριξη από το παιχνίδι. Οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να επωφεληθεί. Συγκεκριμένα το Call of Juarez δεν υποστηρίζει SLi. Και δεν γίνεται ούτε νύξη για CF. Αλλά με το CF απογειώθηκε. Όπως επίσης και το οτι οι κάρτες δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς ίδιες.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 6, 2006 Author #28 Οκτώβριος 6, 2006 Δε μίλησα ποτέ για σύγκρουση CF/SLi ούτε για το ποιό είναι πιο γρήγορο στα games. Δεν είναι αυτό το θέμα του thread.Τα πλεονέκτηματα του CF στα οποία αναφερόμουν ήταν οτι ωφελεί οποιαδήποτε 3d εφαρμογή (όχι μόνο τα παιχνίδια δηλαδή) και το οτι δεν χρειάζεται "επίσημη" υποστήριξη από το παιχνίδι. Οποιοδήποτε παιχνίδι μπορεί να επωφεληθεί. Συγκεκριμένα το Call of Juarez δεν υποστηρίζει SLi. Και δεν γίνεται ούτε νύξη για CF. Αλλά με το CF απογειώθηκε.Μα όταν λες "πλεονεκτήματα", σε σχέση με τι; Εννοείται με SLI.Όσο για το θέμα του thread, ξεκίνησε για forced AA στους catalyst, τώρα κατρακύλησε... είναι και περασμένη ώρα, με έπιασε και η πολυγραφότητά μου...Για τις επιδόσεις του CF, ότι δεν χρειάζεται υποστήριξη κλπ, από ότι διαπίστωσα, - όσο και όταν μου δούλευε, κι αν βγάλουμε εκτός τα όποια προβλήματα υπάρχουν - είναι σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο. Εφ' όσων στο farcry είχα βελτίωση 20%, στο cod2 60%, και στο oblivion από ότι βλέπω ελάχιστη, τότε ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ η εφαρμογή. Υποστήριξη από το παιχνίδι δεν χρειάζεται, το παιχνίδι χρειάζεται υποστήριξη από την ΑΤΙ και τους catalyst. Και καλα, με την 1900 δεν σε πολυκαίει, διότι είναι ήδη δυνατή και μία, με τις 1600άρες όμως, ήταν διαφορά μεταξύ playable και όχι. Ειδικά επειδή τέτοιες σχετικά αδύναμες κάρτες, έχουν κυρίως πρόβλημα στα minimum fps, όχι στις μέσες τιμές. Στο cod2 είχα συνήθως περισσότερα fps από ότι στην x800xt, αλλά πχ στους καπνούς έπεφτε ξαφνικά από 80 στα 30. Κι ας έβγαζε ο "συνδιασμός" 1500 marks παραπάνω στο 05.Αυτά τα λέω, διότι είναι πολύ σημαντική η προσωπική εμπειρία των χρηστών, όσο αφορά drivers, επιδόσεις, ποιότητα κλπ, πολύ περισσότερο από την επιφανεική εικόνα των benchmarks.Moυ αρέσει - για να ψιλοεπανέλθουμε στο αρχικό- που σε κάποιους catalyst, η ATi γράφει "βελτίωση 6% στο 3dmark06 σε 1ΧΧΧ series". Έτσι για να νιώσουμε ότι την έχουμε μεγαλύτερη (την κάρτα) οι κατοχοι ati. Εδώ ο κόσμος καίγεται, και η γριά χτενίζεται. Με αυτά ασχολούνται οι εταιρίες. Αλλά φταίμε κι εμείς.edit: την έχουμε τελικά μεγαλύτερη. Τις βγάλαμε έξω και τις μετρήσαμε. 20 cm η 7900GT, 23+ cm η 1900GT:D Ελπίζω με τους νέους Catalyst, να πάρει κανα ποντάκι ακόμα.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 6, 2006 Author #29 Οκτώβριος 6, 2006 Παιδιά, για να μην τα γράφω κι εδώ, δείτε στο παρακάτω thread (όπου ο φίλος αντιμετώπιζε κι αυτός προβλήματα με το forced AA), τα screenshots που έχω ανεβάσει, και πείτε μου τη γνώμη σας.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&postid=449506#post449506
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.