nicksoti1442169068 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2006 Παίδες για δείτε μήπως κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει.Έχω την X1900GT. Όταν βάζω ΑΑ από το control center, δηλαδή να παρακάμπτει την ρύθμιση στο μενού του εκάστοτε παιχνιδιού, αντιμετωπίζω προβλήματα.Συγκεκριμένα, πχ στο COD2 και στο 3dmark05, αν βάλω 6x, η εξομάλυνση δεν είναι τόσο καλή, σαν ας πούμε να είναι 2χ ή και καθόλου. Μάλιστα, το score στο 3dmark πέφτει πολύ λίγο (9400 ->8800), ενώ αν επιλέξω 6x από το μενού του 3dmark, έχω τα αναμενόμενα οπτικά αποτελέσματα και score(νομίζω 7500). Στο cod2 ήθελα να βάζω από τον driver, διότι στο μενού του game έχει μέχρι μόνο 4x.Επίσης, στο company of heroes (όπου στο μενού του έχει σχέτο "enable antialiasing", δεν διευκρινίζει επίπεδο) με επιλογή ΑΑ από τους drivers, το performance test του παιχνιδιού κολαει, και το pc βγάζει μπλέ οθόνη.Τι παίζει τελικά με τις ρυθμίσεις του ΑΑ. Μήπως έχει σχέση το Catalyst A.I.; Αν και δοκίμασα να το απενεργοποιήσω.Kαι κάτι τελευταίο, το έχω ξαναρωτήσει. Έχει δοκιμάσει κανείς το avivo video converter; Εμένα δουλεύει, αλλα οι χρόνοι του δεν είναι και τόσο καλοί. Αντίθετα, αν δοκιμάσω τη stand alone beta έκδοση που είχε βγει παλιότερα (αυτή που δούλευε κε σε x800 κάρτες), πάει σφαίρα.
varelasj Οκτώβριος 5, 2006 #2 Οκτώβριος 5, 2006 Με τι drivers εισαι ? Αλλους drivers δοκιμασες καθολου ?
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #3 Οκτώβριος 5, 2006 6.9, 6.10beta. Έχω την εντύπωση όμως ότι και με 6.6 νομίζω τα ίδια έκανε.Αυτό με το avivo, το κάνουν όλοι οι 6άρηδες.Ας δοκιμάσει κάποιος να μου πει αποτελέσματα. Τουλάχιστο με 3dmark 05 που πιστεύω όλοι το έχουμε.
varelasj Οκτώβριος 5, 2006 #4 Οκτώβριος 5, 2006 Προσωπικα ΑΑ ρυθμιζω απο ati tool δεν το εχω εγκαταστησει καν το ccc. Αν μπορεις κανε και μια δοκιμη με το ati tool αν το εχεις ευκαιρο.
DennisK Οκτώβριος 5, 2006 #5 Οκτώβριος 5, 2006 επειδή συνήθως έχουν προβλήματα με forced AA τα παιχνίδια, το catalyst ai το κάνει disable αυτόματα. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το ai αν θες να το εφαρμόσεις χειροκίνητα αλλιώς μόνο μέσω του game.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #6 Οκτώβριος 5, 2006 επειδή συνήθως έχουν προβλήματα με forced AA τα παιχνίδια, το catalyst ai το κάνει disable αυτόματα. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το ai αν θες να το εφαρμόσεις χειροκίνητα αλλιώς μόνο μέσω του game.Το δοκίμασα αλλά τα ίδια.Eξάλλου ο δόλιος πχ που έχει σκάσει ένα τσουβάλι λεφτά για crossfire, με δυνατότητα έως και 14x, τι κάνει μένει με το 4x του game;Όσο για το Ατι tool δεν το χρησιμοποιώ, αντί αυτού έχω το τελευταίο Ati Tray Tools, που υποστηρίζει καλύτερα x1900gt. Θα δοκιμάσω κι από εκεί να δω τι παίζει.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #7 Οκτώβριος 5, 2006 Πάντως όλα αυτά είναι ψιλοαπαράδεκτα με την ati. Δεν ξέρω με την Nvidia τι γίνεται, υποψιάζομαι τα ίδια.Οι drivers είναι όλο bugs. Τα ΑΑ δεν δουλεύουν όπως πρέπει. Τα crossfire, sli, πάρε το ένα και χτύπα το άλλο. Πρέπει οι εταιρίες να καταλάβουν επιτέλους ότι μαζί με την φαντεζί κάρτα, αγοράζουμε ΚΑΙ software KAI υποστήριξη. ΚΑΙ ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά που διαφημίζονται.Αλλά φταίμε κι εμείς, που κοιτάμε μόνο τα fps, και τις χαμηλές τιμές, και πόσο κλοκάρουν. Καλά όλα αυτά, αλλά... δεν φτάνουν. Αλήθεια, πόσα threads υπάρχουν που συγκρίνουν ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ με screenshots; Να ξέρουμε δηλαδή τι συγκρίνουμε. Σου λέει ο άλλος "το παίζει με όλα foul, μαμάει η κάρτα", και ανάθεμα αν ξέρει αν το 6x AA που επέλεξε έχει ενεργοποιηθεί, ανάθεμα κι αν γνωρίζει τι κάνει το ανισοτροπικό φίλτρο.Τα έχω πάρει κρανίο με τις παλιοεταιρίες.P.S. Κάποιος σας παρακαλώ να εξηγήσει στον κύριο Catalyst (που έχει και Α.Ι. πανάθεμά τον), ότι το d-sub monitor το θέλω ΝΟΥΜΕΡΟ1 και το dvi NOYMERO 2 KAI OXI ΑΝΑΠΟΔΑ. Όπου κι αν συνδέσω το dvi nο1 το βγάζει στο duαl view, ο μπαγάσας ο catalyst....
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #8 Οκτώβριος 5, 2006 Τελικά όλοι αυτοί στην ΑΤΙ είναι για πολλές κλωτσιές! Ούτε το hardware τους ούτε το software τους είναι της προκοπής. Μόνο από το δικό μου feedback τόσα χρόνια με τις 9 κάρτες της σειράς 9χχχ που μου είχαν καεί, έπρεπε να είχαν διορθωθεί. Πήρα κι εγώ μετά από τόσο καιρό (νομίζοντας ότι θα έχουν διορθωθεί τα περίεργα) μία ΑΤΙ χ1800χl και μου έκαψε την οθόνη! Αν είναι δυνατόν! Βέβαια πριν συμβεί αυτό, διαπίστωσα ότι τα διαβόητα πανηγύρια της ΑΤΙ ότι οι κάρτες της είναι οι μόνες που μπορούν HDR+AA, ήταν για άλλη μια φορά βλακείες! Στο far cry το HDR δε λειτουργεί ούτε καν μόνο του, πόσο μάλλον μαζί με ΑΑ τη στιγμή που στην αρχαία πλέον 6800 agp, λειτουργεί μια χαρά... Και κατά τ' άλλα διάβαζα ότι η ΑΤΙ έχει καλύτερο HDR. @@ Τι να πω....
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #10 Οκτώβριος 5, 2006 Είσαι σίγουρος; Στο far cry έχεις HDR; Για δοκίμασε τι κάνει η ενεργοποίηση του σβησίματος της οθόνης μετά από 10 λεπτά αδράνειας όταν έχεις μία crt και μία tft σε dual view...
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #11 Οκτώβριος 5, 2006 Γιάννη με το patch 1.4 δουλεύει με ati στο farcry το HDR. Το έχω δουλέψει. Πολύ εντυπωσιακό.Όσο για την ποιότητα των Ati κατασκευαστικά, τα κρούσματα τελευταία είναι πολύ περισσότερα σε Nvidia, ειδικά σειράς 7xxx, αλλά και 6xxx (προσωπικά θύμα με 6800gs-doa). Και σε χρώματα, είναι πιο κοντά στα γούστα μου τα απαλά της ATI από τα κάπως "παστέλ" και έντονα της Nvidia.Τέσπα, το ati tool δεν το έχω, δουλεύω το tray tools, που είναι πολύ εύχρηστο, μέχρι και δικό του overdrive έχει, με vgpu μέσα.Τώρα για το forced ΑΑ, θα "συμβιβαστώ" με τις επιλογές στα μενού των παιχνιδιών, και αν βρω χρόνο θα πειραματιστώ με τους omega.P.S. Λυπάμαι πολύ για την οθόνη σου. Aλήθεια, τι κάνει crt με TFT σε dual view;
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #12 Οκτώβριος 5, 2006 Με το (απίστευτα buggy) 1.4 το ξέρω ότι δουλεύει το HDR αλλά καταστρέφει όλο το παιχνίδι και επιπλέον στην πολύ παλιότερη 6800, στην οποία ούτε καν θυμάμαι από πότε έχω να βάλω καινούριους drivers, το HDR λειτουργεί κανονικότατα με το 1.33 που είναι official και δεν έχει τα τρελά bugs του 1,4.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #13 Οκτώβριος 5, 2006 Μπορεί να έχεις δίκιο δεν το πολυέψαξα.
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #14 Οκτώβριος 5, 2006 Ούτε κι εγώ το πολυέψαξα αλλά αυτά που είδα αμέσως ήταν πολλά corrupted textures και unlimited ammo χωρίς cheat. Από την πρώτη στιγμή μου έδωσε την εντύπωση ότι αυτό το patch παραείναι beta και σε επίπεδο απεικόνισης και σε επίπεδο gameplay.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #15 Οκτώβριος 5, 2006 Α, γιατί εμένα κάποιες φορές κολούσε το Μ16 και έριχνε συνέχεια, ενώ και οι αντίπαλοι "αιωρούνταν", και κοίταζαν αλλού, αλλά μάλλον έφταιγε το crossfire που "ξεσυγχρόνιζε" με τιχ 1600άρες τότε, γιατί μου τα έκανε και χωρίς το patch χεχ.
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #16 Οκτώβριος 5, 2006 Δηλαδή και το crossfire ΓΤΠ είναι εν τέλει; Τουλάχιστον το dongleless. Ας μας πει κάποιος που έχει dongleless crossfire αν έχει πετύχει κάποιο επαναλήψιμο bug σε κάποιο παιχνίδι και κάποιος με master-slave crossfire αν το έχει κι αυτός και γενικά να πείτε τι παίζει με το crossfire (από πλευράς gameplay όχι bench) να σχηματίσουμε μια εικόνα. Π.χ. θυμάμαι ο Νίκος μου έλεγε για mouse lag στο cod2, τώρα αυτό στο farcry κτλ.
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #17 Οκτώβριος 5, 2006 Άσε Γιάννη το είχα ψάξει το θέμα όσο δεν πάει. Αυτό με το lag, συμβαίνει και σε sli, και όχι μόνο σε cod2. Είναι κάποια ασυμβατότητα AFR rendering mode με dx9, λέγεται ότι με dx10 θα λυθεί. Λύση να μετονομάζεις το exe σε κάποιο που χρησιμοποιεί πχ scissor mode, όπως το 3dmark ας πούμε, για να "ξεγελάς" το Α.Ι., αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα δουλέψει, συνήθως θα έχεις artifacts.Επίσης για το crossfire σε 3200 ατι, υπάρχουν ασυμβατότητες:-Μεταξύ συγκεκριμένων μητρικών και συγκεκριμένων καρτών. Θυμάσαι στην dfi είχαν παίξει οι Gecube. Σε μένα στην Αsus έπαιξαν 2 Saphire που δοκίμασα μια χαρά. Κάποιοι χρήστες θυμάμαι που διάβαζα στο διαδίκτυο, είχαν λύσει προβλήματα με flashάρισμα κάρτας σε άλλη ίδιου τύπου-άλλης εταιρίας, και έιχαν λύσει προβλήματα. Ακόμα και διαφορετικά revision ίδιας κάρτας είχαν διαφορές στη συμπεριφορά.- Έχουν σταλεί στην ati παράπονα από ορισμένους χρήστες cf, ότι με 2 giga μνήμης, και με συγκεκριμένους συνδιασμούς μητρικής, καρτών, το crossfire "ξεσυγχρονίζει", και λύνεται μόνο με επανεγκατάσταση win. Αυτό τελικά συνέβαινε και σε μένα, και νόμιζα ότι με το 1 dimm που έβγαζα "ελάφρωνε" το psu και έπαιζαν καλά, αμ δε.... Με έβαλε τότε σε σκέψεις ότι το πρόβλημα έφτιαχνε με επανεγκατάσταση. Kαι ψάχνοντας βρήκα σε κανα 2 forums άτομα με ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ προβλήματα με μένα. Ο ένας μάλιστα, είχε 1900άρες με 1 master. Επίσης, με κάποιους παλιότερους catalyst, πχ 6.3, και παλιό bios, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Με 1 giga μνήμης όμως, δεν είχα προβλήματα ποτέ και πουθενά! Και θυμάσαι είχα δοκιμάσει εως και 700άρι psu!- Στην αsus A8R32, σε ένα review, ενώ είχαν δοκιμάσει 4-5 τοπ τροφοδοτικά, τελικά τους δούλεψε καλά με 1 single rail με πολλά Α στη 12άρα. Σε μένα βέβαια, δεν είχε διαφορά, είτε με το δικό μου το enermax με μια 36Α 12άρα, είτε με τις 4 12άρες του 700αριού Fortron.Γενικά ένα μεγάλο μπ@@@@λο, δεν ήξερα από που μου ερχόταν. Φαίνεται bios μητρικής, κάρτας, catalyst, υποστήριξη games, τροφοδοτικό, όλα παίζουν το ρόλο τους. Μπορεί να σου κάτσει, μπορεί και όχι.P.S. ίσως δεν είναι τυχαίο, ότι οι καινούριες ΑΤΙ θα έχουν bridge εσωτερικό στην πλακέτα, όπως οι Νvidia...
Γιάννης_84 Οκτώβριος 5, 2006 #18 Οκτώβριος 5, 2006 Και μετά σου λέει, ότι πληρώνεις παίρνεις! Αμ δε! Αυτός που έχει cf/sli έχει πληρώσει σαφώς περισσότερα από κάποιον χωρίς. (Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια αλλά ο κανόνας είναι αυτός). Και καταλήγει αυτός που τα έσκασε να πάρει cf/sli enabled μητρική αντί για μία του σορού, δυνατό 600 και βάλε psu αντί για κανά 500ρι και φυσικά τις δύο κάρτες αντί για μία, να ταλαιπωρείται περισσότερο αντί να απολαμβάνει το κορυφαίο υποτίθεται μηχάνημά του. Αυτό είναι απαράδεκτο. Με την ευκαιρία: αυτό το dx9 afr bug δεν το γλυτώνει με τίποτα ο sli/cf user ή είναι ψιλοτυχαίο και μπορεί κάποιος με sli/cf να μην το συναντήσει ποτέ; Τέσπα ξεφύγαμε. Συγγνώμη.
JimmyFox Οκτώβριος 5, 2006 #19 Οκτώβριος 5, 2006 Δηλαδή και το crossfire ΓΤΠ είναι εν τέλει; Τουλάχιστον το dongleless. Ας μας πει κάποιος που έχει dongleless crossfire αν έχει πετύχει κάποιο επαναλήψιμο bug σε κάποιο παιχνίδι και κάποιος με master-slave crossfire αν το έχει κι αυτός και γενικά να πείτε τι παίζει με το crossfire (από πλευράς gameplay όχι bench) να σχηματίσουμε μια εικόνα. Π.χ. θυμάμαι ο Νίκος μου έλεγε για mouse lag στο cod2, τώρα αυτό στο farcry κτλ.Έχοντας dongless CrossFire με 2 Χ1900GT και μάλιστα με την Asus A8R32-MVP Deluxe και 2GB DDR400 UCCC, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα παραπάνω προβλήματα.Το CrossFire έπαιξε ΑΜΕΣΩΣ με τη μητρική αυτή χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα παραπάνω από το να κουμπώσω τη δεύτερη κάρτα στο slot.Δεν έχω όμως εγκατεστημένα τα παιχνίδια τα οποία αναφέρετε. Δηλαδή τα Far Cry και COD2.Παίζω πολύ Oblivion τελευταία σε 1600x1200 w/HDR. Χωρίς τρελά frames είναι η αλήθεια. Το αναφέρει και στο readme του παιχνιδιού οτι δεν παίζει καλά με CrossFire αλλά παίζει καλύτερα από μια κάρτα μόνη της.Επίσης τώρα δοκιμάζω και το Call of Juarez σε 1600x1200 w/HDR και φαίνεται να το παίζει καλά. Απλά δεν το έχω προχωρήσει αρκετά για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως σε 1280x960 παίζει πολύ καλά.Tο βασικό μειονέκτημα του όλου θέματος είναι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Χ1900GT. Παρατηρούσα αρκετά κολλήματα τα οποία μειώθηκαν δραματικά όταν αντικατέστησα τις στοκ ψύκτρες με AcceleroX2.Επίσης να σημειώσω οτι δεν χρειάστηκε να αλλάξω το τροφοδοτικό μου.Το 2 ετών PSU μου επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αξία του αντέχοντας ένα setup που μπορεί να χαρακτηριστεί αβίαστα "βαρύ".Έχοντας μια γραμμή +12V στα 24Α δεν δυσκολεύεται να σηκώσει 2πύρηνο επεξεργαστή και 2 κάρτες γραφικών. Φυσικά όλα υπερχρονισμένα.Τέλος, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους drivers. Πάντα χρησιμοποιούσα official Catalyst (6.8, 6.9). Ίσα ίσα που μου φάνηκαν αρκετά έξυπνοι (μπορείς να δεις σε real-time τις αλλαγές στην ποιότητα των γραφικών) και πλήρεις (CF, temps, clocks).
nicksoti1442169068 Οκτώβριος 5, 2006 Author #20 Οκτώβριος 5, 2006 Βάλε στον γούγλη "cod2 sli mouse lag afr" και δες μόνος σου. Και δεν ισχύει μόνο για cod2. Ούτε μόνο για sli.Από ότι είχα διαπιστώσει, από μένα αλλά και αναφορές άλλων, το φαινόμενο "επιδεινώνεται" με χρήση μεγαλύτερου ΑΑ/ΑF, ανάλυσης κλπ. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, με πιο δυνατή cpu είναι εντονότερο, ή το ανάποδο, δεν θυμάμαι, κάτι με timmings γενικά είχε σχέση.Τώρα ή τυχαίο/σπάνιο είναι, ή συμβαίνει σε όλους, απλά σε άλλους ελάχιστα και δεν το καταλαβαίνουν, ή άλλοι που δεν τους ενοχλεί (πχ δεν παίζουν FPS). Κάπου πάντως αν ψάξεις, υπάρχει και αναφορά του διμιουργού του COD2 στο ζήτημα, σε μια συνέντευξη, μην ψάχνω τώρα βραδιάτικα βαριεμαι.Πάντως θυμάμαι τον εαυτό μου, να βλέπω 70fps στο fraps, και να μην μπορώ να σταυρώσω headshot, σαν να πήγαινε με 20, και να λέω δεν μπορεί, τι ποντίκια άλλαξα, τι drivers, τι usb controller, τι κάρτα δικτύου, άσε.......αυτά που τράβηξα με το crossfire δεν περιγράφονται σε λίγες παραγράφους.P.S. Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα, αλλά παιδιά αυτά είναι σοβαρά, και πιστεύω δεν έχει δοθεί από τα sites η βαρύτητα που πρέπει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.