Jump to content

Αγορά υπολογιστή για επεξεργασία video No2

ggeorge

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

Άνοιξα δεύτερο θέμα γιατί έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία μου αναφορά για αγορά υπολογιστή και ίσως να μπερδευόμασταν.

Περίμενα περίμενα το δικτυωθείτε αλλά τίποτα. Έτσι αποφάσισα να τον αγοράσω μόνος μου

Συγκεντρώνω τις προτάσεις σας εδώ για να δούμε αν τελικά αυτά που σκέφτομαι να αγοράσω είναι εντάξει.

Μου είχατε πει λοιπόν να πάρω

1. Δυπυρινο επεξεργαστή

2. Μητρική με θύρα firewire, και ενσωματωμένο raid controller για raid 0 στους δίσκους

3. 2 Σκληροί δίσκοι σε raid 0 ( και αν είναι στις 10.000 ακόμα καλύτερα)

4. Κάρτα γραφικών με open GL 2 (για το after effects 7 που θα χρησιμοποιώ)

Αυτά που σκέφτομαι να πάρω είναι

1. επεξεργαστής intel core duo 2,13 1066FSB E6400

2. Μητρική GB 965P-DS4,GBIT, SATA RAID, 3IEEE

3. Μνήμες 2Χ 1GB DDR2 667MHZ TWINMOS ( και βλέπουμε καθώς η μητρική έχει 4 θέσεις)

4. Κάρτα γραφικών GBPCX6600 256 MDD PCIEX VO DV

5. 2 Δίσκους Seagate SATA II 160 GB 16MB για raid 0

6. 1 δίσκος Seagate 250 gb για λειτουργικό κλπ

7. κουτί 550 watts

Μου είπανε να πάρω intel γιατί αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερος από AMD δυπύρινο.

Αυτό που δεν είναι σίγουρος ο πωλητής είναι για την κάρτα γραφικών . Στο site της adobe πάντως την έχει στις συμβατές με ΑΕ7. (http://www.adobe.com/products/aftereffects/opengl.html )

Τέλος σκεφτόμουνα να πάρω δίσκους στις 10000 στροφές αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Το μαγαζί από εκεί που θα πάρω τον υπολογιστή μου είπε ότι μάλλον δε είναι απαραίτητο και αν θέλω τα επιπλέον χρήματα να τα ρίξω σε μνήμη και επεξεργαστή. Δεν νομίζω ποτέ να ασχοληθώ με ασυμπίεστο video. Τώρα δουλεύω σε ποιότητα DVD και τα καταφέρνω κουτσά στραβά και με υπολογιστή 5ετίας.

Η μητρική που υπάρχει στη λίστα δεν έχει θύρα firewire αλλά έχω στην κάρτα ήχου sound blaster audigy που υπάρχει στον παλιό υπολογιστή

Ποια είναι η γνώμη σας για την παραπάνω σύνθεση; Υπάρχει κάποια ασυμβατότητα;

Έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω After effects 7, premiere 2 (όταν το μάθω) Encore DVD, pinnacle studio 10 και κάποιο πρόγραμμα 3D μάλλον to cinema 4d αν το μάθω ποτέ!

Σκέφτομαι από βδομάδα να δώσω την παραγγελία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας

Το μηχανηματάκι μια χαρά φαίνεται.Ένας core2 6600 και άνω θα βόλευε περισσοτερο λόγω της μεγαλύτερης cache,αλλά φυσικά η διαφορά τιμής είναι δικό σου θέμα.Επίσης για λειτουργικό θα μπορούσες να πάρεις έναν δίσκο στις 10000 στροφές(πχ raptor 36gb),οποίος θα προσφέρει το κάτι παραπάνω σε αυτά τα βαριά προγράμματα.

Για κάρτα γραφικών δε μπορώ να βοηθήσω σε 'οτι αφορά επαγγελματική χρήση δυστυχώς..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.