skydiver Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2006 Παίδες καλησπέρα, θα ήθελα την εμπειρία σας και συμβουλές στην παρακάτω περίπτωση. Έχω έναν Α64 3.8χ2 με 2χ512 ocz ddr 500, πάνω σε μια gigabyte gak8nf-9 (nforce4), τροφοδοτικό tagan 480,4 σκληρούς,3 κάρτες pci,1 gforce 6600. Ανέβασα τη cpu στα 2500(250χ10),htt=2.5, με μνήμες 1:1 και έδωσα ρεύμα 1.425 (από 1.350default) .Τη cpu ψύχει μια coolermaster hyper 48 πάνω στην οποία έχω προσαρμόσει έναν 12άρη ανεμιστήρα.Το κουτί ανοιχτό βέβαια γιατί στο heroichi δεν υπάρχει καθόλου καλή ροή αέρα (ε, με τόσα που έχει μέσα:118: ). Από θερμοκρασίες όμως δεν πάω και τόσο καλά, 30-33 idle και 50 φεύγα σε full load. Και ενώ ολοκληρώνει το Spi 1M & 32M, μόλις πάω να τρέξω s&m short ο υπολογιστής 2 στις 3 φορές κολλάει:100: Το περίεργο είναι όμως ότι τις ίδιες θερμοκρασίες σε idle τις έχει και όταν τρέχει default (200χ10), ενώ σε full load -default πιάνει πάλι πάνω από 50, χωρίς όμως να κολλάει..... Άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα και έβαλα Arctic Silver 5, γυάλισα και όσο μπορούσα την έδρα της ψύκτρας αλλά τίποτα... Οι θερμοκρασίες στα ύψη ΚΑΙ με ανοικτό κουτί....:012: Επειδή δεν με βλέπω για υδρόψυξη τώρα, πιστεύετε ότι αξίζει να κοιτάξω για καμμιά καλύτερη ψύκτρα ΚΑΙ ΠΟΙΑ;,( με σκοπό να το τρέχω στα 2500) ή να ψάξω αλλού για το πρόβλημα; Σημειωτέον ότι σε full load πιάνω κανονικά την ψύκτρα, ΔΕΝ ζεματάει τρελλά.. Αυτά... όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες!!! (ηφωτο είναι με idle temps) Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Οκτώβριος 2, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 Συμφωνα με το screenshot που ανεβασες οι στροφες του ανεμιστηρα του επεξεργαστη ειναι ~1500. Αρχικα δοκιμασε να τις ανεβασεις γυρω στις 3000rpm και να δεις παλι συμπεριφορα θερμοκρασιας. Κοιτα και στο bios μηπως εχεις ενεργοποιησει καποια επιλογη και για αυτο εχεις μειωμενες στροφες στο fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 2, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 Το προσπάθησα varelasj, αλλά ούτε manualy τα κατάφερα ούτε με απενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις του bios.... Όπως βλέπεις στο screenshot οι στροφές είναι καρφωμένες στις 2136 και στο s&m παρατήρησα ότι ενώ δίνει temp cpu 48 τα core1&2 είναι 64&55 :103: Κάτι δεν πάει καλά...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Οκτώβριος 2, 2006 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 Ναι οντως τωρα προσεξα οτι το fan σου ειναι 12αρι. Manualy για να δουλευει στο max του θελει να του βραχυκυκλωσεις τον σενσορα για την θερμοκρασια που εχει. Κατι ακομα το κουτι σου εχει καποια ροη αερα οποτε να ανανεωνεται μεσα στο κουτι ο αερας και να μην μενει στασιμος. Επισης η θερμοκρασια μπορει να ειναι λανθασμενη εφοσον λες οτι μπορεις να κρατας την ψυκτρα χωρις καποιο ιδιεταιρο προβλημα. Αν σου ειναι ευκολο κωλησε ενα σενσορα σε καποιο χαμηλο μερος της ψυκτρας για να δεις τουλαχιστον τι temp παιζει στην ψυκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 2, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 Δυστυχώς δεν έχω θερμόμετρο ακόμα ρε γμτ, το κουτί το έχω ανοικτό οπότε δεν νομίζω να εγκλωβίζει θερμό αέρα ..( δεν είμαι και σίγουρος). Κοίτα να δεις όμως άλλο κουφό.... Σκέφτηκα μην τυχόν, πέρα από σωστές η όχι θερμοκρασίες, ζορίζεται υπερβολικά ο mem-controller και έκανα το εξής: κατέβασα multi στο 9 και έδωσα fsb 274 με την ίδια τάση στη cpu. Οι μνήμες με διαιρέτη στα 184 (νομίζω) που εντέλει έτρεχαν στα 500 λόγω fsb, δηλαδή 274χ9=2466. Τρέχω λοιπόν ένα S&Μ short και κοίτα στο screen τι temps μου έδειχνε ΚΑΙ ΟΜΩΣ το ολοκλήρωσε:103: :103: :103: Cpu:59 Core1:68 Core2:61 Τι να πω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
varelasj Οκτώβριος 2, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 E τοτε απλα περιμενε λιγακι μεχρι να σιγουρευτεις τι ακριβως παιζει και μετα ocareis αν και λιγο δυσκολο να ειναι οσο λεει αν και θα το δεις στην πορεια αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Οκτώβριος 2, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2006 Thanx varelasj! Είδωμεν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.