Jump to content

Σύγκριση P4 Northwood 3,2 και Athlon 3800+ Venice

Green Dragon

Recommended Posts

Παίδες καλημέρα!

Μου βρέθηκε μια φάση να κάνω σκάντζα με ένα παιδί, να δώσω τον P4 Northwood 3,2 + mobo και να πάρω έναν Athlon 64 3800+ venice και mobo 939.

Τί λέτε αξίζει; Τι διαφορές θα δώ σε επιδόσεις, θερμοκρασίες, παιχνίδια, εφαρμογές γραφείου και επεξεργασία video?

Βασικά δεν μιλήσαμε για επιπλέον χρήματα, αλλά αν μου ζητήσει κάτι, μεχρί τι θα άξιζε να δώσω το πολύ.

Ευχαριστώ πολύ!

O Northwood που έχεις δεν έχει προβλήματα θερμοκρασίας.

Στις εφαρμογές γραφείου που λες δεν έχουν σημασία τα GHz. Όλα τα τσιπάκια αρκούν.

Στα παιχνίδια προηγούνται oi Athlon, στο encoding προηγούνται οι pentium. Επειδή όμως δεν μιλάμε για Athlon 3200+ αλλά για 3800+ ο Athlon θα προηγείται πολύ στα παιχνίδια και λίγο στο video. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι γρηγορότερος από τον P4 στα 3200.

ο 3800+ Venice ειναι μονοπύρηνος.

Σε καθε περίπτωση ο 3800+ ειναι 1+ ταξεις πιο γρήγορος από τον 3,2NW. για χρήματα με τις σημερινές τιμές το πολύ κανα 30Ε.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Πήρα μια ιδέα που χρειαζόμουνα.

Thanks Panoc

Αρκετά καλύτερος ο ATHLON64.

Σύγκρινα το P4 3.0C @ 3.45 που έχω σε desktop με ένα laptop με Athlon64 3400+ με εφαρμογές που δε δουλεύουν πολύ το δίσκο (γιατί στο laptop είναι σαφώς πολύ πιο αργός), το αποτέλεσμα ήταν οτι ο 3400+ του έριχνε πολύ έως πάρα πολύ. Επιπλέον θα έχεις 64bit και αν βάλεις και 64bit λειτουργικό θα κερδίζεις πολύ περισσότερο (δε ξέρω για Win64bit αλλα με το Gentoo βλέπεις μεγάλη διαφορά).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.