Jump to content

ΦΘΗΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ HELP!!!

Magnus

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή τον τελευτέο καιρό οι εταιρίες έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν με 2-πυρηνους 4-πυρηνους και δεν συμαζεύεται και επειδή δεν με πολυενδιαφέρει η απόλυτη επίδοση σκέφτομαι για μια αναβάθμιση η οποία μου φαίνεται δυνατή και πάμφθηνη.Αυτή την στιγμή έχω Ρ4 2,4Gh (Northwood, αρχαίος λέμε) 1 Gb ram και πρίν κάνα εξάμηνο είχα πάρει μια sapphire radeon X800 GTO 256MB.Σκέφτομαι να πάρω αυτήν την μητρική δηλαδή δεν αλλάζω ούτε την vga, ας μείνω με AGP, και να πετάξω και αυτόν τον επεξεργαστή (με το ζόρι βρίσκεις πια σε socket 939) και τίποτα αλλο.Τα λεφτα

είναι λιγότερο απο 300 ευρώ.Τονίζω πως σε κάνα τετράμηνο φεύγω στρατό οπότε δεν θα θελα να πάρω ούτε καινούργιας γενιάς CPU ούτε VGA ούτε άλλη ram και καλή-ακριβη μητρική κτλ και να μου φύγει κάνα χιλιάρικο γιατί δεν θα το χαρώ.Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν θα δώ σημαντική διαφορά.Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ασχοληθώ πολύ με video editing και θα ήθελα

να παίξω και κανένα καλό παιχνιδάκι (σκεφτείτε πως με αυτόν που έχω τώρα μπορώ να παίξω ικανοποητικότατα το FEAR με τα settings στο medium).Ποια είναι η γνώμη σας συνολικά, θα υπάρξει συμαντική διαφορά με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή;

καλη σκεψη, αλλα πολλα τα λεφτα για cpu

Αξιζει για 4 μηνες μονο?

Αν εχεις αυτην την ΑGP sapphire X800 GTO 256MB, φλασαρε την σε XL να κερδισεις σημαντικα σε επιδοσεις στα games.

post-11-1442174472,4812_thumb.jpg

Ξέρω πως και με μια κατοσταρα αν είμαι τυχερός μπορει να βρώ ενα απλο AMD 3800 αλλα λέω να δοκιμάσω τις χαρές ενός dual core.Παρεπιπτόντος ενας opteron είναι καλύτερος απο έναν athlon?

Σχετικά με την κάρτα που λές, αυτή την κάρτα έχω αλλα ηξερα πως μόνο η gto2 μπορουσε να αναβαθμιστεί.Η μετατροπή σε XL είναι εφικτή με την gto.Έχεις κάποιο link ή τίποτα οδηγίες για να με βοηθήσεις?

Ξέρω πως και με μια κατοσταρα αν είμαι τυχερός μπορει να βρώ ενα απλο AMD 3800 αλλα λέω να δοκιμάσω τις χαρές ενός dual core.Παρεπιπτόντος ενας opteron είναι καλύτερος απο έναν athlon?

Σχετικά με την κάρτα που λές, αυτή την κάρτα έχω αλλα ηξερα πως μόνο η gto2 μπορουσε να αναβαθμιστεί.Η μετατροπή σε XL είναι εφικτή με την gto.Έχεις κάποιο link ή τίποτα οδηγίες για να με βοηθήσεις?

o οpteron σε σχεση με εναν Χ2 1ΜΒ , θα ειναι καλυτερος μονο στο o/c

αυτα για την gto2 ηταν για το pcie

στο agp ειναι διαφορετικες οι καρτες

αυτες οι Sapphire με τα F ξεκλειδωνουν, (πατας και Shift για να τα εμφανισει)

Εγω περιμενα 1 μηνα να την βρω να την αγορασω.

attachment.php?attachmentid=2392&d=1146691794

γραψε αυτο το cd, μπουταρε και απλα επελεξε bios με 12 (original) ή 16 pipelines (ξεκλειδωμενο)

το o/c-ed μην το βαλεις

http://www.xmission.com/~theholmboy/FlashCDX800GTOAGPR430.zip

Θα σου ελεγα φιλε μου να αγορασεις ενα Α8V Deluxe(περιπου στα 70 euro)και να μην πας σε nforce3,το οποιο δεν ειναι και το καλυτερο chipset που εχει βγαλει η nvidia.

H αληθεια ειναι πως το Κ8Τ800 ηταν πολυ σταθερο.

Ενω το NF3 ειχε παραξενιες, σε μερικες μητρικες δεν δουλευαν τα 2 εξτρα sata οταν ανεβαζες το HTT κλπ

Κι εγω την Asus Α8V ειχα και ημουν πολυ ευχαριστημενος.

Ομως αν χρειαστει πολυ μεγαλο ΗΤΤ για να ανεβασει τον Opteron , ισως εχει προβληματα.

Τελικα ισως ακομα καλυτερα θα ηταν να παρει εκεινη την Asrock dual που ειχε και AGP & PCIe

http://www.mgmanager.gr/view.asp?ID=8210

Πρώτα πόλλα φίλε sakattack σχετικά με την κάρτα όλα οκ.Αν δοκιμάσω

να ανεβάσω λίγο τα ρολόγια με το ati tool λες να πειράζει μετα απο αυτό

το φλασάρισμα?

Σχετικά με την μητρική asrock πιστεύεις οτι θα είναι

αξιόπιστη αυτή η μητρική.Τόσο χαμηλή τιμή και AGP και PCIx μου

φαίνεται κάπως.Γενικά η asrock βλέπω οτι βγάζει φτηνές μητρικές είναι

όμως καλές?Το συγκεκριμένο chipset που φοράει τι λέει?

Α και μια τελευτέα προσθήκη.Βρίσκω τον Χ2 4200 στα 190 ευρώ αλλα

δυστυχώς όχι και τον 4400 που έχει 1ΜΒ cache.Ti λέτε?Πόσο παραπάνω

δινει το 1ΜΒ?Αξίζει ο 4200?

Εναλλακτικά μήπως να σκεφτώ γι κάποιον D945 που είναι στα 180 ευρώ?

ξεκλειδωσες την καρτα? ειδες τη διαφορα?

εγω o/c σε vga δεν κανω, μονο κανα τεστ να δω ποσο παει.

δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις να την ανεβασεις και μετα βλεπεις αν αξιζει τον κοπο.

σχετικα με την asrock πιστευω οτι αξιζει τον κοπο. Εγω δεν την δοκιμασα μονο γιατι εχει 3 sata και οχι firewire (αν και αυτο το βαζεις με μια καρτουλα 10Ε).

Αν σου φτανουν τα 3 sata χτυπα τη.

Αλλα και να μη σου φτανουν, καλυτερα να παρεις sata controller παρα ακριβοτερη μητρικη.

Το 1ΜΒ δεν αξιζει αν η διαφορα ειναι μεγαλη, μονο αν ειναι λιγα τα Ε.

Απο τα 190 για 4200+ στα 220 για τον 165, μαλλον θα πηγαινα στον 165 λογω του o/c. Αν τον βρεις ομως, δεν εχει στοκ.

Επισης καλο θα ηταν να σου επιβεβαιωσει καποιος που την ειχε, ποσο ΗΤΤ ανεβαζε απροβληματιστα.

Κανε και κανα search σε παλιοτερα thread.

YΓ Intel PentiumD oυτε για αστειο.

τζαμπα θα πανε τα λεφτα στην cpu, τζαμπα και στη μητρικη (775 με AGP και DDR, ουτε συμβατοτητα με Conroe...)

ουτε για αστειο μην το λες

Originally Posted by sakattack

ξεκλειδωσες την καρτα? ειδες τη διαφορα?

εγω o/c σε vga δεν κανω, μονο κανα τεστ να δω ποσο παει.

δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις να την ανεβασεις και μετα βλεπεις αν αξιζει τον κοπο.

Ναι την ξεκλείδωσα όλα οκ.Ετρεξα και το 3DMark 03 και 05 και πράγματι είχε

διαφορά σε σχέση με πρίν.Επίσης ανέβασα και λίγο τις συχνότητες και είχε διαφορά.Λές να αξίζει να πάρω μια ψυκτρα (δεν είναι ακριβες, εως 20Ε εχουν)

Απλά ρωτάω μήπως το φλασάρισμα μαζί με τιο ανέβασμα στις συχνότητες ζορίσουν πολύ την κάρτα

Σε σχέση τώρα με τον επεξεργαστή επειδή δεν ασχολούμε φανατικά (τουλάχιστον το επόμενο διάστημα) με τοo/c πιστεύεις να πάρω τον athlon άν είναι να τον αφήσω ως εχει.Δηλαδή και τον 165 να πάρω δεν νομίζω να τον πειράξω.

τον 165 ξεχνα τον αν δεν κανεις o/c

Με 1800ΜΗζ δεν λεει τιποτα. Ολο το νοημα ηταν οτι θα πηγαινε πανω απο 2500.

Καλυτερη αγορα ο 4200+ αν δεν τους ανεβαζεις.

η Χ800 αυτη, ειναι ολοιδια με την AGP XL, οποτε η ψυκτρα αντεχει τα 16p

για το o/c εγγυησεις δεν υπαρχουν

Ευχαριστω για τις απαντήσεις και μια τελευτεα σκέψη.

Να πάρω ενα Ε6300 που είναι στα ίδια λεφτα με τον 4200+ ,

αυτήν την μητρική και να δώσω και μια κατοστάρα να πάρω 1 Gb DDR2.

Θα δώσω΄κάτι παραπάνω σε σχέση με πρίν για την ram αλλα θα είναι

πιο "σύγχρονη" αναβάθμιση

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.