Jump to content

Eizo S1910 VS S1931

beisnikos_spi

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Είμαι σε φάση αγοράς νέας οθόνης και έχω καταλήξει στον κατασκευαστή της Eizo. Μετά από αρκετό ψάξιμο στο internet είμαι ανάμεσα στην S1910 και την S1931.

Την S1910 την έχω δουλέψει και μπορώ να πω ότι η οθόνη είναι μακράν η καλύτερη TFT που έχω δει. Για την S1931 δεν μπορώ να έχω γνώμη αλλα από μια σύντομη ματια στο site της Eizo, νομίζω ότι πρόκειται για τις ίδιες οθόνες (δεν το λέω με σιγουριά αυτό).

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο skroutz η τιμή της S1910 κυμαίνεται από 555.90 euro έως 719.36 (έλεος :119: ). Η τιμή της S1931 (που υποτίθεται πως είναι νεότερο μοντέλο) κυμαίνεται από 489.90 έως 498.61 euro.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό?

Τελικά ποια από τις 2 συμφέρει να αγοράσω?

Overdrive ειναι μια τεχνικη που κανει πιο γρηγορη την αποκριση των πιξελ και εχει σκοπο να εξαλειψει το φαινομενο ghosting στην κινουμενη εικονα.Τωρα δεν ξερω τι πανελ εχει η συγκεκριμενη οθονη.Παντως αν προκειται για ΤΝ πανελ τοτε ειναι πολλα τα χρηματα που ζηταει,κατα τη γνωμη μου.

H 1910 που εχεις δει ειχε pva + overdrive

γενικα tn πολυ γρηγορη αποκριση και με overdrive η eizo λεει πως εχει

την απιστευτη αποκριση των 2ms, παντως οι tn δεν εχουν τοσο ζωντανα χρωματα αλλα ειναι ιδανικες για παιχνιδια με γρηγορες κινησεις π.χ.

quake deathmatch

pva γενικα μετρια αποκριση 20ms και με overdrive 16 αλλα πολυ ζωντανα

χρωματα

απο την αλλη πολλοι δεν βλεπουν ghosting σε παλιες pva οθονες των 25ms

προσωπικα πιστευω οτι η χρυση τομη ειναι pva+overdrive

Αν η 1931 εχει PVA με overdrive πας γι'αυτην χωρις δευτερη σκεψη.Μιλαμε για "αφροκρεμα της τεχνολογιας",φοβερες επιδοσεις,εξ'ου και η τιμη.

edit:Η ακριβη τιμη σε σχεση με αλλες οθονες με πχ ΤΝ πανελ.

Είμαι κάτοχος μιας 1910S και πραγματικά η απεικόνιση των χρωμάτων, είναι εκπληκτική.Τωρα αναφορικά με την οθόνη που λες,απο τα στοιχεία που διάβασα,είναι όντως παρα πολύ καλή.Είναι ουσιαστικά ίδια με την δικιά,μου με την μόνη διαφορά ότι έχει τον μισό χρόνο απόκρισης.Εάν υπολογίσω ότι η δικιά μου με 16ms σπάνια εως καθόλου δεν κάνει ghosting,τότε αυτή θα πρέπει να είναι απλά ''τέλεια''.

Πάντως η τιμή είναι άκρως δελεαστική,για'μένα αγορασέ την.

Πολλές φορες τέτοια περιστάτικά εμφανίζονται ακόμα και σε ίδια προϊοντα διαφορετικών παρτίδων. Το μαγαζί πουλάει με βάση το κόστος αγορας + εξοδα λειτουργειας + κερδος. Αν οι νέες οθόνες αγοράστηκαν φθηνότερα απο τις παλιές αναγκαστικά θα τις πουλήσει φθηνότερα(δεν τον παιρνει αλλιως λογω ανταγωνισμού).

Το overdrive ενδοχομένως να ενοχλήσει κάποιον που τον ενδιαφέρει υψηλή πιστότητα σε θεάσεις ταινιών. Το PVA σκέτο, σε photos και movies έχει εκπληκτική πιστότητα, ομοιομορφία και "βάθος" χρωμάτων. Ωστόσο, είναι ακατάλληλο για FPS games. Οπότε το overdrive είναι ίσως η χρυσή τομή.

P.S. Η 17άρα L568 που έχω, και είχα χρησοπληρώσει, και την προσέχω σαν τα μάτια μου, μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας, έχει εμφανίσει φωτεινές-σκοτεινές περιοχές κατακόρυφα και κάθετα, που φαίνονται σε μονόχρωμο φόντο. Απαράδεκτο πιστεύω για μια τόσο ακριβή οθόνη. Μόλις ευκαιρίσω θα την πάω για επισκευή.

Αλήθεια, το service της EIZO τι λέει; Θα είναι προσεκτικοί, ή θα μου την επιστρέψουν χειρότερη από πριν λέτε; Μιλάμε η οθόνη δεν έχει ούτε γρατσουνίτσα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.