Jump to content

Opteron 170 OC και αναζήτηση ψύχτρας...

backgroundman

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω έναν opteron170 και για να φτάσει τα 2.6 έπρεπε να ανεβάσω 1.55 τη τάση του με αποτέλεσμα να έχω 55-58oC με τη stock ψύχτρα.

Αν μπορείτε να μου προτείνεται κάποια καλή ψύχτρα για να μπορέσω να ρίξω τη θερμοκρασία του κάτω απο 45oC

Σκέφτομαι την XP-90C με έναν 90mm Enermax που έχω...

Ευχαριστώ πολύ.

Aρχικα θα μπορουσες να δοκιμασεις την default με ενα ποιο δυνατο ανεμιστηρα γιατι δεν ειναι καθολου κακη ψυκτρα,κατα τα αλλα η XP-90C ειναι μια χαρα.......

Βασικά η stock ψυχτρα έχει τον ανεμιστήρα κάπως σαν ενσωματομένο. Λες να βάλω κανενα ανεμιστήρα απο πάνω ???

Βασικά η stock ψυχτρα έχει τον ανεμιστήρα κάπως σαν ενσωματομένο. Λες να βάλω κανενα ανεμιστήρα απο πάνω ???

Αν θυμάμαι καλά τον ξεβιδώνεις κ μετά βιδώνεις κάποιον καλύτερο

Για opty (δει 170) τα 2.6 (stock FX60) θα πρέπει να τα είχε με το πολύ 1.4 τάση. Ο δικός μου μέχρι τα 2.9 πάει με 1.35.. Η είσαι Παρα πολύ άτυχος, ή ξαναψάξτο....

Οσο για ψύχτρα και θερμοκρασίες να κοιτάς τις μετρήσεις από τα "thermistor" του πυρήνα (από Coretemp, A64 Info....). Εμένα στα 2.8 με 1.36V στο long του snm 60αρίζει, ενώ το smart guardian λέει 45..... με SI-120.

Τι stepping εχει ???

Δεν 3αριζουν ετσι απλα οι opteron . Καποια συγκεκριμενα stepping ανεβαιναν καλα με αερα , και καποια αλλα με μονοβαθμια .

Ναι προφανώς:)

Αλλα δεν έχω δει/ακούσει opteron να θέλει 1.55 για να είναι stable στα 2.6. Αυτό εννοούσα:) Σίγουρα θα είσαι με λιγότερο!

Καλησπέρα,

χθες που το κοίταζα λίγο έφτασα στα 2450 με default Vcore και έτρεξε διπλό prime (small ffts) για καμια ώρα χωρίς λάθη. Είχα βάλει HTT x4 και τις μνήμες κάτω απο 200ΜΗz. Όταν το έβαλα 250 με HTT x4 και τις μνήμες στα 208 με default Vcore μου έσκαγε στο prime μετα απο κανα 5λεπτο...

Το πρώτο OC που έκανα, το έκανα λίγο πρόχειρα και μπορεί να έσκαγε απο τις μνήμες. Θα το πάω πιο σιγά τώρα για να δώ τι γίνεται...

@Stelaras : Το stepping απ'ότι θυμάμαι είναι CCBWE 0534SPMW (δεν ειμαι σπίτι για να το δω) και στο xtremesystems.org το κατατάσει στο AVOID if you want to hit 2.8ghz+ . Είναι αυτός που πήρα απο το Σπύρο, αν μπορείς να τον ρωτήσεις μεχρι που τον είχε φτάσει και με τι ψύξη....

• 4 months later...

Καλησπέρα,

η αναζήτηση μιας καλής ψύχτρα ξεκινά πάλι. Κοίταζα την Zalman 9700 και απ'ότι είδα είναι αρκετά καλή. Το μόνο "πρόβλημα" που έχει είναι οτι δε μπορείς να βάλεις δικό σου ανεμηστήρα, και αυτό θα το ήθελα.

Ακούω λοιπόν γνώμες και προτάσεις...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.