Jump to content

Ο σημερινός 16άρης

totally_wired

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από grigas

Tσου...Αυτή ήταν η διαφορά του 486SX από τον 486(DX) ο οποίος βγήκε για να χτυπήσει τον 386-40 της AMD....Ο 386SX ήταν εσωτερικά 32bit (μπορούσε να δουλέψει windows 2.0 386) αλλά αν θυμάμαι καλά επικοινωνούσε με την μνήμη στα 16bit. Σαν αντιστοιχία φανταστείτε έναν Sempron σε socket για Α64....

εχεις δικιο! μπερδεψα τους 486 με τους 386!

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 00:32]

Ο Τσουρινάκης σταμάτησε να ασχολείται με τον χώρο? Ακόμη στο PC MASTER είναι?

lol

Εγώ τον θυμάμαι συντάκτη στο Heavy Metal / Metal Hammer! (Αρχές '90)

Αχχχ.... με πήγατε τόσο πίσω....

αντικείμενα πόθου τότε:

1. το scanner της genius (handheld) !!

2. H adlib

3.το MS flight simulator 2 (4 5,25 δισκέτες - 360Κ)

και φυσικά τον σκλήρό μου seagate σε 5,25 tray 20 MB που μέχρι που τον πέταξα (βλακωδώς) δούλευε άψογα με τα μαμίσια 61.440 Βytes bad sectors....

Αυτουνού του Τσουρινάκη που έγραφε στο Metal Hammer ο αδερφός του ήταν-είναι (πιθανότατα)- βιολόγος και τον είχα καθηγητή στην τρίτη λυκείου.Πολύ καλό άτομο.Θυμάμαι όταν έδωσα πανελλήνιες τον πήρα γιατί ήταν και διορθωτής και του είπα τι έγραψα.Η απάντησή του ήταν ...έχεις γράψει κοντά στο 19 αλλά σύμφωνα με τις επίσημες διορθώσεις δεν μπορώ να σου βάλω πάνω από 16 .τελικά πήρα 15,5...

ΑΣΧΕΤΟ αλλά τον θυμήθηκα

θυμαμε που επεζα rick dangerous σε ενα amstrad cpc 6128 και ακουγα κατι τελη 80'ς - αρχες 90'ς απο το ραδιο. παλιες εποχες εφυγαν και δε γυριζουν πισω

εκεινη την εποχη ενας φιλος μου ειχε ενα συστημα που δε θυμαμε ακριβως τι ηταν. παντως θυμαμε οτι αντι για δισκετα επερνε κασσετα και μεχρι να φωρτωση απο το κασετοφωνο το πακ μαν πιγαιναμε τρωγαμε και γυριζαμε να παιξουμε.

σημερα βεβαια οταν περιγραφεις σε καποιο νεο παιδι αυτο το περιστατικο θα σε ρωτησει "τι ειναι κασετα". οποτε αστο

βασικα ενα συστημα που περιεγραψε ενα παιδι παραπανω μου εκανε το μυαλο να παει λιγο πισω στο χρονο. και εστω και για λιγα δευτερολεπτα μου φανηκε πολυ καινουργιο

87' amstrad cpc 6128 πρασινη οθονη

90' amstrad cpc 6128 εγχρωμη οθονη

91' πρωτο πισι μαρκας Huyndai μη με ρωτατε λεπτομεριες. ποτε δεν εμαθα τι ειχε μεσα. βοοτ dos απο δισκετα 5 1/4. και παιχνιδια σε πορτοκαλι οθονι ενωειται. χωρις ηχο.χωρις μουσε

93' ιντελ 386 με ηχο και win 3.1 και μουσε 200Μβ σκληρο δισκο

97' πεντιουμ 233 μμχ 32 Μβ μνημη, 4Μβ καρτα γραφικων, 2gb σκληρο win95.....

τα επομενα τα εχουν προλαβει ολοι εδω μεσα

Αρχική απάντηση από stamatas

εκεινη την εποχη ενας φιλος μου ειχε ενα συστημα που δε θυμαμε ακριβως τι ηταν. παντως θυμαμε οτι αντι για δισκετα επερνε κασσετα και μεχρι να φωρτωση απο το κασετοφωνο το πακ μαν πιγαιναμε τρωγαμε και γυριζαμε να παιξουμε.

νομιζω για spectrum λες. το ειχε ενας φιλος. ακομα και τοτε το κοροιδευαμε αυτοι που ειχαμε amstrad οτι ηταν καφετιερα :p

Αρχική απάντηση από esdee

νομιζω για spectrum λες. το ειχε ενας φιλος. ακομα και τοτε το κοροιδευαμε αυτοι που ειχαμε amstrad οτι ηταν καφετιερα :p

το spectrum ειναι αυτο με μια οθόνη που άλλαζε χρώματα με ενα μεγάλο πληκτρολόγιο που έπερνε μαγνητοτακασσέτες ? . ,

γυρω στο 84-90 θυμάμαι ενα τέτοιο μολις γεννήθηκα, ,

Ναι ο Spectrum άλλαζε χρώματα (από τα συνολικά 4 τα οποία είχε) κατά τη διαδικασία του φορτώματος...Το κασετόφωνο εκείνη την ώρα έκανε κάτι ήχους σαν αυτούς που κάνει ένα Pstn modem την ώρα του handshake. Εκείνη την εποχή υπήρχαν και ειδικά data κασετοφωνάκια για πιο αξιόπιστα φορτώματα....Το Interface I για αντιγραφές παιχνιδιών κασέτας το θυμάστε???? Σας πήγα πολύ πίσω...χεχεχε...

εγω θυμαμε για να αντιγραψω δισκετες για τον amstrad (χωρις σκληρο) επρεπε να εχω το ειδικο προγραμα το οποιο φωρτονε τη δισκετα στη μνημη λιγο λιγο (128 Κβ ειχε μνημη) και την αλαζες μεσα εξω με την αδεια μεχρι να γραφτει ολοκληρη.

και δυστυχως ηταν ο μονος τροπος γιατι οπως ειπα δεν υπηρχε σκληρος

στον αμστραδ θυμαμε το θρυλικο Ready> που ειχε οταν ξεκιναγε. αργοτερα οταν τον ειχα παροπλησμενο στο παταρι βρικα εμουλατορ για να θυμαμε εκεινες τις εποχες. και ετρεχα τον αμστραδ στον 233 πεντιουμ που ειχα καποτε.

Αρχική απάντηση από LordOfRings [Σήμερα, στις 13:50]

εγω ξεκίνησα να χειρίζομαι ενα Pc με 20Μhz και 256kb Ram

παλιες καλές εποχες .

τα ποιο παλια τα spectrum ,amstrad απλα τα εχει δει οταν ήμουν μικρος ...

Για να φρεσκάρεις την μνήμη σου...

post-745-1416071612,7846_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.