Jump to content

PC δεν εκκινεί..

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω έναν AMD ATHLON 64 3000+ σε ένα M/B ASUS K8S-MX. Ξαφνικά, χθές, δεν είχα σήμα στην οθόνη. Ανοίγω το PC και το λαμπάκι της οθόνης αναβοσβήνει. Το PC δούλευε με AGP κάρτα οθόνης που είχα βάλει και την οποία δοκίμασα να αλλάξω (3 διαφορετικές AGP δοκίμασα) αλλά τίποτα. Δοκίμασα και δύο PCI VGA που βρήκα, αλλά και πάλι τίποτα. Τέλος, δοκίμασα να δουλέψω με την on board του motherboard αλλά και πάλι τα ίδια. Καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει και κάποια λύση ίσως;

ΟΤ

1 thread αρκεί. Μην κάνεις πολλά για το ίδιο θέμα.

ΟΤ

BIOS reset για αρχή...

Έκανες καμιά αλλαγή μέσα στο PC που μπορεί να κούνησε καλώδια/μνήμες....κ.τ.λ.?

Αυτές οι διαδιχικές αλλαγές στις κάρτες γραφικών μπορεί και να 'χουν κουνήσει κάτι.

Την έχω δοκιμάσει την οθόνη σε άλλους δύο υπολογιστές και δουλεύει κανονικά.

Εφόσον δεν έχω σήμα στην οθόνη, πως θα κάνω reset στο BIOS αφού πρέπει να κάνω εκκίνηση με δισκέτα και να δώσω εντολές?

Η καλύτερη λύση είναι να βρείς κάποιον φίλο και να δοκιμάσεις εξαρτήματα.Πιθανόν να φταίει η μητρική,αλλά δεν αποκλείονται τα υπόλοιπα.Δοκίμασε με μια μόνο μνήμη και τίποτα άλλο(χωρίς σκληρούς,cd/dvd,pci κάρτες,κτλ)..

Άλλαξα και τροφοδοτικό. Ολοκαίνουριο και δοκιμασμένο σε άλλο υπολογιστή, να δουλεύει κανονικά. Με το καινούριο ακόμα χειρότερα. Τουλάχιστον με το παλιό του, ξακίναγαν τα drives (HDD, DVD), ανεμιστηράκι CPU κ.τ.λ. και άναβε το λαμπάκι του σκληρού στο CASE. Με το καινούριο δεν ξεκινάει τίποτα.

Άλλαξα και τροφοδοτικό. Ολοκαίνουριο και δοκιμασμένο σε άλλο υπολογιστή, να δουλεύει κανονικά. Με το καινούριο ακόμα χειρότερα. Τουλάχιστον με το παλιό του, ξακίναγαν τα drives (HDD, DVD), ανεμιστηράκι CPU κ.τ.λ. και άναβε το λαμπάκι του σκληρού στο CASE. Με το καινούριο δεν ξεκινάει τίποτα.

Αν ειναι ετσι,χαιρετα την μητρικη σου.....:088: :088: :099: :099:

Ok... υπάρχει διαδικασία.... Αφαιρεσε τα όλα πλήν κάρτας γραφικών και μνήμες και δοκίμασε....... Αν δεν ξεκινήσεις δοκίμασε να βγάλεις τις μνήμες ώστε να μπεί σε error mode ή μητρική ( μήπως έχει μπλοκάρει ) ... Αν δεν ακούσεις τα beep που δείχνουν λάθος πολύ πιθανόν να έχει πρόβληαμ η μητρική.. Αν δεν δεις φως , η τελευταία λύση είναι να την βγάλεις τελείως παο το κουτί , και να την ξεκινήσεις με τα βασικά ( να την έχεις ακουμπήσει σε χαρτι /μονωτικο πρωτα) για να αποκλείσεις ότι κάπου κάνει βραχυκύκλωμα με το κουτι... Αν και έτσι δεν ξεκινήσει μάλλο τα έπαιξε η μητρικη...

Είχες καμμία αυξομείωση τάσης ή έχεις μεγάλο πολύμπριζο που είναι όλα τα περιφερειακα πάνω?Δοκίμασε να αλλάξεις και μπρίζα μήπως έχεις πρόβληαμ στην ποιότητα του ρεύματος...

Τα έκανα όλα αυτά που μου λέτε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλλον έχει πρόβλημα η μητρική.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις!

• 2 weeks later...

Ειχα το ιδιο προβλημα και εγω με υπολογιστη φιλης,τελικα ηταν καμενα τα 5v του τροφοδοτικου και οχι τα 12v και δεν εβλεπε τις μνημες.Βεβαια ειπες οτι αλλαξες τροφοδοτικο αρα μαλλον η mobo ειναι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.