Jump to content

ecc ναι η' οχι και γιατι?

gijo

Recommended Posts

καλησπερα σε ολουσ .εχω μια απορια ελπιθζω ευκολη στην απαντηση τησ τι ειναι το ecc στισ μνημεσ και σε τι επιρεαζει?θελω να παρω καινουριεσ μνημεσ εχετε να μου προτηνετε κατι στα 512 η' 1g στα 400ΜΗz?

Με λιγα λόγια, οι ECC μνήμες έχουν πάνω τους "controller" που ελέγχει ανά πάσα στιγμή την ποιότητα των δεδομένων που "περνάνε" από αυτήν, και όπου χρειάζεται επεμβαίνουν και διορθώνουν. Χρησιμοποιούνται σε server (κυρίως data server). Είναι πολύ πιο ακριβές από τις απλές (που έχουμε όλοι μας) αλλά και πιο αργές (πχ δεν κάνουν για gamerPC).

Για περισσότερες πληροφορίες παρακάτω.

http://en.wikipedia.org/wiki/Error-correcting_code

Είναι πολύ πιο ακριβές από τις απλές (που έχουμε όλοι μας) αλλά και πιο αργές (πχ δεν κάνουν για gamerPC).

Επειδή τυχαίνει οι μνήμες μου να είναι ecc θα 'θελα να πώ οτι σίγουρα δεν είναι πιο αργές,αλλά έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τις μη ecc.Επίσης είναι πιο ακριβές,αλλά όχι και τραγικά..

• 3 weeks later...

ECC - Error Correction Code

Γενικά αυτές οι μνήμες μεταδίδουν επιπλέον πληροφορίες. Είναι πιο ανθεκτικές σε σφάλματα. Δεν θα σχολιάσω πως γίνεται αυτό εκτός και ανσε ενδιαφέρει περισσότερο ... απλά θα τονίσω ότι ακόμα και αν μελλοντικά πάθει κάτι μια και μόνο περιοχή της μνήμης ... με το ECC δεν έχεις πρόβλημα. Η μνήμη με ECC δύναται να διορθώσει ένα και μόνο λάθος όταν αυτό συμβεί.

Προτιμάται σε server λόγω αξιοπιστίας αλλά και σε μεγάλου μεγέθους μνήμες γιατί όσο αυξάνει το μέγεθος αυξάνει και η πιθανότητα ένα μικρό τμήμα με το πέρασμα του χρόνου να καταστεί ελαττωματικό. Επιπτώσεις σε ταχύτητα δεν έχουν... ίσα ίσα που με το ECC ίσως να μπορέσεις να pushάρεις και λίγο τις ταχύτητες. Απλά πάρα πολλές μητρικές δεν υποστηρίζουν την extra λειτουργία αυτών των μνημών και αυτές είναι και λίγο πιο τσιμπημένες σε τιμή απο τις απλές non-ECC.

Τα συμπεράσματα δικά σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.