Jump to content

air cleaner

17n

Recommended Posts

???Βγάζει αέρα απο το pc???ΚΑθαρό και καλά?Έχεις δει κάτι να βάζει μέσα αέρα που το θέλω?

PER.700465_2.jpg

Η λέει μπουρδες πως βγάζει όζον ή θέλουν να μας σκοτώσουν σιγά σιγά...

Το όζον (Ο3) είναι ένα άχρωμο αέριο που βρίσκεται στα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας. Εντοπίζεται περίπου στα 32 έως 48 χιλιόμετρα πάνω από τη γη όπου δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα.

Το όζον εμποδίζει μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου να φτάσει στη γη. Η ηλιακή υπεριώδης ακτινοβολία είναι αιτία καρκίνων του δέρματος.

Όταν το όζον βρίσκεται στα πάνω στρώματα της ατμόσφαιρας έχει σημαντικό προστατευτικό ρόλο για τον άνθρωπο. Όταν όμως σχηματίζεται κοντά στην επιφάνεια της γης, τότε έχει αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία των ανθρώπων.

Η είσοδος του όζοντος στους πνεύμονες διαμέσου της εισπνοής προκαλεί συμπτώματα. Το όζον αντιδρά και ερεθίζει τον πνευμονικό ιστό.

Σε ασθενείς με άσθμα, τα ψηλά επίπεδα όζοντος επιδεινώνουν τη νόσο. Έχουν περισσότερες κρίσεις άσθματος, μεγαλύτερη δυσκολία για να αναπνεύσουν και αυξημένες ανάγκες σε φάρμακα.

Το όζον σχηματίζεται από χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν μεταξύ υδρογονανθράκων, οξειδίου του αζώτου, πτητικών οργανικών ενώσεων και ηλιακού φωτός κατά τις καλοκαιρινές μέρες. Το οξείδιο του αζώτου προέρχεται από τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Η αύξηση του νοσηρού όζοντος κοντά στην επιφάνεια της γης, οφείλεται στην αυξανόμενη περιβαλλοντική ρύπανση. Τα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, οι βιομηχανίες με τα εργοστάσια τους, οι χημικές ουσίες όπως οι διαλύτες που απελευθερώνονται στο περιβάλλον, τα βενζινάδικα, οι χωματερές και οι αγροτικές δραστηριότητες, είναι πηγές βλαβερών ουσιών που αντιδρούν με το ηλιακό φως και παράγουν όζον.

Τα σημεία και συμπτώματα που προκαλεί το όζον είναι τα ακόλουθα:

1. Φλεγμονή, ερεθισμό στα μάτια

2. Πονοκέφαλους

3. Αίσθημα ξηρότητας στο λαιμό

4. Βήχα

5. Δυσκολία βαθιάς αναπνοής

6. Αυξημένες ανάγκες σε φάρμακα για το άσθμα

Πηγή τttp://www.medlook.net

και αυτος ο γιατρος στο τελεαστυ που μπινελικονει κιολας γιατι λεει να πινουμε νερο με οζον????

την δουλεια που θες την κανει μονος του ενας ανεμιστηρας με φιλτρο

Το ψυγείο της υδρόψυξης μου είναι στο ταβάνι του case μου και κάτι τέτοιο όπως το βλέπω,τοποθετώντας το στο φατνίο 5,25'' βάζοντας φρέσκο αέρα κατευθείαν στον ανεμιστήρα του ψυγειου θα ήταν χάρμα..

ρωτησα εναν χημεικο και μου ειπε οτι το οζον εχει την ιδιοτητα να καθαριζει τον αερα χωρις να προξενει βλαβες στον οργανισμο

Ναι αλλά το συγκεκριμένο δεν νομίζω να κάνει δουλειά εκτός και αν βάλεις το στόμα πάνω στις θυρίδες.... Συνήθως όταν παίρνει τέτοιο μηχάνημα καθαριστή /ιονιστή ( προσοχή γιατι δεν είναι όλα.....) τότε ανάλογα με το μέγεθος είναι και η περιοχή την οποία καλύπτουν.....

Ένας μεσαίος ιονιστής των 200 - 300ευρώ καλύπτει περίπου 55 τετραγωνικά....Τώρα αν ένα μηχάνημα των 14 ευρώ καλύπτει έστω και 5 τότε μόνο αν είναι κάποιος και δουλευει σε κούτα μέσα ή εχει το pc κοντά στο προσωπό του....

Ναι αλλά το συγκεκριμένο δεν νομίζω να κάνει δουλειά εκτός και αν βάλεις το στόμα πάνω στις θυρίδες.... Συνήθως όταν παίρνει τέτοιο μηχάνημα καθαριστή /ιονιστή ( προσοχή γιατι δεν είναι όλα.....) τότε ανάλογα με το μέγεθος είναι και η περιοχή την οποία καλύπτουν.....

Ένας μεσαίος ιονιστής των 200 - 300ευρώ καλύπτει περίπου 55 τετραγωνικά....Τώρα αν ένα μηχάνημα των 14 ευρώ καλύπτει έστω και 5 τότε μόνο αν είναι κάποιος και δουλευει σε κούτα μέσα ή εχει το pc κοντά στο προσωπό του....

ε οχι και 14 ευρω 17.55 εχει μην το ξεφτιλησουμε κιολας λολ:116:

και αυτος ο γιατρος στο τελεαστυ που μπινελικονει κιολας γιατι λεει να πινουμε νερο με οζον????

φυκιώρης λέγεται..

πειτε μου την γνωμη σας θα με επηρεασει αρκετα να το παρω η οχι ειναι τζαμπα λεφτα?

Κοίτα , κακό δεν θα κάνει.... για καλό δεν ξέρω αν θα κάνει.. Επίσης απο θόρυβο τι λέει?Μήπως θα κάνει θόρυβο?

δεν εχω προβλημα με τον θορυβο.οταν εχω την πορτα του δωματιου μου ανοιχτη το pc ακουγετε σε ολο το σπιτι τωρα αυτο θα με ενοχλησει

• 3 weeks later...

Ρε φιλε βρες καποιον που πειναει και παρτου μια κονσερβα παραπανω τοπο θα πιασουν.......!Φιλικα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.