peris72 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2006 Έχει κανείς την συγκεκριμένη συσκεύη; Είναι πολύ φθηνή πιστεύω σχετικά με τα όσα έχει σαν δυνατότητες. Website: PEEKTON DVD/DivX player PK6006 HDMI Τιμή και άλλες info. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η έξοδος ήχου 5.1 με τα ξεχωριστά κανάλια και η έξοδος HDMI για να το συνδέσω σε μια Plasma 42". Αν κάποιος έχει κάποια γνώμη σχετικά με την συσκευή, ας γράψει αν είναι καλή ή όχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 24, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2006 μετα ιδια σχεδον χρηματα βρισκεις phillips και thomson με HDMI Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Σεπτέμβριος 24, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2006 Φιλε μου, εφοσον εχεις 42αρι Panel κατι το οποιο ειναι αρκετα μεγαλο σε διαγωνιο αρα και απαιτητικο σε καλο σημα μην παρεις κατι ανωνυμο και πιθανοτατα φθηνης ποιοτητας (κατασκευης - αποδοσης). Ανεβασε λιγο το budget για να κολακεψεις το panel σου με κατι καλο.Ουτε καν LG,Toshiba Thomson, Bluesky κτλ.Προτιμησε Denon, Pioneer, Philips κτλ. Κατι καλο να εχει καλο επεξεργαστη σηματος.Σε αλλη περιπτωση θα πηξεις στo pixel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Σεπτέμβριος 25, 2006 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2006 Σε καμια περιπτωση μην το αγορασεις γιατι,ολα τα φτηνα εχουν προβληματα σταθεροτητας του hdmi,επισης οταν εχει 75,80,90 euro τι scaler περιμενης να εχει για να εχει σωστη αν οχι απλα ανεκτη ποιοτητα εικονας στην 42" plasma σου.Αληθεια τι μαρκα ειναι η τηλεοραση σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Σεπτέμβριος 25, 2006 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2006 Έϊναι 2 απόψεις......Η μία είναι ότι απο την στιγμή που έδωσες ένα σεβαστο ποσό για καλήοθόνη είναι κρίμα να την χαραμίσεις με ένα φτηνό μηχάνημα.........Απο την άλλη , αν θες , μπορείςνα το πάρεις και να δοκιμάσεις μιας και είναι φτηνό γιατί πολλές φορές τα φτηνά έχουν αποδειχτεί καλύτερα απο επώνυμα και ακριβα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 25, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2006 Δεν θα εχει προβλημα με την ποιοτητα απεικονισης με ενα φθηνο hdmi player.Το θεμα ειναι αν η hdmi θα δουλευει σωστα.Σε μερικα players εμφανιζονται καποιες οριζοντιες η καθετες γραμμες στην οθονη που οφειλεται στο αν το player ειναι pal η ntsc.Για παραδειγμα τα καινουργια pioneer hdmi (σιγουρα το μικρο μοντελλο 49..κατι) δεν εχουν σωστη απεικονιση.Ειναι να μην σου τυχει.Νομιζω με το samsung 860 δεν υπαρχει προβλημα και εχει περιπου 150ε.Ειναι και universal player νομιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris72 Σεπτέμβριος 25, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2006 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.@ ultraex2003,είδα κάποια απο τα μοντέλα που λες. Είναι φθηνά και αυτά, αλλά δεν υπάρχει αυτή η πληθώρα των εξόδων ήχου και εικόνας (για παν ενδεχόμενο, καλό θεωρώ να υπάρχουν όλα αυτά στο DVD player). Γιαυτό μου τράβηξε την προσοχή το συγκεκριμένο.@ graphist83,Η οθόνη ανεβάζει μέχρι 1080i και αυτό ίσως δεν μπορεί να το αποδώσει καλά ένα απλό player όπως λες. Δεν έχω "ξαναπαίξει" με HDMI και Plasma και δεν ξέρω το κατα πόσο θα φαίνονται τα pixel. Δεν θέλω να δώσω παραπάνω απο 120-130 ευρώ πάντως για την ώρα. Σε μερικούς μήνες μάλλον θα πάω για την αγορά των νέων players που υποστηρίζουν και τους μεγάλους σε χωρητικότητα δίσκους. Με απλό dvd που έχω τώρα πάντως, δεν βλέπω κάτι που να έχει να κάνει με pixles. Δεν θα βοηθήσει η έξοδος HDMI ενός άλλου player;@ Coolmind,Είναι Philips η τηλεόραση. Όταν λες έχουν πρόβλημα στην σταθερότητα τι ακριβώς εννοείς; Τρεμοπαίζει η εικόνα ή δουλεύει όποτε θέλει το HDMI;@ Greek,Δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα για την ώρα για ένα player. Περισσότερο είναι η έξοδος HDMI που με κάνει να θέλω να αγοράσω κάποιο. Μπορεί να βγει και καλό στο τέλος, αλλά δεν έχω αυτή την σιγουριά. Απο ότι έχω δει μόνο, το μενού του player είναι λίγο απλό, αλλά γενικότερα έχει πολλές δυνατότητες για την τιμή του.@ Vadergr,Αυτό είναι;SAMSUNG DVD/DivX player High Definition DVD-HD860Δεν έχει έξοδο 5.1. Είναι βασικό αυτό πάλι μαζί με το HDMI γιατί στον ενισχυτή μου δεν έχω ψηφιακή οπτική είσοδο, παρα μόνο το 5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Σεπτέμβριος 25, 2006 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2006 1. Μην πάρεις ανώνυμο, του πεταμού player.2. Τα players της Philips είναι από τα καλύτερα και έχουν από τα καλύτερα οπτικά drives.3. To chipset Mediatek MT-1389 είναι από τα καλύτερα. Παίζει τα πάντα.4. Εννοείται ότι θα πάρεις player το οποίο να γίνεται region-free μια και καλή από το τηλεχειριστήριο δίχως χακιές και ματσακονιές. Ψάξε λοιπόν εδώ:http://www.videohelp.com/dvdhacks5. Υπόψη ότι το HDMI έχει πρόβλημα όταν κληθεί να βγάλει σήμα 4:3 σε 16:9 αποδέκτη. Να το ερευνήσεις ενδελεχώς το θέμα αυτό.6. Πριν πάρεις ο,τιδήποτε, πήγαινε εδώ:http://www.divxtest.com/form/divxtest2_list.php?lang=enγια να δεις τί παίζει και τί δεν παίζει αυτό που θες να πάρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris72 Σεπτέμβριος 26, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2006 5. Υπόψη ότι το HDMI έχει πρόβλημα όταν κληθεί να βγάλει σήμα 4:3 σε 16:9 αποδέκτη. Να το ερευνήσεις ενδελεχώς το θέμα αυτό.Αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμα. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;Δεν εμφανίζει εικόνα ή βγάζει διάφορες γραμμές στην οθόνη;Κάποιο DVD player με HDMI και 5.1 output για ήχο στα, περίπου, 100 ευρώ θέλω.Οι φθηνές συσκευές έχουν πάντα πρόβλημα με το HDMI; :087: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 26, 2006 Δεν θα βρεις σε τετοια τιμη.Οποτε παρε αυτο που ελεγες στην αρχη.Δεν θα εχεις προβλημα λογικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsbmaniac Σεπτέμβριος 27, 2006 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2006 παρτο φιλε σε τηλ pioneer παιζει μια χαρα το πηρε φιλος μου και ειναι οκ! επισης συγνωμη αλλα καλη οθονη μετα τα 10.000 ευρω θα βρεις και αν παλι μην κοροιδευομαστε παιδια.οποιοσ ασχολειται με περιοδικα του χωρου θα καταλαβει.και εξαλου οι μαρκες αυτεσ στην ελλαδα ειναι αγνωστεσ στον πολυ κοσμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 27, 2006 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2006 βρε παλληκαρι μου τι ασχολησαι με dvd εξωτερικα αφου εχεις pcπαρε μια καρτα με dvi και εναν αδαπτορα σε hdmi και παιξαι dvdαπο εκει θα χρειαστουν 2-3 προγραματα τα οποια τα βρισκειςευκολα πανε στο avclub.gr θα βρεις quide απο εκει η εικονα ειναιπολυ καλυτερη οι καρτες γραφικων μπορουν να παιξουν σε μακριακαλωδια εγω χρησιμοποιω 10μετρο dvi το οποιο δεν κλειδωνεσε φθηνα dvd τωρα εχουμε και λεμε τα dvd του εμποριου ειναι 576ι αρα μεχρι τα 1080ι τι θα κανει η τv σοu θα ανεβασει την αναλυση της για να δειξει την εικονα στο πανελ της το φαρμακοτωρα πως λεγεται? hdtv 1280x720 και 1920χ1080ι εγγραφεςκατεβασα καποια demo και καποιες ταινιες και τα απλα dvdαπλα τελειωσαν για μενα ....εν αναμονη των hd playersγιατι το κατεβασμα ειναι λιγο φασαρια περιπου 2 μερες η ταινιααλλα ανταμοιβεσαι με εικονα απο αλλο πλανητη ..ελπιζω να μη σε μπερδεψαΥΓ σε αυτες τις ταινιες δεν υπαρχουν ελληνικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Σεπτέμβριος 27, 2006 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2006 Philips η Pioneer Απλα το HDMI να ειναι με τη νεα προδιαγραφη 1.3 ΒΑΣΙΚΟNew HDMI 1.3 capabilities include:Higher speed:• HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth from 165MHz (4.95 gigabits per second) to 340 MHz (10.2 Gbps) to support the demands of future high-definition display devices, such as higher resolutions, deep color and high frame rates. In addition, built into the HDMI 1.3 specification is the technical foundation that will let future versions of HDMI reach significantly higher speeds.Deep color:• HDMI 1.3 supports 30-bit, 36-bit and 48-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 24-bit depths in previous versions of the HDMI specification.• Lets HDTVs and other displays go from millions of colors to billions of colors.• Eliminates on-screen color banding, for smooth tonal transitions and subtle gradations between colors.• Enables increased contrast ratio.• Can represent many times more shades of gray between black and white. At 30-bit pixel depth, four times more shades of gray would be the minimum, and the typical improvement would be eight times or more.Broader color space:• HDMI 1.3 removes virtually all limits on color selection.• Next-generation “xvYCC” color space supports 1.8 times as many colors as existing HDTV signals.• Lets HDTVs display colors more accurately.• Enables displays with more natural and vivid colors.New mini connector:• With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option.Lip Sync:• Because consumer electronics devices are using increasingly complex digital signal processing to enhance the clarity and detail of the content, synchronization of video and audio in user devices has become a greater challenge and could potentially require complex end-user adjustments. HDMI 1.3 incorporates an automatic audio/video synching capability that allows devices to perform this synchronization automatically with accuracy.New lossless audio formats:• In addition to HDMI’s current ability to support high-bandwidth uncompressed digital audio and currently available compressed formats (such as Dolby® Digital and DTS), HDMI 1.3 adds additional support for new lossless compressed digital audio formats Dolby® TrueHD and DTS-HD Master Audio™.Source: HDMI.org Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 27, 2006 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2006 δεν μας ειπες ομως την αναλυση της plasma γιατι αν ειναι απο τηςοικονομικες η αναλυση της ειναι 848χ480 και οτι σημα και αν την βαλειςθα το κατεβαση στα 848χ480 και απο εκει και περα ξεχνα οτι ειπαποιο πανω για hdtv .....εκει χρειαζομαστε πανελ με τουλαχιστον 1280χ720για να δουμε high-definition... αρα το μονο που μπορεις να δεις σωσταειναι dvd απλα δηλαδη 720χ576 χωρις τρυκ... εννοω χωρις να ανεβασηςτην αναλυση μεσω του dvd στα 1280χ720 η 1920χ1080 αυτο βεβαια γινεταικαι ωνομαζεται upscale αλλα δεν νομιζω να κερδισεις κατι ετσι και αλλιωςλογω της χαμηλης αναλυσης του πανελ σου.... τωρα αν ειναι 1280χ720βουρ για hdtv και αμα ξαναδεις dvd εμποριου γραψε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
peris72 Σεπτέμβριος 28, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2006 δεν μας ειπες ομως την αναλυση της plasma γιατι αν ειναι απο τηςοικονομικες η αναλυση της ειναι 848χ480 και οτι σημα και αν την βαλειςθα το κατεβαση στα 848χ480 και απο εκει και περα ξεχνα οτι ειπαποιο πανω για hdtv .....εκει χρειαζομαστε πανελ με τουλαχιστον 1280χ720για να δουμε high-definition... αρα το μονο που μπορεις να δεις σωσταειναι dvd απλα δηλαδη 720χ576 χωρις τρυκ... εννοω χωρις να ανεβασηςτην αναλυση μεσω του dvd στα 1280χ720 η 1920χ1080 αυτο βεβαια γινεταικαι ωνομαζεται upscale αλλα δεν νομιζω να κερδισεις κατι ετσι και αλλιωςλογω της χαμηλης αναλυσης του πανελ σου.... τωρα αν ειναι 1280χ720βουρ για hdtv και αμα ξαναδεις dvd εμποριου γραψε μουΜε αυτό έχω μπερδευτεί λίγο. Η ανάλυση είναι αυτή που λες (δεν θυμάμαι ακριβώς, όμως x480 είναι στο τέλος αυτό που λέει για το panel).Για τον υπολογιστή βγάζει 1024x768 (στα 75) μέγιστο.Τα 720, 1080i κλπ, δεν είναι κάτι που αφορά την καλύτερη εικόνα; Αυτά τα υποστηρίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 28, 2006 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2006 φιλε peris72 η πραγματικη αναλυση του πανελ σου ειναι 848χ480 δηλαδη 480p το οτι μπορει να δειξει 1024χ768 ...δεν ειναι 1 προς 1για να γινοταν αυτο θα χρειαζομασταν πανελ 1024χ768 παιρνη την αναλυσηπχ απο υπολογιστη 1024χ768 την συμπιεζη και την δειχνη το πανελ σου που ειναι 848χ480 τωρα για τα hdtv και για το αυριο πουερχεται χρειαζομασται πανελ 1280χ720 και 1920χ1080 κατι που μονοοι lcd τηλεορασεις μπορουν να κανουν....... τωρα το πανελ σου κανει μονο για dvd απλα και με ενα dvd με hdmi θα παρεις αρκετα καλη εικονα στα 720x576p ελπιζω να μην σε στενοχωρησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Σεπτέμβριος 28, 2006 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2006 Εχω μια μικρη ενσταση στα παραπανω λεγομενα. High Definition μπορουμε να δουμε σε οποιοδηποτε Flat Panel, ακομα και και σε 640 Χ 480. Η ιδανικη αναλυση για HD σε ενα Panel ειναι τα 1920 Χ 1080 True HD (πανακριβα) οποιοδηποτε με χαμηλοτερη αναλυση απλα παιζει χειροτερα.Το 1280 Χ 768 ειναι απλα ενας συμβιβασμος για οικονομικουσ λογους.Ενα Panel με αναλυση 852 Χ 480 θα παιζει πολυ καλητερα με σημα HD σε σχεση με ενα σημα DVD. Και αυτο δεν οφειλεται μονο στη διαφορα των 100 Pixels,(PANEL 852*480 ΜΕ DVD 720*488) αλλα και σε πολλους αλλους παραγοντες για τους οπους υπερεχει το σημα HD. Οποτε αξιζει να βλεπουμε HD ακομα και σε χαμηλης αναλυσης Plasma με εμφανεστατη διαφορα και υπεροχη απο το DVD.Επιμενω στα επωνυμα DVD γιατι:1. Aποδεδειγμενα τα ''φθηνα'' εχουν χαντακωσει καλες TV παρουσιαζοντας φαινομενα οπως pixels, flipping (σπασιμο) κακη παλετα στο χρωμα, HDMI ασυμβατοτητες, overcontrast κτλ.2. Θα εχεις support στην χωρα μας για βλαβες, εαν θες να αναβαθμισεις το firmware θα μπορεις να βρεις ευκολα.3. Τα περισσοτερα φθηνα DVD ειτε τα συνδεσεις με HDMI ειτε με componenet δεν θα δεις καμοια διαφορα.Τελος αφου εδωσες 1100 με 1400 Ευρω για TV μην σκευτεσαι να την χαντακωσεις με ενα αμφιβολης ποιοτητας μηχανημα.Στην τελικη μιας και εχεις 852*480 Plasma παρε αμα βρεις ενα Pioneer 575 (προηγουμενη σειρα δεν εχει HDMI) το οποιο εχει αναλογικες 5.1 και συνδεσε το με component (χρωμοσυνιστωσες) δεν εχει διαφορα με το HDMI σε αυτη την αναλυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Σεπτέμβριος 28, 2006 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2006 εγω παλι επιμενω να μην δωσει φραγκο για εξωτερικο dvdνα παιξει μεσα απο το pc ειται dvd ειται hd και να παρει οταν βγουν τα hd-dvd αλλωστε το pc παιζει πολυ καλυτερα συνδιασμος που εχω media player clasic+avcpro1.1+fdshowκαι βεβαια σε γερα test με οθονες 110+ ιντσων+protzectorπου εκει βεβαια σε τετοιες ιντσεςτο προβλημα κανει μπαμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Σεπτέμβριος 29, 2006 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 Στην υλοποιηση με το pc δεν διαφωνω καθολου.Αλλωστε τα περισσοτερα HTPCs αναπαραγουν πολυ καλη ποιοτητα εικονας. Μερικα μαλιστα ξεπερνουν και κορυφαια DVD Players σε εικονα και ηχο. Απλα αυτη η λυση παλι θελει χρηματα (καρτα γραφικων και software) για να γινει ευχρηστο και ποιοτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.