Jump to content

κακη συμπεριφορα ups

underachiever

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω εδω και κανενα χρονο το MGE AVR NOVA 600 και ειμαι πολυ δυσαρεστημενος απο το εν λογω ups επειδη παρουσιαζει την εξης συμπεριφορα:

οποτε γινεται μικροδιακοπη στιγμιαια, ξερετε απο αυτες που ισα ισα κοβεται για μισο δευτερολεπτο και επανερχεται, αλλα σβηνει πχ το pc η η tv, το ups δεν καταφερνει να διατηρησει το pc ανοικτο. Αν ειναι δυνατον. Δηλαδη αν δεν κανει αυτο που υποτιθεται το αγορασα για να κανει τοτε τι κανει? Εαν πεσει κανονικα το ρευμα βεβαια λειτουργει, κανα 2 φορες που χρειαστηκε δε με κρεμασε, αλλα στις αλλες περιπτωσεις τζιφος. Ειναι λετε ελλατωματικο? Ειναι μηπως φτηνιαρικο μοντελο και τοσο μπορει τοσο κανει? Τι να κανω? Και αυτες οι στιγμιαιες διακοπες συμβαινουν αρκετα συχνα.

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

To συγκεκριμένο κομμάτι όπου και αν το εχω δει, ολο παράπονα είναι. Ο κολλητός μου το άλλαξε μεσα στην εγγύηση λόγω τέτοιας συμπεριφοράς. Για να μάθεις αμα φταίει το ups ή είναι μεγάλο το φορτιο πρεπει να προσέξεις τι εργασίες κάνεις εκείνη την ώρα. Αμα πάιζεις για παράδειγμα ενα παιχνίδι και τραβάς 350W και η τηλεόραση στο τέρμα τοτε είναι ανεπαρκές.

Oπως βλεπω στο sig σου εχεις Χ2,SLI αρκετα φορτωμενο PC και εχεις και την TV πανω στο δυστηχο UPS που ειναι με το ζορι 380W.Προτεινω να παρεις ενα τουλαχιστον 1000VA που θα ειναι γυρω στα 660W να σε καλυψει.......

Oπως βλεπω στο sig σου εχεις Χ2,SLI αρκετα φορτωμενο PC και εχεις και την TV πανω στο δυστηχο UPS που ειναι με το ζορι 380W.Προτεινω να παρεις ενα τουλαχιστον 1000VA που θα ειναι γυρω στα 660W να σε καλυψει.......

μονο το pc και το monitor ειναι στο ups, βεβαια ασχετως αυτου μαλλον για αλλαγη παω επειδη απλα δεν κανει τη δουλεια του. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι εαν η περιπτωση δικαιολογει ενα RMA.

Δεν νομίζω ότι δικαιολογείται RMA. Όπως τα παιδιά είπαν πιό πριν το σύστημά σου είναι πολύ για αυτό το UPS.

Έχεις 430W τροφοδοτικό σε 380W UPS χωρίς να υπολογίσουμε και την οθόνη.

Κανονικά ισχύει το ανάποδο!!! 380W τροφοδοτικό σε 430W+ UPS.

πιστευετε δηλαδη οτι οταν συμβαινει η στιγμιαια διακοπη φταιει το "φορτωμα" του ups που δεν κραταει ανοιχτο το pc? παντως σχεδον ολες τις φορες που συνεβη απλα διαβαζα σελιδες στο ιντερνετ, δεν εκανα κατι ιδιαιτερα ενεργοβορο, αντε να ημουν στο 40-50 % της ισχυος. Και φυσικα να σημειωσω οτι οι διακοπες που αναφερομαι οφειλονται στην ηλεκτρικη παροχη, γιατι συμβαινουν σε ολες τις γραμμες του σπιτιου, δεν εχουν να κανουν με το pc μονο.

Δεν εχουν όλα τα ups την ίδια συμπεριφορά. Τα καλά κομμάτια οταν η τάση του ρεύματος πέσει/ανεβει εστω και λίγο πέρνουν μπρος και επαναφέρουν την ταση στα κανονικά επίπεδα με χρηση ηλεκτρονικών συστημάτων. Αν είναι πολυ μεγάλη η διακύμανση δίνουν ρεύμα απο την μπαταρία. Η σειρά nova ειναι low end γιαυτο και δεν αποδίδει όπως θα περίμενε κανεις. Παντως μπορεις να δοκιμάσεις rma!

μπορειτε να προτεινετε ενδεικτικα καποια μοντελα με πολυ καλη αξιοπιστια? εκανα λαθος που πηρα low end ups βγηκε πολυ κατωτερο του αναμενομενου. ας ειναι και ακριβα δεν πειραζει αρκει να ειναι δοκιμασμενα και να συμπεριφερονται οπως πρεπει.

• 7 months later...

Παιδιά έχω και γω το ίδιο πρόβλημα με το παιδί στο πρώτο ποστ και το κατάλαβα μόλις χτες.

Έγιναν 2 μικροδιακοπές λόγω καιρού και τις 2 φορες το pc εσβησε, εώ η οθόνη δεν το έπαθε αυτό.

Παλια με κρατούσε και 5-6 λεπτά με το ίδιο σύστημα.

Το περίεργο είναι ότι η μπαταρία μέσα από το σύστημα ελέγχου φαίνεται πάντα στο 97% και το load στα 55-58%.Δηλαδή δε φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα.

Αλλά στην πράξη, απογοητεύει.

Τι μου συστήνετε να κάνω?Μπορώ να αλλάξω μπαταρία?

Ή πάω για καινούριο?Και τι μοντέλο?Δε θέλω να σκάσω πολλά.

Τα Nova δεν είναι Line Interactive... δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι το παραπάνω.

Κάλιστα θα έβαζα τα MGE Nova στην κατηγορία με τα Mustek, Trust, ΌλαΜπλέΛέειΟΜανάβης...

Βασικά για νέα μοντέλα σκέφτομαι αυτά:

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.802421

Αν και η μάρκα TRUST δε μου λέει και πολλά.

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.701305

http://e-acorn.com/view_product.php?productid=5460&idcat=8&idsubcat=1&idsubsubcat=147&key=22e0aeda0a9f79966d9c2dc460e09e98&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

Αν και με τη MUSTEK έχω λίγο ξενερώσει.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=835&product=945064

Φαίνεται καλό το Accupower αλλά είναι πρόβλημα καθώς συνδέεται μόνο με σειριακή θύρα, που δεν έχω και μάλλον πρέπει να το αποκλείσω.Τι λέτε?

Απο MGE αξίζει η σειρά premium!! Επισης εχω δοκιμάσει τα mustek που αποδιδουν πολυ καλά αλλα εχουν ανεμιστηρα και μπορει να σ'ενοχλει ο θορυβος.

δεν ακούγεται καν ο ανεμιστήρας το mustek ... έχω το 1200va. άριστο. 2 pc έχω πάνω του με μια 15αρα και μια 17αρα crt. πολλές πτώσεις τάσεις και απευθείας ανταποκρίνεται. το pc δεν κλείνει, ακόμα και ο downloader που έχει μουφάρα τροφοδοτικό.

Γενικά ίσως να κάνει αυτά τα νούμερα το ups σου επειδή εκτός του ότι το ίδιο δεν σηκώνει πολλά watt και το τροφοδοτικό σου μαλλον δεν επαρκεί για το σύστημα σου. ίσως άμα είχες ένα ποιo καλό και ποιο πολλά watt (= ποιό μεγάλους πυκνωτές) να μην σου έκλεινε το pc στις στιγμιαίες διακοπές.

Τα Nova δεν είναι Line Interactive... δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι το παραπάνω.

http://www.mgeups.com/products/pdt120/1ph/nova/charact.htm

και εδω τα λενε λαθος στην εταιρια?

Εχω το MGE Nova 1100 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,με 1-2 διακοπες σχεδον καθε μερα εδω και ενα μηνα,κραταει ~10 λεπτα το μηχανημα της υπογραφης σε idle.Σε full load το PC παει 26%max το load στο ups.(Με 17αρα CRT ολα αυτα)

Το ups σου εννοειται πως δεν σηκωνει το μηχανημα που εχεις στην υπογραφη.

Τα Nova δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε Line Interactive με όλη την σημασία της λέξης.

Λόγω σχεδιασμού και ανοχής έχουν αργό response time.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το 1100άρι Nova έχει x ευρώ, και το αντίστοιχο Ellipse Premium έχει περίπου 2,5x ? :D

VA = Watt x 1,6

Ούτε κατά διάνοια... Είναι θέμα power factor, τα έχω ξαναπεί.

Δες εδώ:

While the volt-ampere and the watt are dimensionally equivalent one may find products rated in both VAs and watts with different numbers. This is common practice on UPS's (Uninterruptible Power Supplies). The VA rating is the apparent power that a UPS is capable of producing, while the watt rating is the real power (or true power) it is capable of producing, as opposed to reactive power. Reactive power arises due to the effects of capacitance and inductance of components in the load to be powered by the AC circuit. In a purely resistive load (incandescent lights for example), the apparent power is equal to the true power and the amount of VAs and watts used would be equivalent. However, in more complex loads, such as computers (which UPS's are intended to power) the apparent power used (VAs) will be larger than the true power used (watts). The ratio of these two quantities is called the power factor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volt-ampere

http://www.powervar.com/Eng/ABCs/CalcVAWATTS.asp

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.