Jump to content

Core 2 duo σε laptop με core 1 duo

utumno

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρετε,

Έχω ένα HP Pavilion 5200 με επεξεργαστη core 1 duoT2300(1.67Ghz). Αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να το αναβαθμίσω σε core 2 duo. Ξέρει κανείς κάτι? Επίσης αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν, μήπως γνωρίζει κάποιος σε τι τιμή μπορώ να μεταπωλήσω τον Τ2300? Ευχαριστώ.

Νομιζω οτι ειναι στο ιδιο socket(479) και με το ιδιο FSB(667Mhz), γι'αυτο αναρωτιέμαι αν γίνεται η αναβάθμιση.

Γινεται, ιδιο socket ειναι, και για να εχεις τωρα yonah παει να πει οτι το chipset ειναι 945 (αμα ειχες dothan τοτε παλι ιδιο socket θα ηταν αλλα με παλιοτερο chipset που δεν ειναι συμβατο με core 2 duo). Οποτε τεχνικα γινεται μεν, αλλα επειδη μιλαμε για laptop κρεμεσαι απο την εταιρεια να βγαλει καποιο bios update για να το υποστηριξει, αλλιως ρισκαρεις και αμα παιξει επαιξε...

Δε γίνεται παίδες.Ο core είναι s479 κι ο core2 s775..δεν είναι θέμα Bios,αλλά συμβατότητας.

Κανεις λαθος, ο Core 2 για laptops (Merom πυρηνας, ΟΧΙ Allendale/Conroe που ειναι στο desktop) ειναι και αυτος socket-479.

Κανεις λαθος, ο Core 2 για laptops (Merom πυρηνας, ΟΧΙ Allendale/Conroe που ειναι στο desktop) ειναι και αυτος socket-479.

Σωστός είσαι..κάτι μου ξέφυγε!:017:

Λογικα θες bios update αλλα παιζει πολυ σοβαρα να στον αναγνωρισει κανονικα και χωρις αυτο.

Παντως εχω δει στην αγορα πολλα λαπτοπ (hp/fujitsu) που στο ιδιο σασι με το ιδιο ονομα,παλαιοτερα ειναι core duo και τωρα core 2 duo.

80% θα πετυχει η αλλγη και χωρις bios μαλλον.

Κάπου έχει στο site της HP, να κάνεις chat με τεχνικο online. Μίλησα μαζί του και είπε πως από τη στιγμή που πηρα το laptop με τον Α επεξεργαστη, δε μπορώ να του κάνω αναβάθμιση με έναν άλλον Β επεξεργαστη. Δε μου ξεκαθάρισε αν το board του λαπτοπ μου μπορεί να πάρει τον core 2 duo. Πολιτικες....

Μίλησα μαζί του και είπε πως από τη στιγμή που πηρα το laptop με τον Α επεξεργαστη, δε μπορώ να του κάνω αναβάθμιση με έναν άλλον Β επεξεργαστη.
*rolleyes*

Tην αλλαγη μπορεις να την κανει και εσυ ο ιδιος (ή καποιος φίλος που γνωρίζει), δε χρειαζεται να ζητησεις απο τεχνικο της ΗΡ να το κανει.

Την αλλαγή μπορώ να την κάνω και εγώ, απλώς ήθελα να το πάω επίσημα μέσω HP για να μη χάσω την εγγύηση. Πάντως πρίν μερικές μέρες βγήκε BIOS update για το laptop μου το οποίο αναφέρει στις διορθώσεις οτι προσθέτει υποστήριξη για core 2 duo.... Αν βρώ να πουλήσω τον core duo θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά να το κάνω!

Σε μερικα λαπτοπ, ο επεξεργαστης ειναι κολλημενος πανω στην μητρικη και δεν μπορει να βγει, ενω σε καποια αλλα ειναι σαν των desktop, οποτε η αλλαγη γινεται ευκολα. Ειναι ενα απο τα ζητηματα που πρεπει να κοιταξεις πριν κανεις οτιδηποτε αλλο.

Το τσεκαρα αυτο που λες στο service quide. Η cpu βγαίνει. Είναι βιδωμένη με μία βίδα πάνω στο heat sink.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.