serpico75 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Έχω έναν σκληρό δίσκο Western Digital 4.3GB και τρεις υπολογιστές που δουλεύουν χωρίς πρόβλημα. Σε όποιον υπολογιστή και να συνδέσω τον δίσκο, ο υπολογιστής δεν ξεκινάει. Το λαμπάκι πάνω στο motherboard του καθενός δείχνει ότι τροφοδοτείται από ρεύμα αλλά κάτι μπλοκάρει ο δίσκος. Έχω δοκιμάσει να τον κάνω Master ή Slave ή Cable select μήπως αυτή είναι η λύση, αλλά τίποτα. Σκέφτεστε κανένα κόλπο για τη λύση του προβλήματος, γιατί υπάρχουν στοιχεία που με ενδιαφέρουν στον δίσκο.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Σεπτέμβριος 21, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Δυστυχώς νομίζω πως τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα για εσένα. Ο δίσκος πιθανότατα έχει καεί και βραχυκλυκώνει το ide port οπότε δεν ανοίγει και το pc. Θα σου δώσω μια συμβουλή που όμως αν την εφαρμόσεις θα είναι με δικιά σου και μόνο ευθύνη!Συνέδεσε το καλώδιο τροφοδοσίας πάνω στο δίσκο αλλά όχι το ide καλώδιο. Εκκίνησε το σύστημα (θα εκκινήσει πιθανότατ αφού δεν θα ψάχνει να βρει τον καμμένο δίσκο) και αφού φορτώσουν τα παράθυρα κάνε "search for new hardware" μήπως πάρει ρεύμα και στον δει το σύστημα. Αν πετύχει back up και σουτ!Πάντως για να είμαι ειλικρινής δεν το βλέπω να πιάνει, οπότε ίσως θα ήταν καλύτερα να μην "παίξεις" με τον τρόπο που σου είπα προς αποφυγή περαιτέρω ζημιάς. Αν δεν θελήσεις να το παλέψεις έτσι και με την προυπόθεση πως έχει χαλάσει μόνο η πλακέτα και όχι ο μηχανισμός πες το μοντέλο μήπως σου βρούμε πλακέτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Είναι ο 24300 με P/N: AC24300-00LCC4. Την πλακέτα μπορώ να την αλλάξω έτσι απλά αν την αποκτήσω; Και πόσο κοστίζει περίπου;Ευχαριστώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Σεπτέμβριος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 πλακέτα μόνη της δύσκολα θα βρείς. Εκάνα λόγο για ολόκληρο δίσκο από τον οποίο θα βγάλεις την πλακέτα και θα την χρησιμοποιήσεις στον χαλασμένο. Δεν είναι τίποτα: 4 βίδες και ένα βύσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric1442169126 Σεπτέμβριος 21, 2006 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Μάλλον μπορείς να βρεις λύση εδώ, όπως επίσης και εδώ, αλλά και εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Σεπτέμβριος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Επίσης να το ζητήσεις σε διάφορα forums που ασχολούνται με υπολογιστές ή να ψάξεις σε καταστήματα με μεταχειρισμένα κομμάτρια υπολογιστών. (ocs.gr, elx.gr, κτλ)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Βρήκα ένα δίσκο μοντέλο 26400 που οι πλακέτα της εξ' όψεως είναι ακριβώς ίδια με του 24300. Αν κάνω την αλλαγή αυτή θα δουλέψει ή χρειάζεται πλακέτα του 24300; Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Σεπτέμβριος 22, 2006 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Δοκίμασε να βγάλεις εντελώς το jumper.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Σεπτέμβριος 23, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2006 Το έχω δοκιμάσει να βγάλω το jumper αλλά τίποτα.Μπορεί κόποιος να μου πεις που μπορώ να βρω δίσκο; Μοντέλο Western Digital AC24300-00LCC4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.